🎬 EL MALTRATO LEGAL EN EL SIGLO XXI. LA CRIANZA FALLIDA DE HIJOS E HIJAS

EL MALTRATO LEGAL EN EL SIGLO XXI. LA CRIANZA FALLIDA DE HIJOS E HIJAS és un documental sobre la infància que no us podeu perdre i que fa reflexionar.

Des d'Agintzari, realitzadors del documental, han pretès rodar una reflexió crítica i en to de denúncia sobre la manera en què es realitza la cura dels menors en l'actualitat.

Podeu accedir-hi a través de l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=w4z6p1Ouqlg

TALLERS DE FORMACIÓ I ACOMPANYAMENT EN LA POSTADOPCIÓ I L'ACOLLIMENT FAMILIAR 2024 (2a edició)
abril i maig 2024
en línia

No us perdeu aquesta 2a edició 2024 dels tallers de la Nerea Larumbe, que és una psicòloga especialitzada en traumateràpia infantil sistèmica.

Són en línia i gratuïts. Places limitades.

Si sou socis/sòcies d'IMA, AFNE o Adopcolombia teniu exclusivitat d'inscripció fins al 27 de març. A partir d'aquell dia les inscripcions s'obriran a tothom.

Aquí teniu l'enllaç per inscriure-us: https://bit.ly/2024Talleres

Associacions de Famílies Adoptants de diferents països uneixen sinèrgies i presenten un projecte de sensibilització per a millorar la resposta a les necessitats educatives de l’alumnat adoptat/acollit

El que va néixer com una experiència comuna de moltes famílies de veure com en l'àmbit educatiu formal i no formal s'observaven carències a l’hora de comprendre les necessitats dels infants i joves adoptats o acollits, i de donar respostes adequades a aquestes necessitats des del punt de vista acadèmic, emocional i relacional, s’ha materialitzat en un document impulsat per associacions de famílies adoptants de diferents països, que es va presentar el passat dijous 1 de febrer a l’Auditori Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell de Barcelona, davant quasi 140 persones assistents.

El document, titulat “Propostes per a la millora de la resposta educativa a l’alumnat adoptat/acollit. Com afrontar el trauma relacional primerenc”, ha comptat amb el finançament i el suport de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA).

El projecte, que es va posar en marxa a finals de 2022, ha estat fruit del treball i la sinergia d’entitats com Amics dels Infants del Marroc (IMA), Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia (AFNE) i Asociación de Familias Adoptantes en Colombia (AdopColombia), juntament amb l’Asociación Petales España. Juntes, agrupen més de 700 famílies adoptives a Espanya.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de Josep Maria Forné, director de l’ICAA i dels experts responsables de la redacció de la proposta: Vinyet Mirabent, que va parlar del trauma relacional primerenc i quins avenços científics en la neuropsicologia recolzen la seva definició; Jordi Plana, que va resumir les propostes que s’efectuen per a la millora dels infants adoptats/acollits en el sistema educatiu; i Xavier Garcia, que va parlar de la necessitat de col·laboració família-escola, de la sensibilització i del canvi de mirada vers aquests menors.

Treball en equip per a un objectiu comú

L’acte també va comptar amb la intervenció dels impulsors del document, responsables de les diferents associacions de famílies adoptants de països como Colòmbia, Marroc i Etiòpia.

Per a Isabel Rosa, presidenta d’AdopColombia, “aquest document, recull les maneres de crear un entorn educatiu que sigui sensible a las necessitats dels infants adoptats i acollits, reconeixent que el trauma pot afectar profundament el seu desenvolupament acadèmic i emocional”.

Afirma que la proposta presentada no és només un conjunt de recomanacions, sinó una crida a l’acció. “Ens recorda la responsabilitat de garantir que cada infants i jove tingui l’oportunitat d’aconseguir el seu potencial màxim, independentment dels desafiaments que hagi pogut tenir en el passat”.

Per part seva, Oscar Rosselló, coordinador general d’Amics dels Infants del Marroc (IMA), esmenta que el treball conjunt que ha representat l’elaboració d’aquest document per part de les associacions, “permet optimitzar recursos, fomentar sinèrgies i donar més força a les nostres demandes”. “Serà una forma d’ajudar a resoldre els problemes que moltes famílies tenen en relació amb l’aprenentatge, tant a nivell acadèmic (centres educatius) como en les activitats extraescolars, temps de menjador, etc.”, destaca.

Anna Canals, presidenta de l’Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia (AFNE) explica també la importància de la materialització d’aquest projecte: “amb aquest document volem que es reconegui el trauma relacional primerenc que pateixen molts infants i joves adoptats o acollits, com a una necessitat específica de suport educatiu.”

Assegura que “les propostes i recomanacions sobre com "mirar" els nostres fills, comprendre perquè actuen d’una manera o d’una altra, entendre perquè els costa aprendre, perquè se senten com se senten i poder ajudar-los eficaçment a ser ells mateixos de forma autònoma, a tenir les mateixes oportunitats que els altres, a adaptar les metodologies i els aprenentatges, a millorar la relació familiar, servirà de suport a moltes famílies que veuran ateses les seves necessitat en aquest aspecte”.

Finalment, per a María Jesús Sancha, delegada a Catalunya de PETALES (Asociación Ayuda Mutua Adversidad Temprana y Apego), aquesta iniciativa representa “un pas molt important en el reconeixement de l’adversitat primerenca i els trastorns derivats, com els relacionats amb el vincle i el desenvolupament i les greus conseqüències que tenen. La falta de coneixement i reconeixement fa molt complicada la situació d’aquests infants, joves i famílies a les escoles, ja que ens sentim poc compresos i recolzats”.

Qualifica el projecte como un gran recurs d’informació i formació per a docents, escoles i famílies, que promourà el treball conjunt que pot beneficiar tot l’alumnat. Per a Sancha, aquesta iniciativa intenta aportar un canvi esperat en el sistema educatiu, i va alineada amb els projectes d’altres comunitats autònomes relacionats amb “aules sensibles al trauma”. És un pas molt important de reconeixement d’una realitat i d’unes necessitats que no estan sent reconegudes ni ateses.

Les quatre associacions esperen que més entitats se sumin a aquesta iniciativa, per tal de tenir més força davant les institucions. Fan una crida a totes les persones i entitats interessades en el projecte que desitgin adherir-se, a contactar-les a través del correu electrònic: guiainclusio@gmail.com.

Per Nora Vergara Rodgers
Periodista col·laboradora d’AdopColombia

Oscar Rosselló, M. Jesús Sancha, Isabel Rosa, Xavier Garcia, Jordi Plana, Vinyet Mirabent, Anna Canals i Josep M. Forné.
Videoclip UNA DURA REALITAT
Nou en el nostre canal de Youtube!
gener 2024

Volem començar l'any anunciant que tenim en el nostre canal de Youtube un nou videoclip anomenat "Una dura realitat". És el que van gravar el 2022 els nens i nenes de la 2a edició del taller de rap i aquí us deixem l'enllaç: https://youtu.be/miYI0-L1VMs.

Si escolteu amb cura la cançó, us donarà força per afrontar el 2024 i de ben segur que entre totes i tots podrem construir un any ple d'esperança, llibertat i solidaritat.

Esperem que gaudiu del videoclip i us agrairíem que en féssiu difusió!

Tallers de formació i acompanyament en la postadopció i l’acolliment familiar
octubre-novembre
on line

Atès l’interès que desperten els Tallers de formació i acompanyament en la postadopció i l’acolliment familiar, ja tenim a punt l'edició d'octubre-novembre 2023.

L’objectiu dels tallers és oferir a les famílies un espai on poder compartir preocupacions, angoixes i recursos en relació a temes sobre la postadopció o l’acolliment familiar. Els tallers estan pensats per parlar i tractar amb sensibilitat tots aquests temes, combinant les experiències personals de les famílies presents amb l’explicació de conceptes i coneixements teòrics. Es tracta de sessions obertes a totes les persones interessades per a compartir dubtes, obtenir eines de gestió emocional i treballar en els recursos personals i familiars.

Seran conduïts per la Nerea Larumbe, psicòloga infantil i juvenil especialitzada en traumateràpia infantil sistèmica.

En aquesta edició els tallers seguiran sent en línia, a través de la plataforma Zoom, ja que ens permet arribar a més famílies. 

L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal fer inscripció prèvia (els socis i sòcies tenen preferència en la inscripció fins a l'1 d'octubre).  

Els tallers es realitzaran en castellà. Trobareu l’enllaç a continuació: https://bit.ly/2023Taller

Organitzem els tallers d’enguany conjuntament amb AFNE (Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia) i  Adopcolombia (Asociación de Familias Adoptantes en Colombia) i comptem amb el suport de l’ICAA (Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció).

Us hi esperem!

🎧 Pòdcasts relacionats amb l'adopció i l'acolliment

Heu donat una ullada als pòdcasts de l'Escuela de Familias? A quin d'ells més interessant! 😊

Aquí teniu l'enllaç: https://soundcloud.com/escueladefamilias/

#adopcio #acolliment #autoestima #vincle #parentalitat

🎬 LAS JOYAS DEL DOLOR a Youtube!
maig 2023

Dir. Mohamed Nabil. 2013 / Marroc / VOSE / 73 min.

Si encara no heu pogut veure la pel·lícula "Las joyas del dolor", subtitulada per IMA, podeu entrar a l'enllaç https://youtu.be/wLOr2_K8ExQ del canal de Youtube philosophie71, que és el del seu director, en Mohamed Nabil, i la podeu descarregar.

Us deixem aquí la sinopsi perquè us en pugueu fer una idea global:

En els països de majoria musulmana, ser mare soltera encara es considera una violació del dret i de la religió però també de la moral i les tradicions. Aquest documental és el retrat de dues mares solteres al Marroc –la Nadia i la Nezha– marginades per la família, la societat i l'Estat, i que són víctimes de discriminació.

Feliç Sant Jordi! 🌹📚
abril 2023

Des d'IMA us desitgem que tingueu un Sant Jordi genial!

L'expo Veus invisibles a Valls!
del 4 de març al 2 d'abril
Teatre Principal (c. Jaume Huguet, 10-12)

Ens alegrem molt de comunicar-vos que a partir del dia 4 de març l’exposició Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc arriba a terres tarragonines per primera vegada. S'estarà al vestíbul del Teatre Principal de Valls (c. Jaume Huguet, 10-12) del dia 4 de març fins al 2 d'abril.

L'entrada és gratuïta i l’horari d’obertura és abans i després dels espectacles que es duguin a terme aquests dies al teatre. La programació la podeu consultar en aquest enllaç: https://www.circdelacultura.com/especial/337/teatres-de-valls

Com ja sabeu, aquesta exposició pretén sensibilitzar sobre la discriminació que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc i també posar en valor la tasca de les entitats socials marroquines que treballen per fer front a aquestes problemàtiques i que lluiten pels drets de les dones i la infància.

L'exposició des del 2021 ha itinerat per diferents indrets passant per Barcelona, Terrassa, Caldes i Centelles. Ara arriba a la província de Tarragona i el nostre objectiu és que posteriorment arribi a d'altres municipis de Catalunya.

Us hi esperem!

Xerrada on line LENGUAJE ADOPTIVO
3 de febrer

Aquest proper divendres dia 3 de febrer de 18 a 19:30 h tindrà lloc la xerrada on line "LENGUAJE ADOPTIVO", organitzada per Afadena (Asociación de familias adoptivas de Navarra), en què participarà Flavia Guardiola de La Voz de los Adoptados.

📝 Inscripció gratuïta 👇 https://docs.google.com/forms/d/153gmxzm86P-s0Cns3sx0lXNgHRZHoywLF15YFv859BI/viewform?edit_requested=true

Més informació 👉 http://afadena.es/charla-online-3-de-febrero-de-1800-a-1930h

Bona nit de Reis! 👑👑👑
5 de gener

Desitgem que aquesta nit els Reis vagin carregats de molta salut, serenitat i amor per a totes i tots vosaltres.

Recordeu que encara podeu participar a la nostra campanya de recollida solidària de fons EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC.

Mireu el marcador de la campanya. Gairebé hi som!
27 de gener

Amb la darrera crida que vam fer fa uns dies per a col·laborar en la nostra campanya de recollida solidària de fons EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC hem tingut un gran èxit i ara gairebé estem arribant al que ens vam marcar com a objectiu.

A veure si amb una darrera empenteta en els 4 dies que queden de campanya podem arribar als 3.500 euros.

Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a empoderar les mares solteres al Marroc i a lluitar per la derogació de l’article 490 del Codi Penal! Perquè no volem més por, només volem dones lliures.

FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

Moltes gràcies!

Felicitats, El Mustapha!

Autoria imatge: Ajuntament de Terrassa

El proppassat dia 15 de desembre, en la jornada de recollida de suports del procés participatiu per a l'elecció i nomenament del Síndic/a Municipal de Greuges de Terrassa, la candidatura més recolzada va ser la d'El Mustapha Ben El Fassi Mezouar.

Des d'IMA el volem felicitar i comunicar-li que pel que necessiti no dubti en comptar amb nosaltres.

Si voleu ampliar la informació pitjant aquí podreu llegir la notícia referent a aquest tema que va publicar l'Ajuntament de Terrassa en la seva web.

Moltíssimes gràcies!

Hem superat l'objectiu del repte LLUITEM PELS DRETS DE LES FAMÍLIES MONOPARENTALS AL MARROC que havíem obert a la plataforma migranodearena!! Ens havíem proposat aconseguir 4.000 euros i hem recaptat 4.195 € (*).

Gràcies a totes i tots vosaltres podem donar continuïtat al nostre projecte de cooperació amb l'Association Solidarité Féminine un any més i així contribuir a que el compromís amb les mares soles i els seus infants sigui cada vegada més ferm.

Gràcies per facilitar que aquestes dones valentes creguin més en elles i tinguin més a prop l'oportunitat de fer camí a la vida conjuntament amb els seus fills.

Shukran bzzaf i una forta abraçada!

(*) Recordeu que les vostres donacions poden ser desgravades fiscalment.
Per un Nadal ple de solidaritat i esperança!

Des d’Amics del Infants del Marroc us desitgem que aquestes festes de Nadal siguin les millors possibles per a totes i tots vosaltres.

Portem ja quasi dos anys en una situació que no està sent gens fàcil, però no hem de perdre de vista que per a superar aquesta crisi global és necessari continuar col·laborant i compartint entre tots, i especialment amb els col·lectius més vulnerables, els més afectats per l’actual situació. Per aquesta raó fem un crit a la solidaritat i l’esperança.

Us recordem que continua activa la nostra campanya anual de recollida solidària de fons LLUITEM PELS DRETS DE LES FAMÍLIES MONOPARENTALS AL MARROC.

Així mateix, volem agrair a totes les persones que ja hi estan col·laborant. Gràcies a la Vero, el Luis, la Gloria, l'Ariadna, la Verònica, l'Oscar, el Toni, la Fidència, l'Andoni, Aranow Packaging Machinery, el Jorge, la Mercè i 8 anònims podrem aconseguir que el nostre projecte amb l’Association Solidarité Féminine a Casablanca es faci realitat. Ja tenim el 41% recaptat, però encara ens falta. Ajuda'ns amb la teva aportació, per petita que sigui, a donar suport a les mares soles i la infància vulnerable del Marroc, perquè els seus drets siguin respectats. La teva ajuda els fa avançar cap a la igualtat!

Amb el vídeo “La meva mare, la meva sort" de l’associació marroquina 100% Mamans, us desitgem un Nadal ple d’amor i d’esperança. Que descanseu i gaudiu d’aquestes festes tan com pugueu i que mantinguem l’alegria de compartir!

Una abraçada ben forta i un agraïment immens!

Recta final de l'exposició Veus invisibles a Caldes!
20 de desembre

📣 Recordeu que, si encara no ho heu fet, podeu visitar fins al 23 de desembre l’exposició "VEUS INVISIBLES. LES MARES SOLTERES I LA INFÀNCIA ABANDONADA AL MARROC", organitzada per IMA a la Sala Delger de #CaldesdeMontbui (Carrer del Forn, 8 bis).

L'entrada és gratuïta i l'horari de visita és de 17.00 a 20.00 h.

#maressolteres #Marroc #veusinvisibles

Shukran bzzaf!
10 de desembre
#DiaInternacionaldelsDretsHumans

Avui, #DiaInternacionaldelsDretsHumans, des d’IMA reclamem que es doni compliment a la Declaració Universal dels Drets Humans, que en l’article 1 estableix que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets.

Així mateix, volem agrair a totes les persones que estan col·laborant en la nostra campanya anual de recollida solidària de fons, LLUITEM PELS DRETS DE LES FAMÍLIES MONOPARENTALS AL MARROC. Gràcies a la Vero, el Luis, la Gloria, l'Ariadna, la Verònica, l'Oscar, el Toni, la Fidència, l'Andoni, el Jorge i 5 anònims podrem aconseguir que el projecte es faci realitat.

Ja tenim el 21% recaptat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a donar suport a les mares soles i la infància vulnerable, perquè els seus drets siguin respectats! La teva ajuda els fa avançar cap a la igualtat!

Vídeo d'una associació marroquina:"Mares solteres al Marroc: la injustícia en la vida quotidiana".

FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

Moltes gràcies!

Estrena de Mothers
demà dia 2 de desembre
(del 2 al 30 de desembre en diferents cinemes i on line)

🎬 MOTHERS de #MyriamBakir, demà dia 2/12 a les 19.30 h als Cinemes Girona de Barcelona.

"Al Marroc, es pot empresonar una dona si es queda embarassada i no està casada. L’associació Oum El Banine combat aquesta injustícia amb coratge i tendresa."

Si no podeu anar, no patiu perquè faran més projeccions on line i presencials fins al 30 de desembre a molts indrets de Catalunya i de l'Estat.

Si entreu a l'enllaç tindreu més informació sobre la pel·li i podreu veureu tota la programació: https://docsbarcelona.com/pellicules/mothers

#marroc #maressolteres #docsbarcelona

Lluitem pels drets de les famílies monoparentals al Marroc
#25N2021
#DretsFamiliesMonoparentalsMarroc #migranodearena

Avui, #25N2021 Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, des d’Amics dels Infants del Marroc fem una crida per aconseguir una vida lliure d’agressions contra les dones i perquè tota forma de violència contra les dones sigui reconeguda.

Totes les dones arreu del món poden patir violència de gènere, però alguns col·lectius són particularment vulnerables, com les mares soles al Marroc. Per aquesta raó en aquest dia iniciem la nostra campanya anual de recollida solidària de fons, LLUITEM PELS DRETS DE LES FAMÍLIES MONOPARENTALS AL MARROC.

Amb aquesta campanya reafirmem el nostre compromís de lluita contra l’exclusió social de les mares soles al Marroc, en uns moments en que la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la COVID ha agreujat intensament la situació d’aquest col·lectiu, ja de per si precària. Un any més col·laborem amb l’Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les mares soles i els seus infants i prevenir l'abandonament infantil a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Aquest any el nostre repte és aconseguir 4.000 € per a contribuir al projecte, que té un cost total de 66.044 € per a l’any 2021. IMA participa amb una aportació de 29.385 €, finançada en part amb les subvenció dels ajuntaments de Terrassa (9.825 €), Caldes de Montbui (7.871 €) i Valls (2.286 €).

ET NECESSITEM per donar suport a les mares soles i la infància vulnerable, perquè els seus drets siguin respectats! La teva ajuda els fa avançar cap a la igualtat!

FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

Represa de la 2a edició del taller de rap
Quart trimestre de 2021

Taller de rap realitzat el 22/02/20 al Centre Cívic Urgell amb el suport de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA). Autoria de la imatge: IMA.

La 2a edició del taller de rap que va quedar inacabada abans de l'estiu es reprendrà aquest quart trimestre de l'any.

Durant aquests mesos al tallerista, el Pol, li ha canviat molt la vida: ha estat pare, i totes sabem que això porta molta feina 😊, s'ha canviat de casa... Amb tot això li ha estat impossible dedicar-se als tallers, però ara ja torna a tenir temps per a nosaltres i té unes ganes enormes de reprendre el que va començar.

Les sessions se seguiran fent on line excepte la darrera, la gravació, que es farà de manera presencial al local d’IMA.

Per a tots aquells que us vau quedar amb ganes d'apuntar-vos, de cara a l'abril de 2022 s'iniciarà una tercera edició, així que anoteu-vos-ho a l'agenda.

COMUNICAT D’IMA
Juny 2021

Fotografia: Reduan / EFE

Davant la dramàtica situació que estan vivint les persones migrants arribades a Ceuta en les darreres setmanes, IMA s’adhereix al comunicat conjunt de les organitzacions espanyoles membres de la xarxa euroafricana Migreurop[1], que treballa per a la protecció dels drets de les persones migrants.

En aquest comunicat, que podeu llegir a https://sosracismo.eu/andalucia-acoge-apdha-cear-elin-iridia-red-acoge-y-federacion-sos-racismo-exigen-un-enfoque-de-derechos-en-ceuta/, s’exigeix a l’estat espanyol un enfocament de drets per fer front a la situació que s’està vivint a Ceuta.

En consonància amb la trajectòria històrica d’IMA de defensa dels drets dels menors d’origen marroquí i de lluita contra qualsevol forma de racisme, mostrem el nostre més ferm recolzament a les següents propostes que s’exposen en l’esmentat manifest i en les propostes addicionals efectuades per CEAR:

 1. Cal garantir la seguretat i la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones vulnerables, especialment dels menors migrants, a través de mecanismes estables d’atenció integral i inclusiva.
 2. Cal garantir una atenció jurídica individualitzada, traducció i interpretació, accés a la tutela jurídica i al procediment de protecció internacional, establint mecanismes àgils per a la detecció de les persones en risc de vulnerabilitat, especialment de la infància, per a la seva derivació cap a serveis especialitzats.
 3. Cal evitar que determinats territoris es converteixin en grans camps de retenció de persones migrants, a través d’una política de trasllats àgil, transparent, sistematitzada i sense cap discriminació per motius de nacionalitat, traslladant de forma preferent les persones amb perfils vulnerables com la infància i garantint l’interès superior dels infants.
 4. Cal exigir a tots els mitjans de comunicació una informació veraç, des d’un enfocament basat en els drets humans, que eviti exercir d’altaveu dels discursos de l’odi, de la criminalització i de la generació d’estereotips i de prejudicis envers les persones migrants.
 5. Cal impulsar i desenvolupar campanyes de sensibilització i polítiques de convivència, integració i de lluita contra la discriminació des de tots els nivells de l’administració.

IMA ESTARÀ SEMPRE A FAVOR DEL RESPECTE DELS DRETS HUMANS, LA SOLIDARITAT I LA DIGNITAT DE TOTES LES PERSONES I ESPECIALMENT ELS MENORS!

[1] Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR), ELIN, Federación SOS Racismo, Red Acoge, Irídia - Centro de Defensa de Derechos Humanos, Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía (APDH-A) i Federación Andalucía Acoge.

Darrers dies per donar suport a les candidatures al càrrec de Síndic/a de Greuges de Barcelona
18 de març

Us informem que, si encara no ho heu fet, teniu fins demà dia 19 de maig per participar en l'elecció del nou Síndic de Greuges de Barcelona.

Nosaltres com a entitat ens decantem per la candidatura d'en David Bondia, president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i professor de Dret internacional públic a la Universitat de Barcelona.

Per donar suport ho podeu fer: digitalment a través del decidim.barcelona o bé presencialment fins al 19 de maig, en cinc punts d'acompanyament.

Feliç Sant Jordi! 🌹
23 d'abril

Font: composició feta a partir de l'arxiu original de For reading de dassel/1184 images en Pixabay.

Des d'IMA us desitgem que tingueu un Sant Jordi genial!

Ramadà 2021

Fins a la propera!
12 d'abril de 2021
#Veusinvisibles

Font: arxiu d'IMA, Barcelona, març 2021.

Comencem la setmana amb l'agraïment a totes les persones que han visitat l'exposició Veus invisibles en aquestes dues setmanes i a totes les persones que ens han ajudat en aquest muntatge tan engrescador, especialment a les companyes de l'Ateneu El Poblet.

Estem molt contents perquè, tot i la situació que estem vivint, l'exposició ha tingut una molt bona acollida i per això us diem "fins a la propera" ja que esperem que d'aquí a poc puguem fer-la arribar a més gent.

Bones vacances de Setmana Santa!
març-abril de 2021

Autor: Elijah O'Donnell by Pexels

Des d'IMA us desitgem que passeu uns molt bons dies de vacances.

Exposició d'IMA Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc
març-abril 2021
Ateneu El Poblet de Barcelona

Ens complau informar-vos de la propera inauguració de l’exposició Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc, organitzada per Amics dels Infants del Marroc (IMA) a l’Ateneu El Poblet de Barcelona (carrer Nàpols, 268).

Es tracta d’una exposició amb fotografies de tres autores que han centrat la seva mirada sobre la realitat de les mares solteres al Marroc (Laura Puech, Nathalie Vigini i Zoe Vincenti), vídeos d’associacions marroquines (Association 100% Mamans, Plateforme CDE, MRA Mobilising for Rights Associates i Droits&Justice) i àudios gravats per tres actrius catalanes (Anna Barrachina, Ariadna Gil i Chantal Aimée) amb testimonis de mares solteres i persones que han estat abandonades al Marroc.

Aquesta exposició pretén sensibilitzar sobre la discriminació que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc i també posar en valor la tasca de les entitats socials marroquines que treballen per fer front a aquestes problemàtiques i que lluiten pels drets de les dones i la infància.

Es podrà veure del 19 de març al 10 d’abril i l’entrada és gratuïta. A causa de les mesures de prevenció de la COVID19, cal inscripció prèvia a: https://forms.gle/q5GsFXRi9fET77LD8. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de 17 a 21h i dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 21h.

Si voleu assistir a l’acte d’obertura de l’exposició, el 18 de març a les 19h a l’Ateneu El Poblet, us heu d’inscriure a:https://forms.gle/r7dzodAZDH6G8WMXA .

Podeu arribar a l’Ateneu El Poblet amb bus H8, H10, V19, D50, 19, 33, 34, 39 i 47 i metro L4 Verdaguer i L5 Sagrada Família.

L’exposició serà itinerant per diferents centres cívics i culturals de Barcelona, Terrassa, Caldes de Montbui i altres municipis de Catalunya. Posteriorment ens plantegem exposar-la a Madrid, San Sebastián, Còrdova i Casablanca (Marroc).

Us recordem també que està a la venda en aquest formulari el llibre Alcemos la voz, un recull de testimonis de mares solteres del Marroc i les seves filles i fills traduït i editat per Amics dels Infants del Marroc. Aquest llibre també es podrà adquirir a l’Ateneu El Poblet, durant els dies d’obertura de l’exposició.

Us hi esperem!

Bona nit de Reis!
5 de gener

Des d'IMA desitgem que aquesta nit els Reis us portin molta salut, serenitat i amor a totes i tots vosaltres.

Proposta d'IMA per a la millora de la inclusió dels infants adoptats en el sistema educatiu

Fa temps que moltes famílies adoptives tenim una gran preocupació per les mancances que es detecten en el sistema educatiu per a dur a terme una inclusió efectiva dels infants adoptats. Es coneixen i es comprenen les dificultats que es poden trobar aquests infants durant el seu procés d’aprenentatge? Es tenen en compte les seves necessitats? Es posen en marxa els recursos adequats per donar-hi resposta, tant a nivell acadèmic com emocional i relacional?

Des d’Amics dels Infants del Marroc (IMA) hem volgut iniciar el debat amb les administracions competents en educació, a fi de promoure una millora dels recursos disponibles als centres docents i al sistema educatiu en el seu conjunt que permeti avançar en el procés d’inclusió dels infants adoptats.

Per aquesta raó, hem presentat una proposta d’actuació en el procés participatiu del Programa d'Actuació Municipal (PAM) de l’Ajuntament de Barcelona per al període 2020-2023. El PAM és un dels principals instruments de planificació de l’Ajuntament, ja que estableix les línies de treball, els objectius i les principals actuacions del govern municipal durant el mandat.

Podeu llegir la proposta d’IMA en aquest enllaç: https://www.decidim.barcelona/processes/PAM2020/f/3733/proposals/24011

Els residents a la ciutat de Barcelona podeu registrar-vos a la plataforma Decidim.Barcelona (https://www.decidim.barcelona/users/sign_in) i fer-vos seguidors d’aquesta proposta. També podeu deixar els vostres comentaris. D’aquesta manera donarem major legitimitat a la demanda de cara a la seva incorporació en el PAM definitiu. Així mateix, podeu compartir la proposta amb els vostres contactes.

Us animem a donar suport a la proposta d’IMA en el procés participatiu del PAM de l’Ajuntament de Barcelona. Pot ser el primer pas per a fer realitat un canvi del sistema educatiu que tingui en compte les necessitats dels infants adoptats!

MOLTES GRÀCIES!

L’equip d’IMA

Confinament i adopció
maig 2020

Aquí trobareu unes orientacions i consells sobre la gestió del confinament en les famílies adoptives que ens ha elaborat la Nerea Larumbe, psicòloga especialitzada en adopció, acolliment i traumateràpia infantil sistèmica.

Alguns de vosaltres la vau conèixer en la xerrada "Vinculació i gestió de les emocions" del proppassat 14 de gener que IMA va organitzar al Centre Cívic Cotxeres Borrell; i d'altres potser a través dels "Tallers de formació i acompanyament en la postadopció" organitzats pels nostres companys d'Afne a la Casa Elizalde durant els mesos de gener, febrer i març passats.

Esperem que us ajudin a gestionar les dificultats en les quals ens trobem en el moment actual.

Una forta abraçada,

L'equip d'IMA

IMA s'adhereix al comunicat del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona
4 de maig de 2020

El Consell Municipal d'Immigració de Barcelona (CMIB) va emetre a principis del mes d'abril un comunicat que formula tot un seguit de propostes i peticions, com la necessitat de regularització de les persones immigrades preparades per treballar en serveis sanitaris o essencials, el suport i reconeixement a treballadores de la llar, o l’atenció a les persones vulnerables, com la gent gran que viu sola.

El comunicat va dirigit tant a les administracions com al conjunt de la societat, i des del Consell es demana l’adhesió de les entitats de la iniciativa social del territori, consells sectorials, grups municipals, xarxes, organismes o bé persones a títol individual.

La nostra associació ja s'hi ha adherit i us animem a adherir-vos-hi també. Per fer-ho, només cal que envieu un correu electrònic a consellimmigracio@bcn.cat expressant la vostra voluntat de fer-ho.

Per si voleu ampliar la informació us donem accés al contingut complet del comunicat  i a la seva síntesi.

SHUKRAN BZZAF!

Fa 5 anys que IMA porta a terme aquest projecte de cooperació internacional en col·laboració amb Association Solidarité Féminine (ASF) en l'àmbit de la formació i la inserció sociolaboral de mares solteres a Casablanca i la prevenció de l’abandonament d’infants al Marroc.

Un any més, gràcies per ajudar-nos a fer que aquestes dones valentes recuperin la seva dignitat i superin la greu situació d'exclusió social en la qual es troben immerses. I gràcies per facilitar que tinguin més a la vora l'oportunitat de fer camí a la vida conjuntament amb els seus fills.

Amb el repte de 2019, Trenquem el silenci per les mares solteres al Marroc, vam superar l'objectiu que ens havíem proposat de 3.500 euros i vam aconseguir recaptar 3.640 € (*). Això reforça el compromís d'IMA amb ASF i permet renovar el projecte de col·laboració un any més.

En aquests moments estem elaborant la memòria del projecte 2019 i tan aviat la tinguem us la farem arribar.

Moltes gràcies i una forta abraçada.

L'equip d'IMA

(*) Recordeu que les vostres donacions poden ser desgravades fiscalment.

Aclariment de la notícia sobre la necessitat de famílies acollidores
30 de març

Perdoneu però la notícia que vam penjar ahir era falsa i no ho sabíem.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aclareixen que, de moment, amb les famílies acollidores que formen part de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) es podrà donar resposta als menors que tenen els progenitors o tutors amb covid19.

Aquí teniu l'enllaç de la notícia: https://www.social.cat/noticia/11758/afers-socials-i-families-aclareix-que-no-busquen-families-per-acollir-infants-de-pares-amb?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&fbclid=IwAR2zgud8MOqiTpFQhlWOHvPOF2cozjR9UhHBfzPQL4RanmamGtl5yoI62Y4

Sentim molt la confusió,

L'equip d'IMA

Es necessiten famílies acollidores validades
29 de març

Aquests dies de confinament ens ha arribat a través de WhatsApp aquesta notícia contrastada que volem compartir amb tots vosaltres:

Es necessiten famílies acollidores validades per a infants de 0 a 3 anys que tenen els progenitors o tutors amb covid19. Ho porta l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA). Si esteu interessats podeu contactar a través del correu electrònic icaa.tsf@gencat.cat.

Aquí teniu l'enllaç de la notícia: https://www.social.cat/noticia/11744/families-dacollida-o-estades-a-albergs-per-als-fills-i-filles-dhospitalitzats-amb-coronavi

Aprofitem per donar-vos una abraçada virtual,

L'equip d'IMA

No us perdeu l'activitat que l'Associació de dones marroquines a Catalunya ofereix demà:

Feliç dia de la dona treballadora!

Imatge de Pablo Valerio a Pixabay.

Xerrada Vinculació i gestió de les emocions

La xerrada de la Nerea Larumbe de dimarts passat dia 14 de gener va ser tot un èxit! Gràcies, Nerea, i gràcies a totes les famílies que vau participar!

Aforament complet per a la xerrada Vinculació i gestió de les emocions

Hem tancat la inscripció perquè hem arribat a l'aforament que permet la sala: 15 persones. En cas que hi hagués alguna baixa dels inscrits i vulgueu formar part de la llista d'espera, envieu-nos un correu a ima@amicsinfantsmarroc.org.

Bona nit de Reis!
5 de gener

Dibuix d’un infant acollit en una guarderia de la Ligue Marocaine pour la Protection de l’Enfance.

Des d'IMA desitgem que aquesta nit els Reis es portin fantàsticament amb totes i tots vosaltres i ens ajudin a completar la nostra recollida de fons per al projecte TRENQUEM EL SILENCI PER LES MARES SOLTERES AL MARROC.

Amb l'any nou aconseguirem el 100% del nostre repte!
31 de desembre

Estem a punt d'acabar l'any i ens queden poquets dies per finalitzar la nostra recollida de fons per al projecte TRENQUEM EL SILENCI PER LES MARES SOLTERES AL MARROC de l'associació Solidarité Féminine de Casablanca i voldríem agrair la vostra col·laboració i interès, perquè sense vosaltres hagués estat impossible arribar al 68% de recaptació.

Ajudeu-nos a arribar al 100% reenviant aquest missatge a qui penseu que podria col·laborar o bé fent la vostra aportació.

Acollim el 2020 amb els braços ben oberts!! Bon Any Nou!! !!سنة سعيدة

Dibuix d’un infant acollit en una guarderia de la Ligue Marocaine pour la Protection de l’Enfance.

SHUKRAN BZZAF!
20 de desembre de 2019

Avui, Dia Internacional de la Solidaritat Humana, des d’Amics dels Infants del Marroc volem agrair a totes les persones que estan col·laborant en la nostra recollida solidària de fons per donar suport al projecte TRENQUEM EL SILENCI PER LES MARES SOLTERES AL MARROC, que IMA desenvolupa juntament amb l’Association Solidarité Féminine.

Gràcies al Josep, la Mercedes, l'Imma, la María Enriqueta, el Toni, la Verònica, el Jorge, l'Ana, la Yolanda, l'Oscar, la Sonia, la Joana, Aranow Packagin Machinery SL, la Meritxell, la Noelia, la Rosa, la Lucía, la Susana, la Maria, la Diane, la Mercè, la Núria, el Josep Maria, la Marisol, la Isabel, la Silvia, la Marisa, el Macari, la María Ángeles, l'Anna, el Fermín i 8 anònims podrem aconseguir que el projecte es faci realitat.

Ja tenim el 64% recaptat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a trencar el silenci per les mares solteres al Marroc.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Testimoni d’una mare soltera:

“Quan vaig sortir de la clínica, vaig anar a dormir a l’estació d’autobusos. Em vaig quedar allà, asseguda amb el meu fill, plorant. Pensava “On puc anar? No hi ha ningú que em pugui acollir ni en qui pugui confiar, explicar-li què tinc dins el meu cor, perquè ningú tindrà pietat de mi”. Durant el dia buscava un pis de lloguer en barris on no em coneguessin. Al vespre tornava a l’estació i em quedava asseguda. No podia dormir, no menjava. Una dona em va veure i em va dir “Per què plores, filla meva?”. Jo li vaig explicar i em va dir “Hi ha una dona al costat de la mesquita que ajuda les noies com tu”. Hi vaig anar i una dona em va dir “Em dones el teu fill i jo et dono diners”. Jo li vaig dir que no, que no el donava. Vaig tornar a l’estació i m’hi vaig quedar una setmana. No dormia, em quedava plorant. Tenia por dins meu, no per mi, sinó pel nen. Jo estic fotuda. Ara he trobat un allotjament, però no he pagat des de fa dos mesos. Ja no tinc diners, això és tot. No vull sortir d’aquí. La gent veurà una dona sense marit, tindrà una mala impressió de mi. Ara no sé què fer. Prego a Déu i li dic “M’has volgut veure així, d’acord, però fes alguna cosa per aquest nen, ell no ha fet res.”

AJUDA’NS A ATURAR LA DISCRIMINACIÓ DE LES MARES SOLTERES I ELS SEUS INFANTS AL MARROC!

NO ET QUEDIS PARADA! FES QUE LES MARES SOLTERES PUGUIN PARLAR ALT I CLAR!

Quantes vegades no us ha vingut al cap que en algun moment hauríeu de baixar amb els vostres fills i filles al Marroc? De ben segur que us envaeixen les pors i els dubtes de tota mena.

És per això que hem cregut escaient oferir-vos una xerrada-debat sobre "El viatge als orígens" a càrrec de l'advocada Anna M. Vidal del Bufet Jurídic Internacional Vidal i Cardona, especialitzada en dret de família del Marroc, el dia 10 de desembre de 17.00 a 19.00 hores a la seu d'IMA.

La xerrada-debat se centrarà en tres eixos:

 • Percepcions i realitats dels riscos "legals" de viatjar amb els infants adoptats al Marroc.
 • Possibilitats legals de fer recerca d'orígens al Marroc: entitats, normatives, llocs on poden ajudar...
 • Qüestions administratives i legals entorn d'aquest viatge.

Com veieu la xerrada us serà molt útil de cara a viatjar i apaivagar els possibles temors que pugueu tenir, així que no us la perdeu!

Confirmeu la vostra assistència el més aviat possible perquè si hi ve molta gent canviaríem d'ubicació. Feu-ho a través d'aquest anunci.

Hi haurà servei de canguratge a petició.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 38
 • Canguratge: 4
FESTA CULTURAL MARROC

Demà dia 23 de novembre el centre Euroarab proposa una activitat molt interessant.

A on? 🏣 Palau Alòs (C/ Sant Pere Més Baix, 55 de Barcelona)

A quina hora? 🕕 18:00 h

#euroarab #festamarroc #marroc #menorsmigrants

Trenquem el silenci per les mares solteres al Marroc
novembre 2019

La nostra campanya anual de micromecenatge,TRENQUEM EL SILENCI PER LES MARES SOLTERES AL MARROC, ja és oberta a migranodearena!

Amics dels Infants del Marroc (IMA), fidel al seu compromís de lluita contra l’exclusió social de les mares solteres al Marroc, col·labora un any més amb l’Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les mares solteres i els seus infants i prevenir l'abandonament infantil a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Aquest any el nostre repte és aconseguir 3.500 € per a contribuir al projecte, que té un cost total de 63.137 € per a l’any 2019. IMA hi participa amb una aportació d’11.000 €, gràcies a una subvenció de l’ajuntament de Caldes de Montbui per valor de 6.230 €.

ATUREM LA DISCRIMINACIÓ DE LES MARES SOLTERES I ELS SEUS INFANTS AL MARROC!

Ajudeu-nos a difondre aquest missatge!

Trobada octubre 2019

Moltes gràcies a totes les persones que vau fer possible aquesta trobada de tardor tan maca i gràcies també al grup YACINE per fer-nos passar una estona inoblidable.

Participació d'IMA a la Festa de la Mercè 2019

Enguany ens hem engrescat a participar a l'Associa't a la Festa, que és el festival de les associacions de Barcelona emmarcat dins la Mercè.

Totes les associacions participants vam compartir experiències el cap de setmana passat (21 i 22 de setembre) al bell mig de la plaça de Catalunya.

IMA va ser diumenge dia 22 en directe a les 12.00 h a Ràdio Associa't junt amb els nens que van participar en el taller de rap de l'associació. La psicòloga Marta San Martino els va fer una entrevista a l'estand de les ràdios.

Aquí els podeu veure satisfets després de fer l'entrevista.

IMA a l'Associa't a la Festa de la Mercè 2019

Enguany ens hem engrescat a participar a l'Associa't a la Festa, que és el festival de les associacions de Barcelona emmarcat dins la Mercè.

Totes les associacions participants compartim experiències aquest cap de setmana vinent (21 i 22 de setembre) al bell mig de la plaça de Catalunya.

IMA serà diumenge dia 22 en directe a les 12.00 h a Ràdio Associa't junt amb els nens que van participar en el taller de rap de l'associació. La psicòloga Marta San Martino els farà una entrevista a l'estand de les ràdios i podreu sentir en primícia la seva cançó.

Per a connectar en directe només haureu de simptonitzar el dial 99.2 FM, o bé també podreu fer-ho mitjançant el Facebook de 7deràdio o pel canal Youtube de Torre Jussana.

Esperem trobar-vos entre els nostres fans!

El mes d'octubre començarà un nou curs de darija inicial a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1-2 de Barcelona). Els grups seran de 3 a 7 alumnes i hi haurà tres horaris disponibles:

 • Dimarts matins: de 9:00 h a 11:00 h.
 • Dijous tarda: de 18:30 h. a 20:30 h.
 • Divendres tarda: de 16:30 h a 18:30 h.

PREUS:

 • Preu subvencionat per als socis de l'entitat: 32 euros/mes.
 • Preu per als nous alumnes no socis: 65 euros/mes.
 • *Aportació per al material del curs: 15 euros/anuals. (Tant per a les places que són subvencionades com per a les que no ho són).

  En Mohcin, el professor, utilitza una metodologia molt comunicativa que fa que des del primer moment et vegis capaç d'expressar-te en l'idioma i tenir moltes ganes de viatjar al país, a més d'aprendre tot d'aspectes de la cultura marroquina en un ambient molt familiar.

  Així que no us ho penseu més i reserveu la vostra plaça tot trucant al telèfon de l'associació (93 4883445), els dimarts per la tarda, o bé envieu-nos un correu electrònic a ima@amicsinfantsmarroc.org.

  Us hi esperem!

CANVI D'UBICACIÓ DE LA XERRADA

Com hem tingut una gran acollida ens hem vist obligats a canviar la ubicació de la xerrada al Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Per als que encara no us heu apuntat, encara podeu fer-ho a l'anunci anterior del nostre web.

Divendres dia 10 de maig «Madres invisibles» a Cardedeu

Divendres 10 de maig, a les 20.30 h, Amics dels Infants del Marroc us convida a la projecció del documental «Madres invisibles» a l'Espai cultural i gastronòmic Tarambana de Cardedeu.

Amics dels Infants del Marroc (IMA) des del 2016 desenvolupa activitats d’informació i sensibilització sobre la greu situació d’exclusió social que pateixen les mares solteres a la societat marroquina, causa principal de l’abandonament d’infants en aquest país. IMA desenvolupa també des de fa quatre anys un projecte de cooperació internacional amb l’associació marroquina Solidarité Féminine en l’àmbit de l’acollida, l’acompanyament, la formació i la inserció laboral de mares solteres a Casablanca.

El documental “Madres invisibles” (2016), del director Lorenzo Benítez, mostra el cas real d’una mare soltera, rebutjada per la seva família, que és acollida en una associació d’ajuda a mares solteres de Tànger, on acaba treballant com a educadora de salut reproductiva i sexual.

El documental és un fidel reflex de la dramàtica situació d’exclusió social, jurídica i institucional que pateixen les mares solteres al Marroc: són expulsades i rebutjades per la família, repudiades per amics i veïns, acomiadades de la feina, tenen por de ser perseguides per la policia, estan subjectes a tot tipus de maltractaments, explotació sexual i laboral i exclusió social, i no tenen ni tan sols l’autoritat parental legal sobre els seus fills.

No us perdeu el documental!! Us hi esperem!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 6
Que vindreu a la xerrada de la Beatriz San Román?
26 de març de 2019

Recordeu que demà dia 26 de març a les 17:00 h tenim el privilegi de tenir entre nosaltres a la Beatriz San Román.

Serà al Centre Cívic Cotxeres Borrell (C/Viladomat, 2, de Barcelona).

La Beatriz parlarà de les mancances de l’atenció als infants adoptats a l'escola i de quines estratègies es poden implementar per tal de fomentar canvis positius en aquest aspecte. I després hi haurà un col·loqui on podreu parlar sobre les inquietuds i els dubtes que us genera aquest tema.

Us agrairem la confirmació d'assistència en l'anunci de la notícia en aquest mateix web.

Bona nit de Reis
5 de gener de 2019

Des d'IMA us desitgem que els Reis us portin un sac ple de coses bones.

Ajudeu-nos a aconseguir amb l'any nou el 100% del nostre repte!

Avui és el darrer dia per a finalitzar la nostra recollida de fons per a les mares solteres de l'associació Solidarité Féminine de Casablanca i voldríem agrair la vostra col·laboració i interès, perquè sense vosaltres hagués estat impossible arribar al 73% de recaptació.

Ajudeu-nos a arribar al 100% reenviant aquest missatge a qui penseu que podria col·laborar o bé fent la vostra aportació.

Bon Any Nou!!

!!سنة سعيدة

Lorenzo Benítez en el diari de Terrassa

No us perdeu l'entrevista que li van fer al Lorenzo Benítez, director de Madres invisibles, al diari de Terrassa el dia 18 de desembre d'enguany.

El proper dimarts, el documental «Madres invisibles» a Terrassa
18 de desembre

Després de la projecció de «Madres invisibles» s’efectuarà un col·loqui sobre el documental i les problemàtiques lligades a les desigualtats de gènere existents al Marroc, amb la participació de Lorenzo Benítez, director del documental.

IMA des del 2016 desenvolupa activitats d’informació i sensibilització sobre la greu situació d’exclusió social que pateixen les mares solteres a la societat marroquina, causa principal de l’abandonament d’infants en aquest país. I des de fa quatre anys també porta a terme un projecte de cooperació internacional amb l’associació marroquina Solidarité Féminine en l’àmbit de l’acollida, l’acompanyament, la formació i la inserció laboral de mares solteres a Casablanca.

El documental mostra el cas real d’una mare soltera, rebutjada per la seva família, que és acollida en una associació d’ajuda a mares solteres de Tànger, on acaba treballant com a educadora de salut reproductiva i sexual.

El documental és un fidel reflex de la dramàtica situació d’exclusió social, jurídica i institucional que pateixen les mares solteres al Marroc: són expulsades i rebutjades per la família, repudiades per amics i veïns, acomiadades de la feina, tenen por de ser perseguides per la policia, estan subjectes a tot tipus de maltractaments, explotació sexual i laboral i exclusió social, i no tenen ni tan sols l’autoritat parental legal sobre els seus fills.

No us el perdeu!!

Demà, 27 de novembre és el #GivingTuesday, el gran moviment global de la solidaritat. No t'ho pensis més: la teva solidaritat pot vèncer l'exclusió social de les mares solteres al Marroc i, a més, pot tenir premi, si participes al concurs #JoDonoPerquè, tot explicant les raons de la teva donació.

Amics dels Infants del Marroc col·labora un any més amb Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les dones i els infants i prevenir l'abandonament dels fills i filles a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Dona, participa al concurs i ajuda'ns a difondre aquest missatge!

Avui, al Palau Macaya, s'ha inaugurat l'exposició de fotos dels projectes resultants de la campanya matchfunding #T2M llançada aquest 2018 a través de migranodearena.org.

Han estat deu campanyes de crowdfunding, recolzades per empreses i persones, que van doblar la quantitat recaptada fins a un màxim de 1.500€ per projecte.

Avui han desvelat quina ha estat la foto guanyadora d'aquest any.

L'exposició hi serà uns quants dies més per si us hi voleu atansar.

Hi queden poques places, però encara esteu a temps d'apuntar-vos a aquesta jornada. Feu-ho a partir del correu electrònic: icaa.postadopcio@gencat.cat

Mares solteres al Marroc
octubre 2018

La nostra campanya anual de micromecenatge, Mares Solteres al Marroc, ja és oberta a migranodearena!

Amics dels Infants del Marroc, fidel al seu compromís de lluita contra l'exclusió social de les mares solteres al Marroc, col·labora un any més amb Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les dones i els infants i prevenir l'abandonament dels fills i filles a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

El nostre repte és aconseguir 2.500 € per a contribuir al cost d'una educadora de la guarderia per a l'any 2019.

La vostra solidaritat pot vèncer la seva exclusió! Ajudeu-nos a difondre aquest missatge!

Molt bon any 2023!

Esperem que aquest any 2023, que tot just acaba de començar, us porti coses molt bones a totes i tots vosaltres i que els milers de mares solteres del Marroc puguin tirar endavant la seva vida mantenint unida la seva petita família.

És per això que, si encara no ho heu fet, teniu l'oportunitat d'ajudar-les amb el vostre gra de sorra en la campanya de recollida de fons EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC.

Encara queden 21 dies per a aconseguir l’objectiu que ens vam fixar (es poden fer aportacions fins al 31 de gener), per això us demanem que ens ajudeu a reeixir en el nostre repte!! El vostre gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge als vostres contactes.

Gràcies per la vostra col·laboració i interès i per ajudar-nos a acabar amb la discriminació i el menyspreu que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc!!!

Després d'un any 2020 molt dur, desitgem que el 2021, que està preparat per sortir, estigui ple de coses bones.

Feliç Any Nou!! !!سنة سعيدة

❗️📺 La televisió del Vallès Oriental va fer ressò de la presentació dels 5 projectes a la Taula de Cooperació de l'ajuntament de Caldes de Montbui, el passat 22 de juliol, on IMA va presentar el projecte "Acompanyament i suport a mares solteres i llurs infants i inserció sociolaboral al centre d’acollida d’Aïn Sebaâ (Casablanca, Marroc)".

Fira d'entitats solidàries
30 de juny
Terrassa

Enguany, participarem, per segon cop, a la fira d'entitats solidàries que té lloc en el marc de la Festa Major Solidària de Terrassa. Se celebrarà el diumenge 30 de juny des de les 18:00 h fins a les 21:30 h a la zona de la Rambla d’Ègara-Parc dels Catalans.

Com sabeu, IMA va néixer l'any 2000 a Terrassa i a allà, on encara conservem una delegació, tornem. Durant la fira hi haurà activitats musicals de diferent format. Us convidem a passar una estona per la carpa, fer pinya amb els Amics dels infants del Marroc i participar de la festa. Ser-hi presents i acompanyar-nos mútuament fa més valuosa la nostra tasca.

Hem preparat panells i prospectes que mostren prou bé qui som i quins són els nostres projectes de cooperació. També hi haurà petits obsequis i algun producte logotipat per vendre.

Si ja preveieu la vostra presència, feu-nos-ho saber al correu d'IMA: ima@amicsinfantsmarroc.org.

Us convidem a la xerrada: ADOPCIÓ I ESCOLA.

Dia: dimarts 26 de març.

Hora: 17:00 h.

Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell (C/Viladomat, 2, de Barcelona).

A càrrec de: Beatriz San Román.

Ella és membre de CORA i de l'associació AFIN (Adopciones, Infancias, Familias), llicenciada en Ciències de la Informació per la Universidad Complutense de Madrid i especialitzada en temes de comunicació, família i assumptes socials. A més, és autora de dos llibres sobre l'adopció: La aventura de convertirse en familia i Adopción y Escuela; i mare d'una nena nascuda a Haití.

Al principi, la Beatriz parlarà de les mancances de l’atenció als infants adoptats a l'escola i de quines estratègies es poden implementar per tal de fomentar canvis positius en aquest aspecte. I després hi haurà un col·loqui on podreu parlar sobre les inquietuds i els dubtes que us genera aquest tema.

Us agrairem la confirmació d'assistència en aquest anunci.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 10
 • Servei de canguratge: 0
Xerrada «Adolescents i Adopció»


Aquests són els diferents moments de la xerrada d'en Carles Benet i la Magda Hospital de l'ICAA.

Gràcies a tots els que ho vau fer possible!

I després de dinar: el Montcau!
11 de novembre

Els «Marrocontes», tot un èxit!
17 de març
a IMA

El 17 de març passat la Gemma Charines ens va endinsar, tant a menuts com a grans, en uns contes marroquins molt interessants.

Va ser una pausa molt agradable en la rutina del dia a dia. Vam estar com en el sofà de casa després de dinar i ens va fer pena abandonar aquell ambient amb tant de caliu.

A veure si la propera vegada que en fem us hi podeu apuntar!! Com més hi serem, millor ens ho passarem!!

Us recordem que aquest dissabte vinent dia 23 de març tindrà lloc el primer taller de rap organitzat per IMA per a nois i noies d’entre 10 i 13 anys.

Lloc de realització: Centre Cívic Urgell (C/Comte d’Urgell, 145, de Barcelona).

Horari: d’11 a 13 hores.

En Pol Bassols de Rimant Rumors ofereix un taller de rimes que és una eina extraordinària per als adolescents. L’activitat inclou la redacció dels textos, la seva interpretació, en cant i també en ball i la gravació d’una maqueta amb el resultat final, cas que el taller tingui continuïtat.

Si els vostres fills estan en la franja de 14 a 17 anys també es poden apuntar per al dissabte dia 30 de març.

Ja veureu que s’ho passaran la mar de bé, només els heu d’inscriure a l’anunci d'aquí sota.

El mes de març començarà un nou curs de darija inicial a IMA. Hi ha un grup de nova creació per als divendres i un altre que estem pendents de crear els dijous si arribem al número mínim d'alumnes.

En Mohcin, el professor, utilitza una metodologia molt comunicativa que fa que des del primer moment et vegis capaç d'expressar-te en l'idioma i tenir moltes ganes de viatjar al país, a més d'aprendre tot d'aspectes de la cultura marroquina en un ambient molt familiar.

Horaris dels grups inicials:

*   Dijous de 18.00 a 20.00 h

*   Divendres de 16.00 a 18.00 h

Preus:

*   Preu per als nous alumnes no socis: 65 euros/mes.

*   2 places subvencionades per aquells que es vulguin fer socis, que cobrirem per ordre d'arribada. Si voleu més detalls sobre el tipus de subvenció, no dubteu en contactar-nos via correu electrònic (ima@amicsinfantsmarroc.org) o bé truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 19.00 a 21.00 hores.

*   Aportació per al material del curs: 15 euros/anuals

Préstec de «Madres invisibles» a IMA
abril de 2018

Si us heu quedat sense veure el documental «Madres invisibles», els socis d'IMA teniu la oportunitat de veure'l agafant-lo en préstec ja que el director, en Lorenzo Benítez, ens va fer arribar unes còpies perquè hi tinguéssiu accés. Si hi esteu interessats, apunteu-vos en aquest anunci per poder-vos reservar una còpia i quedar en quin dia la podeu venir a buscar.

Aquí teniu dos enllaços de dos vídeos que tenen relació amb el documental perquè en tingueu un tastet. En el primer, el director n'explica l'argument al DocumentaMadrid de 2016 i en el segon, la Hafida, la protagonista de la pel·lícula, explica en primera persona la seva experiència.

https://www.youtube.com/watch?v=T7kg8WM_7yQ

https://www.youtube.com/watch?v=h9q9D1c43Wg&feature=youtu.be

Xerrada sobre els orígens
2 de març, 17.30 h
IMA

El proper divendres dia 2 de març a les 17.30 h a la nostra seu (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona) tindrem el plaer de tenir a la psicòloga Marta Sanmartino que ens parlarà sobre els orígens.

Pels que no la coneixeu, és membre de l'equip d'atenció a la infància i adolescència de la Fundació Vidal i Barraquer, està especialitzada amb treball d'adolescents i de pares i porta 16 anys treballant amb menors i famílies adoptives.

Ens ha comentat que li fa molt il·lusió compartir una estona amb tots vosaltres, així que no hi falteu! Apunteu-vos directament des d'aquest anunci.

(Hi haurà connexió a Skype i servei de canguratge).

Amb el suport de:

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 15
 • Servei de canguratge: 4
Demà a la xerrada, connexió per Skype!
20/01/2018
a partir de les 18.00 h.

Si no us podeu apropar demà a la xerrada d'en Jaume Funes, us podeu connectar per Skype!!

Recordeu que per fer-ho el correu electrònic que heu de fer servir és amicsdelsinfantsdelmarrocima@gmail.com.

Bones festes i bon any nou!
desembre 2017

Des d’Amics del Infants del Marroc-IMA us volem desitjar unes molt bones festes i un molt bon any 2018.

A tots vosaltres i als milers de mares solteres del Marroc que fan un gran esforç per a tirar endavant la seva vida mantenint unida la seva petita família. I també a les associacions que els donen suport, com Solidarité Féminine a Casablanca.

El coratge d'aquestes dones ens emociona i mereix la nostra solidaritat. Per això, us recordem que durant aquests dies estem fent una recollida de fons per donar suport al projecte Mares solteres de Solidarité Féminine.

Queden ja pocs dies per a aconseguir l’objectiu que ens vam fixar (es poden fer aportacions fins al 10 de gener), per això us demanem que ens ajudeu a reeixir en el nostre repte!! El vostre gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge als vostres contactes!!

Gràcies per la vostra col·laboració i interès i per ajudar-nos a acabar amb la discriminació i el menyspreu que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc!!!

!!عيد سعيد

El nostre projecte
1 de desembre de 2017
Caldes de Montbui

Avui, dia 1 de desembre, Caldes Solidària presenta el nostre projecte d'acompanyament de mares solteres i llurs infants, i inserció sociolaboral, junt amb 3 projectes més que també estan impulsats per ells. No hi falteu!!

Lloc: Biblioteca de Caldes de Montbui

Hora: 🕢 19:30 h

Avui és el dia! Giving Tuesday
28 de novembre

Per tercer any consecutiu ens unim durant el #GivingTuesday al costat de les mares solteres de Solidarité Féminine. Convertim aquesta inigualable sensació de donar en un acte de solidaritat i retornem la dignitat a les que han estat a punt de perdre-la.

IMA (Amics dels Infants del Marroc) us convida a fer un donatiu al repte Mares solteres de Solidarité Féminine. També podeu aportar el vostre gra de sorra enviant aquest missatge a molta altra gent!

Xerrada de Caldes Solidària
24 de novembre

Mireu quina activitat més interessant duran a terme aquest proper divendres els nostres amics de Caldes Solidària a la biblioteca de Caldes de Montbui.

Sent la inigualable sensació de donar
novembre 2017

Com cada any per aquestes dates ens unim al gran moviment global de la solidaritat. El proper dia 28 de novembre és el #GivingTuesday, un dia per a sentir la inigualable sensació de donar: aliments, diners, temps, objectes de segona mà... Us convidem que la vostra donació sigui per al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Mares solteres de Solidarité Féminine.

El projecte es desenvolupa al centre que Association Solidarité Féminine té al barri d'Aïn Sebaâ a Casablanca (Marroc) i es focalitza en un grup de dotze dones joves i els seus fills i filles (guarderia per als infants, alfabetització funcional i formació professional en cuina per a les mares), però abasta també l'acolliment, l'escolta i l'orientació de les mares en dificultat (1.500 expedients anuals), la sensibilització adreçada a la prevenció d'embarassos no desitjats entre les joves i adolescents i l'impuls de plataformes associatives o d'autoocupació entre les dones formades laboralment a l'associació.

Mares solteres de Solidarité Féminine

El teu gra de sorra també pot ser reenviar aquest missatge a altra gent!

MARES SOLTERES DE SOLIDARITÉ FÉMININE
novembre 2017

Cada dia de bon matí dotze dones joves amb els seus nadons acudeixen al centre que Association Solidarité Féminine té al barri d'Aïn Sebaâ a Casablanca (Marroc). Són mares solteres disposadesa lluitar per la seva dignitat i la dels seus fills. El seu coratge ens emociona i mereix la nostra solidaritat.

Per aquesta raó, Amics dels Infants del Marroc col·labora amb Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les dones i els infants i prevenir l'abandonament dels fills a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Les actuacions del projecte es focalitzen en aquest grup de dones i els seus fills i filles (guarderia per als infants, alfabetització funcional i formació professional en cuina per a les mares), però abasten també l'acolliment, l'escolta i l'orientació de les mares en dificultat (1.500 expedients anuals), la sensibilització adreçada a la prevenció d'embarassos no desitjats entre les joves i adolescents i l'impuls de plataformes associatives o d'autoocupació entre les dones formades laboralment a l'associació.

El repte d'Amics dels Infants del Marroc és aconseguir 2.500 € per a cobrir les despeses d'alfabetització del grup per a l'any 2018.

El teu gra de sorra també pot ser donar a conèixer el repte a altra gent!!

Grup de darija de nivell inicial
curs 2017-18

A més de l'horari de la classe de darija de nivell intermig dels divendres, si voleu començar des de zero, estem pensant d'obrir un grup reduït dijous per la tarda, sempre amb la possibilitat d'obrir grup un altre dia. I en el cas que estigueu lluny, també hi ha la possibilitat de fer-vos classes per skype.

Si voleu més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres via correu electrònic (ima@amicsinfantsmarroc.org) o bé truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores. Us hi esperem!!

Classes de darija
curs 2017-18

No us agradaria poder passejar per un carrer com aquest i parlar amb la gent en la seva llengua habitual?

Encara esteu a temps d'apuntar-vos al curs de darija de nivell intermig que va començar el passat 15 de setembre. Les classes es fan en un grup reduït cada divendres de 18:00 a 20:00 h.

Si us animeu a provar-ho, veureu que a més de la llengua s'aprenen tots els altres aspectes que conformen la cultura marroquina en un ambient molt familiar.

El professor, en Mohcin, utilitza una metodologia molt comunicativa que fa que des del primer moment et vegis capaç d'expressar-te en darija i tenir moltes ganes de viatjar al país. A més no heu de pagar matrícula i el preu és molt econòmic.

Si voleu més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres via correu electrònic (ima@amicsinfantsmarroc.org) o bé truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores. Us hi esperem!!

Manifestació de rebuig al terrorisme
22 d'agost de 2017

Aquí podeu veure un moment de la manifestació d'ahir de la comunitat musulmana de Catalunya contra el terrorisme. Moltes gràcies a tots i totes les participants, va ser un acte molt emotiu de demostració de la força de la diversitat, la tolerància i el respecte de la nostra societat davant la barbàrie terrorista.

La comunitat musulmana contra el terrorisme
agost 2017

Des d'IMA, Amics dels Infants del Marroc, rebutgem i condemnem els atemptats terroristes dels passats 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils. Transmetem el nostre condol a les famílies de les víctimes, així com tot el nostre suport i solidaritat amb les persones ferides perquè puguin recuperar-se i tirar endavant el més aviat possible.

Com entitat que ajudem als infants en situació d'abandonament o desemparament al Marroc i fomentem actituds i actuacions de respecte cap al país, la seva cultura i religió a Espanya, us convidem a participar a la manifestació de rebuig al terrorisme per part de la comunitat musulmana de Catalunya que tindrà lloc el proper dilluns 21 a les 19:00 a la Plaça Catalunya de Barcelona.

PROJECTE CONTRIBUCIÓ A L'ATENCIÓ D'INFANTS DE MARES SOLTERES ACOLLITS A LES GUARDERIES D'ASF
Nota de premsa (juliol 2017)

Per tercer any consecutiu, IMA (Amics dels Infants del Marroc) col·labora econòmicament amb l'associació marroquina Association Solidarité Féminine (ASF), que treballa des del 1985 a Casablanca per promoure els drets de les dones i dels infants, en el marc d'un projecte general per a la prevenció de l'abandonament dels fills nascuts fora del matrimoni.

L'aportació d'IMA es destina a la guarderia del centre Aïn Sebaâ que ASF té a Casablanca on 12 mares solteres en situació de gran vulnerabilitat i que s'han compromès a no abandonar el seu fill o filla, reben formació sobre restauració, confecció de menús, proveïment, elaboració dels àpats, higiene, rebuda de la clientela i gestió de caixa. Mentre les mares reben aquesta formació i treballen en el petit restaurant del centre, a la guarderia annexa dues educadores i una alfabetitzadora tenen cura dels infants i els programen activitats d'aprenentatge per a llur desenvolupament psicomotriu.

La transferència d'enguany es farà efectiva el mes d'agost.

Anul·lació de la trobada
juny 2017

Després de convocar-vos a la trobada de primavera el diumenge 18 de juny, a l'alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona –on també estava programada l'assemblea anual de l'entitat– i no haver obtingut un mínim de persones apuntades, l'equip d'IMA ha decidit posposar-la per a després de l'estiu.

Disculpeu les molèsties.

Bon Ramadà!
maig 2017

MADRES INVISIBLES
26 de maig a les 19:30 h
Barcelona

Tenim una gran notícia: hem aconseguit que la pel·lícula Madres invisibles es pugui projectar en una sala de cinema barcelonina!!

Passi de la pel·li: el dia 26 de maig a les 19.30 h., seguit d'un col·loqui amb el director: Lorenzo Benítez.

On?: cinecooperativa Zumzeig (C/Béjar, 53 de Barcelona).

Entrades ja a la venda on line i en taquilla.

Hafida és mare soltera a Tànger. Va fugir de casa quan es va quedar embarassada. Anys després s’ha convertit en educadora de salut reproductiva i sexual i torna a la seva ciutat, El Jadida, amb el seu fill. Els homes de la família rebutgen la seva maternitat. El sexe fora del matrimoni és un delicte al Marroc. La llei assenyala a les mares solteres com putes i als seus fills com bastards. Són les portadores dels estigmes i els tabús més profunds de la societat marroquina.

Darija 2017
març 2017

El proper 10 de març de 18 a 20.00 h. comencem les classes de darija!! Es faran cada divendres en aquest horari i la gent interessada començarà amb un nivell una miqueta més avançat que l'inicial.

Així que, si us voleu afegir al grup creat o bé teniu ganes de formar-ne un de nou els dissabtes de 10.00 h. a 12.00 h., no us ho penseu i apunteu-vos aquí mateix. Si arribeu a crear un grup de 4 persones, la tarifa mensual seria només de 50 euros !!

Si voleu més detalls, truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores o bé qualsevol tarda de la setmana de 17.30 a 19.00 h. Us hi esperem!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents:
2a sessió en l'«Espai de trobada» d'IMA
març 2017

Hem creat un espai de confiança per compartir sentiments, inquietuds, dubtes i experiències relacionades amb el fet de tenir un infant kafalat. Un espai on posar en comú tant els problemes i dificultats com les experiències reconfortants amb què ens trobem en el nostre dia a dia familiar.

Ens reunim el darrer divendres de cada mes de 18 a 20 hores. El primer dia, el divendres dia 27 de gener, vam tractar com a tema "els infants adoptats a l'escola" i les famílies que hi érem ens vam sentir molt a gust.

Aquesta primera sessió va ser oberta a tothom i a partir de la segona serà gratuït per als socis i es demanarà als no socis que facin una aportació voluntària.

De manera excepcional, la propera sessió es realitzarà el dia 31 de març i no el 24 de febrer com tocaria, parlarem dels límits però estem oberts a d'altres propostes. Si hi esteu interessats, no dubteu en apuntar-vos-hi.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 3
Bona nit de Reis
5 de gener de 2017

Que els Reis facin realitat tot allò que desitgeu!

SHUKRAN!!
2 de gener de 2017

Gràcies a l'Òscar, la Carme, el Josep Maria, el Toni, el Jorge, la Glòria, el Carles, el Juan Antonio, el Jordi, l'Arianna, el Javier, el Josep, l'Ariadna, la Karen, el Raúl, la María Eva, l'Alicia, la María Ángeles, l'Oriol, el Fermín, la Carme, el Ramon, la Mercè, el José Antonio, la Inmaculada i la Marta i divuit anònims hem aconseguit que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Amb l'any nou aconseguirem el 100 % del nostre repte
31 de desembre

Ens queden tan sols 6 dies per finalitzar la nostra recollida de fons per a les mares solteres de l'associació Solidarité Féminine de Casablanca i voldríem agrair la vostra col·laboració i interès, perquè sense vosaltres hagués estat impossible arribar al 93 % de recaptació.

Ajudeu-nos a arribar al 100 % en aquests 6 dies simplement reenviant aquest missatge a qui penseu que podria col·laborar o bé fent la vostra aportació.

Bon Any Nou!!

!!سنة سعيدة

Espai de trobada a IMA
gener 2017

Volem crear un espai de confiança per compartir sentiments, inquietuds, dubtes i experiències relacionades amb el fet de tenir un infant kafalat. Un espai on posar en comú tant els problemes i dificultats com les experiències reconfortants amb què ens trobem en el nostre dia a dia familiar.

Hem pensat de reunir-nos el darrer divendres de cada mes de 18 a 20 hores a partir de gener, però pot ser que la periodicitat canviï depenent de les preferències del grup.

Us proposem com a primer tema "els infants adoptats a l'escola" perquè pugueu anar-hi pensant.

La primera sessió serà oberta a tothom i a partir de la segona serà gratuït per als socis i es demanarà als no socis que facin una aportació voluntària.

Si hi esteu interessats, no dubteu en apuntar-vos-hi.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 11
Shukran!
novembre 2016

Gràcies a l'Òscar, la Carme, el Josep Maria, el Toni, el Jorge, la Glòria, el Carles, el Juan Antonio, el Jordi, l'Arianna, el Javier, el Josep, l'Ariadna, la Karen i quinze anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 57% assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Avui és el dia! Giving Tuesday
29 de novembre

Avui, 29 de novembre, experimenta la inigualable sensació de donar!

Avui, 29 de novembre, el món celebra el #GivingTuesday, un dia per a les bones accions: donar aliments, diners, temps, objectes de segona mà… o fer una donació al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Un any més amb Solidarité Féminine.També pots aportar el teu gra de sorra enviant aquest missatge a molta altra gent!

Demà, Giving Tuesday
28 de novembre

Demà, 29 de novembre, experimenta la inigualable sensació de donar!

Demà, 29 de novembre, el món celebra el #GivingTuesday, un dia per a les bones accions: donar aliments, diners, temps, objectes de segona mà… o fer una donació al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Un any més amb Solidarité Féminine.També pots aportar el teu gra de sorra enviant aquest missatge a molta altra gent!

MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!
novembre 2016

Gràcies a l'Òscar, la Carme, el Josep Maria, el Toni, el Jorge, la Glòria i sis anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 22% assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Trobada de tardor
27 de novembre de 2016

La trobada de tardor d'enguany la farem al parc de Collserola i consistirà en anar tots plegats a fer una caminadeta, així que reserveu-vos el dia 27 de novembre, que cau en un diumenge.

Hem pensat en fer l'itinerari sensorial pel camí del Fondal que està al costat de la parada dels FFCC i que condueix fins el centre d’informació del parc. Ens trobarem a l'estació del Baixador de Vallvidrera a les 11.00 hores del matí i tots plegats anirem fins a Vil·la Joana i el centre d'informació. Com que és un itinerari adaptat, resulta molt còmode per als més petits, ja veureu que és molt maco.

Aquí teniu un enllaç on podeu veure més característiques sobre l'itinerari si hi esteu interessats.

A l'hora de dinar teniu la possibilitat de portar la carmanyola o bé anar a un restaurant proper molt agradable.

Si penseu venir-hi no dubteu en inscriure-us, tot indicant quina és la vostra opció per dinar.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents adults: 22
 • Assistents nens: 15
 • Carmanyola: 17
 • Restaurant: 13
Shukran!
31 d'octubre de 2016

Gràcies a l'Òscar, la Carme, el Josep Maria i quatre anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 11% assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Presentació del llibre La cuina marroquina
19 de novembre a les 11 h
a IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona)

Després de més d’un any de feina la Georgina Caimel ens presenta el seu llibre “La cuina marroquina” de l’editorial Cossetània dissabte dia 19 de novembre a les 11.00 hores a IMA. Un llibre de cuina del Marroc, amb receptes tradicionals com les del seu bloc, fàcils de fer i econòmiques, sense ingredients difícils de trobar ni necessitat de tenir estris específics.

En el llibre, a més de totes les receptes indispensables de la cuina del Marroc, hi trobareu una introducció que parla des dels costums tradicionals a l’hora de menjar, els ingredients i estris més característics i com els podem substituir; i també fa una descripció de les principals festes que s’hi celebren, des les religioses com el ramadà o la festa del xai, als prometatges o casaments, de tal manera que en cada festivitat sabreu tant què se celebra com què es pot preparar per celebrar-ho (o a què us convidaran, si sou invitats).

Si voleu que ella mateixa us en parli i li voleu preguntar els seus trucs, tindreu l’oportunitat de fer-ho dissabte, així que no ho dubteu i apunteu-vos en el botó de més avall.

També hi haurà un aperitiu preparat per ella, us hi esperem!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 11
Eid Mubarak!
6 de juliol de 2016

Moltes gràcies per la vostra contribució
juliol 2016

Fa més d'un any IMA signava un projecte de cooperació amb l'Association Solidarité Féminine de Casablanca per contribuir a l'acollida i acompanyament de 30 nadons de mares solteres en situació de gran vulnerabilitat. En el moment de signar l'acord érem conscients del repte que això comportava, ja que confiàvem una part del finançament a les aportacions personals que poguéssim aconseguir.

Aquest repte el vàrem batejar Ajuda'ns a ajudar els infants de les mares solteres de Solidarité Féminine i les donacions es canalitzaren a través de la plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.com (recordeu que aquestes donacions poden ser desgravades fiscalment).

Afortunadament, els amics dels infants del Marroc -tots i totes vosaltres- varen respondre. En menys de tres mesos IMA va recaptar 2.000 € i el projecte fou possible . Això és un motiu per estar contents. Gràcies a vosaltres, 30 nadons han estat acollits i acompanyats, mentre les seves mares, mares solteres, es formaven laboralment, es reconstruïen com a persones i reforçaven el vincle amb els seus infants.

Aquí teniu la memòria de projectes de 2015-2016, en cas que vulgueu tenir més informació sobre els projectes duts a terme per IMA durant l'any 2015 i en el que portem de 2016.

Moltes gràcies i una forta abraçada de part de l'equip d'IMA.

Assemblea de socis i sòcies d'IMA
18 de juny

En un principi us vam convocar a l’assemblea general en la comunicació de la trobada del passat diumenge dia 5 de juny, però hem cregut convenient fer-la dissabte dia 18 de juny per presentar-vos l’ordre del dia en el termini que calia. Us esperem, a les 11.00 h, a la nostra seu: a l’Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona.

Ordre del dia:

 • Recompte i validació de vots delegats i designació de socis/sòcies per signar l’acta de l’assemblea.
 • Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta de l'última assemblea.
 • Presentació de l'estat de comptes del 2015.
 • Presentació, i aprovació si escau, del pressupost d'enguany.
 • Presentació de la memòria, del resum de les activitats postadoptives i dels projectes de col·laboració amb altres associacions al Marroc, de l’any 2015.
 • Discussió sobre el futur d'IMA: renovació de càrrecs.
 • Discussió sobre la situació de les kafales i de la seva possible reobertura als estrangers.
 • Precs i preguntes.

* Pel que fa a aquelles persones sòcies que no puguin assistir-hi poden delegar la seva representació i el seu vot en un altre soci.

Ramadan Karim!
6 de juny de 2016

Com arribar a la Casa Nova de l’Obac
Trobada del 5 de juny

La trobada comença amb la ruta del bandoler. A les 11 h del matí ens trobem totes les famílies a la Casa Nova de l’Obac, en el Parc de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, per començar una gran aventura. Recordeu de portar calçat còmode, protecció solar i sobretot moltes ganes de descobrir camins.

Per als qui arribeu en cotxe aquí teniu un document que us indica les diferents carreteres que porten fins a la Casa Nova de l’Obac.

I pels que hagueu d’agafar l’autocar des de Terrassa quedem a la parada d’autocars a les 10 h. Està a 100 metres de les estacions Terrassa (RENFE) i Terrassa-Estació del Nord (FGC), al Passeig Vint-i-dos de Juliol, a l’esquerra de les torres del Parc del Nord (davant del Bei Jing Lan Dao Basar). Allà veureu un autocar blanc que porta el nom de Nocete.

Us demanem que sigueu puntuals perquè els monitors no s’hagin d’esperar.

Trobada de primavera
5 de juny de 2016

Ara que ve el bon temps hem decidit de reunir-nos en un lloc que potser molts de vosaltres coneixeu: el parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Us demanem que anoteu a la vostra agenda el dia 5 de juny per compartir amb nosaltres una caminada pel parc plena de sorpreses per als més petits.

Des de Terrassa anirem tots plegats en autocar fins a la casa de l'Obac on cap a les 11.00 h ens esperaran els guies que ens acompanyaran per camins de fàcil accés i endinsaran els més petits en el món dels bandolers. Després dinarem i en la sobretaula aprofitarem per fer l'assemblea de l'associació en plena natura.

Ben aviat tindreu informació més detallada de la trobada, ara només volem que us reserveu el dia.

Tant de bo hi vingui tanta gent com va haver-hi a la darrera!!

Seguiments consulars
maig 2016

Recentment moltes famílies esteu rebent citacions del consolat per fer el seguiment de les kafales. Això està afectant especialment a les famílies que van fer la seva kafala a Agadir, i les citacions provenen de diferents consolats (Barcelona, Madrid, País Basc, Castella-Lleó, etc). Aquestes citacions segueixen un protocol habitual, i obeeixen a un requeriment al que ens vàrem comprometre en el seu moment totes les famílies kafils.

Des d'IMA ens alegrem de que les autoritats consulars del Marroc mostrin interès pel futur dels nens. Sabem també que algunes famílies ho poden viure amb una certa preocupació o es poden sentir qüestionades com a kafils idonis; i des d'aquí també us volem tranquil·litzar en aquest sentit. L'objectiu dels seguiments no és altre que assegurar que es continuen complint les condicions que ens fan aptes com a kafils, que en el seu dia ja va avaluar favorablement el jutge, i que es descriuen en l'article 9 de la llei de la kafala (que podeu trobar a la nostra web). Bàsicament, ser moral i socialment apte, i no haver estat condemnat per actes contra un menor, i no patir una malaltia que ens impossibiliti de la responsabilitat de cuidar del menor.

A la pràctica, els serveis consulars s'interessen per si el nen disposa d'una adequada cobertura sanitària, escolaritat, educació, habitatge, etc... En properes dates intentarem reunir-nos amb el Consolat del Marroc a Barcelona per a parlar específicament sobre aquest assumpte. En cas que aquesta reunió sigui possible us en mantindrem informats.

En tot cas, si alguna família té preguntes o dubtes sobre el procediment, estem a la vostra disposició per ajudar-vos a esvair-les. Podeu trucar-nos al telèfon d'IMA a les hores habituals de secretaria.

Col·loqui: Viure el desert, al Sud de Marroc
26 de gener a les 19:00 h
Llibreria Altaïr (Barcelona)

Des del departament de comunicació de la Llibreria Altaïr s'han posat en contacte amb nosaltres per fer-nos arribar la informació del proper acte del Fòrum Altaïr: Viure el desert, al sud del Marroc que tindrà lloc el proper dimarts dia 26 a les 19:00 h.

En aquest col.loqui parlaran de com conèixer el desert d’un altra manera, poc a poc i acompanyats pels qui hi viuen. Una proposta de Maroc Desert Experience, amb la col·laboració d’Orixà, exposada per Donatella Locatelli, experta en coaching i programació neurolingüística i directora d’aquest programa d’activitats.

Creiem que pot ser una proposta interessant per a vosaltres. I us posem l'enllaç web de l'esdeveniment per si voleu tenir més informació de l'acte.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!
31 de desembre de 2015

Gràcies a la Maria, l'Òscar, l'Anna, la Beatriz, la Mireia, el Carles, el Jordi, el Javier, el Christian, el Josep, la Carme, la Susana, la Inma, la Núria, la Rosa, el Josep Maria, el Toni, la Sara, la Luisa, la Isabel, la María José, l'Ana, la Karen i quinze anònims hem pogut aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 100 % assegurat, hem aconseguit el nostre repte! Però encara ets a temps per ajudar-nos amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a que el nostre projecte es perllongui una miqueta més en el temps.

També pots ajudar-nos fent-ne difusió!

Bones festes i molt bon any nou
desembre 2015

L'equip d'IMA us desitja unes molt bones festes i un any 2016 ple de llum!

Giving Gràcies
14 de desembre

Encara no ha acabat #GivingTuesday, fins al 31 de desembre podem seguir demostrant que la solidaritat és la nostra filosofia. Aquells que encara no heu pogut fer una donació als projectes solidaris de Giving Tuesday, teniu temps fins a final d’any i us estaríem molt agraïts si la féssiu al projecte que IMA té amb l’associació Solidarité Féminine.

Aquest 1 de desembre ha estat el primer any que hem pogut viure el moviment social i global #GivingTuesday en el nostre país. Amb l’esforç de tots hem aconseguit que milers de persones se sumin a les bones accions, encara hi ets a temps!!

RECORDA!: 1 de desembre, el dia en què el món s'uneix per donar
30 de novembre

Demà, 1 de desembre, el món celebra el #GivingTuesday, un dia per a les bones accions: donar aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà… o fer una donació al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc):Ajuda'ns a ajudar els infants de les mares solteres de Solidarité Féminine.

També pots aportar el teu gra de sorra comentant aquesta notícia a altra gent!

Mitjançant aquest vídeo podràs veure el moviment global en què participem com a associació.

Programa trobada de tardor
29 de novembre 2015

Què farem de 11.30 a 18.00 h? Aquí teniu el programa definitiu:

- 11.30 -12.00 Arribada calmada a l'escola

- 12.30 Parlament per part del president

- 12.30 - 13.00 Estona de xerrada entre els pares i de jocs per als nens en els diferents espais

- 13.00 - 14.00 Actuació d'en Cesc Serrat

-14.00 - 15.30 Dinar de carmanyola o de menú

Actuació d'en Quim Plis

-15.30- 17.00 Pastes àrabs

(*Exposició durant tot el dia de les fotos dels projectes amb Aibi i Solidarité Féminine)

Si esteu interessats, apunteu-vos el més aviat possible al primer anunci d'aquesta notícia per tenir una idea de la gent amb la qual comptarem i us demanaríem que ens indiquéssiu l'edat del nen o nena.

Giving Tuesday
novembre 2015

El dia en què el món s'uneix per donar

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L'objectiu es dedicar un dia a tot el món per a celebrar l'acció de donar, ja sia aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.

Aquest gran dia serà l'1 de desembre. Us convidem a què aquest any la vostra donació sigui per al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Ajuda'ns a ajudar els infants de les mares solteres de Solidarité Féminine.

El teu gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge a altra gent!

Moltíssimes gràcies!!
novembre 2015

Gràcies a la Maria, l'Òscar, l'Anna, la Beatriz, la Mireia, el Carles, el Jordi, el Javier, el Christian, el Josep, la Carme, la Susana, la Inma, la Núria, la Rosa, el Josep Maria, el Toni i sis anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 62 % assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

FELIÇ ANY NOU!
15 d'octubre

Feliç any 1437!

MOLTÍSSIMES GRÀCIES
octubre 2015

Gràcies a la Maria, l'Òscar, l'Anna, la Beatriz, la Mireia, el Carles, el Jordi, el Javier, el Christian, el Josep, la Carme, la Susana, la Inma i dos anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 40% assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Disculpeu les molèsties: canvi en la data de començament de les classes de dariya
octubre 2015

IMPORTANT: Les classes de dariya començaran el proper dia 23 d’octubre en comptes del 16 d’octubre com teníem previst per causes sobrevingudes.

Disculpeu les molèsties.

Encara esteu a temps d’apuntar-vos a l’anunci de les classes en aquest web i indiqueu en l’apartat d’observacions l’edat del nen/a, si es dóna el cas.

Ajuda’ns a ajudar els infants de les mares solteres de Solidarité Fémenine
Octubre 2015 - Desembre 2015

Amics dels Infants del Marroc sosté els infants de mares solteres acollits a les guarderies de l’Association Solidarité Féminine.

Un dels problemes més punyents de la societat marroquina és la discriminació i l'exclusió social que pateixen les mares solteres i llurs filles i fills. L’UNICEF calcula que l’any 2008 hi havia al Marroc una mitjana diària de 18 abandonaments. A Casablanca, l’Association Solidarité Féminine treballa des de 1985 per a la promoció dels drets de les dones i dels infants sobre la base de la rehabilitació socioeconòmica de les mares solteres i la prevenció de l'abandonament dels fills.

Un cop la mare s'integra en els programes de rehabilitació de l'associació, el fill és acollit a les guarderies dels centres de formació i treball, les quals se'n fan càrrec durant el dia: alimentació, roba, medicaments, productes d'higiene, joguines...Les educadores li programen activitats i vetllen per al seu desenvolupament psicomotriu alhora que reforcen el vincle mare-fill. La guarderia del centre d'Aïn Sebaâ acull 30 infants de 30 mares solteres en situació de gran vulnerabilitat. En aquest centre les beneficiàries reben formació sobre restauració, confecció de menús, proveïment, elaboració dels àpats, higiene, rebuda de la clientela, gestió de caixa...

Amics dels Infants del Marroc ha signat un conveni de cooperació amb l’Association Solidarité Féminine per contribuir al sosteniment de les filles i fills de les mares solteres acollits a la guarderia del centre d'Aïn Sebaâ. A la guarderia hi treballen, voluntariat apart, dues educadores i una alfabetitzadora. L'aportació d'Amics dels Infants del Marroc va destinada a les despeses de contractació d'una de les educadores i a l'alimentació dels infants acollits. El compromís d'Amics dels Infants del Marroc és donar continuïtat a la cooperació durant els propers tres anys i amb fons propis ha cobert les despeses del primer semestre d'enguany. Ara necessitem 2.000 € per a les despeses del segon semestre.

Amb 3 euros pots ajudar al sosteniment diari d’un infant a la guarderia,amb 90 euros pots ajudar al sosteniment diari de tots els infants acollits a la guarderia.

Ajuda'ns a ajudar, aporta el teu gra de sorra i fes-ho arribar a les teves amistats!

Projecte Àfrica Propera
Centre “Le Nid” de la Fundació Rita Zniber a Meknès

La nostra associació acaba de signar un conveni amb l'associació AiBi per col·laborar en el marc del projecte "Àfrica Propera". Aquest projecte beneficiarà, mitjançant el pagament del salari d'una cuidadora, a 103 nens acollits al centre "Le Nid" de Meknès.

Podeu trobar més informació al link Àfrica Propera o mitjançant l'apartat "projectes" de la nostra web.

Aprofitem per animar-vos a participar amb les vostres aportacions en els projectes d'IMA.

1a xerrada 2015 Servei Atenció Postadoptiva
9 d'abril, de 18.00 a 20.00 h.
Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer d'Ausiàs Marc, 40 08010 Barcelona)

El proper dia 9 d'abril tindrà lloc la primera xerrada del servei d’atenció postadoptiva de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció d’aquest any 2015. Serà de 18:00 a 20:00 h. al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer d'Ausiàs Marc, 40, de Barcelona).

Aquestes sessions, gratuïtes, van adreçades a totes aquelles famílies que heu adoptat un o més infants i que podeu estar interessades en compartir un espai de reflexió, intercanvi i orientació.

La ponència anirà a càrrec de la Sra. Mireia Sala i girarà al voltant de l’escolarització dels infants i joves adoptats i les necessitats d’aquests durant l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i comptarà amb les aportacions d'un professor d'ESO i una família adoptiva.

Per tal de poder assistir-hi i atès l’elevat nombre de sol·licituds d’assistència que han rebut, és imprescindible que formalitzeu la inscripció trucant al 93 551 77 53 o per correu electrònic a teresa.regordan@gencat.cat indicant: nom i cognoms de la persona o parella assistent, correu electrònic i telèfon de contacte.

Pla Catalunya-Marroc 2014-2017
febrer 2015

L'11 de febrer es va presentar el Pla Catalunya-Marroc 2014-2017, en el Palau de la Generalitat.

El Pla pretén ser un instrument per coordinar i impulsar les accions del Govern i de les principals institucions catalanes al Marroc.

Els àmbits contemplats en el pla són les relacions institucionals, la cooperació al desenvolupament, les relacions econòmiques, la cultura, les universitats i la recerca i els catalans i catalanes d'origen magrebí.

La Direcció General per a la Immigració ha participat activament amb entitats i col·lectius de catalans i catalanes d'origen marroquí.

Per a més informació, cliqueu aquí

Nova publicació sobre l'adopció

Acaba de sortir publicat el llibre de l'autora M. Assumpció Roqueta que porta com a títol Fui adoptado, ¿y qué?, que aporta una nova mirada sobre l'adopció des d'un enfocament sistèmic, comprensiu i integral.

Si esteu interessats en saber més, veureu la ressenya en el següent enllaç: Fui adoptado, ¿y qué?.

Demanda del Servei d'Atenció Postadoptiva de l'ICAA
febrer de 2015

Des del Servei d'Atenció Postadoptiva de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció s'adrecen a les famílies adoptants per demanar-vos la vostra col·laboració i opinió en relació a les xerrades d’atenció postadoptives organitzades anualment per l’ICAA.

Entre els diferents temes que estan treballant per aquest any, tenen l’oportunitat de realitzar una xerrada en col·laboració amb el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), sobre l’ús d’Internet, xarxes socials, utilitats i riscos de les mateixes. Seria una activitat adreçada principalment a donar eines i consells pràctics als pares i mares, per tal de protegir les nostres dades personals a l’hora que aprofitem totes les avantatges de les noves tecnologies.

Es dirigeixen a vosaltres perquè voldrien saber quins temes us preocupen, de què us agradaria que es parlés, així com preguntes o dubtes que els poguéssiu adreçar i us agradarien que es tractessin. Podeu fer-los arribar les vostres preguntes i propostes enviant un correu a icaa.postadopcio@gencat.cat. Les vostres propostes les farien arribar als seus companys del CESICAT i els serien de molta utilitat per preparar el contingut de la xerrada, amb l’objectiu que sigui el més pràctica i útil possible.

Si us interessa, podeu trobar més informació sobre el CESICAT a la seva pàgina web i a www.internetsegura.cat.

Bones Festes i Feliç Any 2015

Des d'IMA us desitgem tot el millor per a aquestes dates i per a l'any 2015 que ja el tenim a la cantonada.

Dia internacional de la llengua àrab
Visita especial en àrab al Museu d'Arqueologia de Catalunya
20 de desembre de 2014

El Museu d'Arqueologia de Catalunya amb la col.laboració de l'Escola d'Àrab Cadmus organitzen una visita especial en àrab per festejar el dia Internacional de la Llengua Àrab, dirigida a estudiants de la llengua àrab.

Programa:

Aforament limitat, cal inscriure-s’hi prèviament al tel. 93 423 21 49 | infomac@gencat.cat
Missatge de Hayat
A les famílies amb nens d'Agadir

Hola,

Em dic Hayat Mazar i fins fa un any i mig treballava a la créche d'Agadir. Les famílies que vau adoptar allà segur que em recordeu, ja que treballava a la sala 2 i 4, on eren la majoria dels vostres fills.

Des de fa nou mesos, visc a Barcelona, i ara ja parlo prou català com per entendre'm amb tothom. Trobo molt a faltar els nens que vaig cuidar, i m'agradaria molt poder-los veure un dia. M'han explicat que IMA fa unes trobades, i miraré d'anar a la propera, però si alguna família vol posar-se en contacte amb mi, us passo el meu correu electrònic: hayatmazar@gmail.com Puc quedar amb vosaltres un altre dia.

Us envio una fotografia per si em recordeu més en foto que pel nom.

Moltes gràcies i fins aviat!

Hayat

Campanya de Recollida de Signatures
És important que tots ens involucrem !!!
Estos niños deben estar con sus familias

Com ja sabeu, després de gairebé 3 anys d'espera, 12 famílies continuen amb els seus processos de kafala paralitzats a Agadir. Tot i les sentències favorables del Tribunal de Cassació (Tribunal Suprem del Marroc) i el temps transcorregut, cap dels nens ha sortit encara de la creche. Desesperats, una de les famílies ha iniciat un procés de recollida de signatures per intentar sensibilitzar les autoritats espanyoles.

Us animem a tots a signar la petició i compartir-ho en el vostre mur de Facebook.

Signa aquí a change.org
Classe de darija
Dia 1 de novembre
IMA

Aquest proper dissabte, dia 1 de novembre, no hi haurà classe de darija perquè és festiu.

Que passeu una molt bona castanyada!

Concert de Gospel - Afne
23 de novembre a les 18:30 hores
Auditori Axa

Els nostres companys de pis, l'Associació de Famílies de Nens i Nenes d'Etiòpia (Afne), realitzen un concert solidari per recaptar fons per als nens i nenes del centre materno-infantil de Muketuri.

El concert el realitzarà un cor de gospel, The Gospel Viu Choir, el dia 23 de novembre a les 18:30 a l'auditori Axa.

Les entrades les podeu comprar ja aqui.

VIII Edició Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya
del 4 al 8 de novembre
Filmoteca de Catalunya

Enguany, el mes de novembre, la cultura palestina serà la convidada a la VIII Edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. Podrem gaudir del seu cinema a la Filmoteca i continuarem fruïnt-ne al llarg del mes a diferents indrets del barri de Gràcia de Barcelona, amenitzat amb la seva música, sabors i colors.

Més informació a: http://www.mostracinearab.com/.

Curs de dialecte marroquí (dariya)
2014-2015

Els dies 11 i 13 d'octubre (depenent de l'horari escollit) van començar les classes d'àrab marroquí (dariya) a la nostra seu (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona).

Les classes, impartides per professors de l'Escola Cadmus, són setmanals i hi ha dos horaris segons la demanda que hem tingut de les famílies: els dilluns de 18:00 a 19:30 hores i els dissabtes de 10:00 a 11:30 hores.

Per a les famílies que veniu amb nens, us comuniquem que vosaltres ho fareu en una aula i els més petits en una altra amb professors diferents.

Pel que fa als preus, dependrà de la gent que s'apunti, així que per aquest aspecte us recomanem que us poseu en contacte amb nosaltres per telèfon o per email.

Us animem a tots a que us apunteu en el següent link!!!

Ja ens hem registrat:

 • Adults: 11
 • Nens (indiqueu l'edat a comentaris): 10
Vídeo xerrada
5 de juny

Us informem que ja podeu trobar, al web del Servei d'Atenció Postadoptiva de la Generalitat de Catalunya, el vídeo de la xerrada que es va realitzar el passat 5 de juny, Identitat i adopció transracial, que va anar a càrrec de les senyores Montserrat Rius i Cari McCay.

Presentació taller d'àrab
dissabte 28 de juny a les 11:30 hores

El proper dissabte 28 de juny, hi haurà la presentació del taller d'àrab (dialecte marroquí) de cara a començar al setembre. Serà a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona) a les 11:30 hores.

En primer lloc la coordinadora d'estudis de l'Escola Cadmus, la Sra. Raghida Abillamaa, presentarà l'escola i els dos professors que es faran càrrec de les classes, un per adults i l'altre per a nens i parlarà dels horaris i del preu de les classes. I a la darrera mitja hora tots dos mestres faran una classe de mostra gratuïta.

Si hi voleu participar, apunteu-vos aquí mateix, indicant en l'apartat d'observacions l'edat del nen/a, si es dóna el cas.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents adults: 11
 • Assistents nens/es: 7
Banc de roba
Tots els dimarts de 19:00 a 21:00 hores
Seu d'IMA

Us recordem que l'activitat del banc de roba va començar abans del mes d'agost, ja han vingut famílies a portar roba dels seus fills que se'ls ha quedat petita.

Us animem a que vingueu a veure el que han portat les famílies o bé a que n'afegiu més, els dimarts de 19:00 a 21:00 hores i us atendrà la Sara (en cas que els dimarts no poguéssiu venir, es podria pactar de quedar un altre dia).

Agrairíem que si us interessa, us apunteu i digueu en l'apartat de comentaris quin dia us vindria bé de venir.

Esperem que sigui un banc útil!

Ja ens hem registrat:

 • Interessats/des: 3
1a xerrada postadopció 2014 de l'ICAA
5 de juny de 18:30 a 20:30 hores
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

El servei d’atenció postadoptiva de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció ens ha comunicat que el proper dia 5 de juny tindrà lloc la primera de les xerrades sobre la postadopció d’aquest any 2014 anomenada "Identitat i adopció transracial" i es realitzarà de 18:30 a 20:30 hores, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer d'Ausiàs Marc, 40 08010 Barcelona).

La ponència anirà a càrrec de: Montse Rius i Ruich, psicòloga de l’equip d’adopcions de la Fundació Eulàlia Torras de Beà i comptarà també amb la presència de Cari McCay, treballadora social i persona d’origen guineà adoptada per una família catalana.

Per tal de poder assistir-hi i atès l’elevat nombre de sol·licituds d’assistència rebudes, és imprescindible que formalitzeu la inscripció trucant al 93 551 77 53 o per correu electrònic a teresa.regordan@gencat.cat indicant:

Nom i cognoms de la persona o parella assistent

Correu electrònic

Telèfon de contacte

Ens han indicat que no podran garantir la reserva de la plaça per aquelles inscripcions que no es realitzin pel sistema indicat.

Assemblea anual d'IMA 2014
Dissabte 17 de maig de 2014, 10:30h
Seu d'IMA, Av. Diagonal 365, 1er, 2a

Us convoquem a l'assemblea ordinària d'enguany, que se celebrarà el proper dissabte 17 de maig a la seu d'IMA, a les 10:30h en primera convocatòria i a les 11:00h en segona.

Ordre del dia:

 • Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta de l'última assemblea
 • Presentació de l'estat de comptes del 2013.
 • Presentació, i aprovació si s'escau, del presupost d'enguany.
 • Informació sobre l'estat de les famílies bloquejades.
 • Informació sobre els contactes mantinguts amb la LMPE, altres associacions relacionades amb la kafala i l'ICAA.
 • Discussió sobre el futur d'IMA i els intents per reobrir la kafala als estrangers.
 • Projectes de col.laboració amb les crêches.
 • Precs i preguntes.

Esperem l'assistència de tots els/les socis/sòcies, una abraçada.

NOTA: Us agrairíem si us podeu apuntar aquí sota confirmant la vostra assistència.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 2

Taller d'àrab (dialecte marroquí)

Estem preparant un taller de dialecte marroquí (dariya) obert a tothom i amb descompte per als socis d'IMA.

La primera sessió serà de prova i gratuïta i el curs el portarà la Raghida, una professora de l'escola d'àrab Cadmus de Barcelona.

L'horari que hem pensat seria o bé dimarts de 18:00 a 19:00 hores o bé dimecres de 19:30 a 20:30 hores.

Us ho comuniquem per saber quanta gent estaria interessada i aleshores ja concretaríem quin dia quedaríem per fer la presentació. Per això, us agrairem que si us ve de gust fer classes, pitgeu la tecla per apuntar-vos i deixeu els comentaris, dubtes o suggeriments que creieu oportuns.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 14
Reportatge fotogràfic
26 d'abril a les 17:00 h

La Marta i la Montse, mares d'en Lluc i d'en Talal, s'ocuparan, amb l'ajuda d'en Candi i en Xavi, del reportatge fotogràfic que va sorgir com a idea a la darrera trobada de tardor de 2013.

Convoquem a les famílies interessades, que ens van deixar les seves dades en el seu moment, a la presentació del projecte el dia 26 d'abril a les 17:00 h a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a).

Per saber amb la gent que hi comptarem, us agrairíem que us apuntéssiu pitjant la tecla que trobareu més avall, també podeu fer-ho les famílies que en un primer moment no us vau posar en contacte amb nosaltres, però que ara teniu ganes de participar-hi.

Us hi esperem!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 2
Contes africans i d'arreu / Festa Infància 2013
23 de noviembre / 17 de novembre
L'Espai dels Somnis / Estació del Nord

Des de la Fundació Contes del Món ens han convidat a la narració de contes africans i d'arreu que ofereixen el proper dissabte 23 de novembre a les 18h a la llibreria L'Espai dels Somnis de Barcelona (c/ Sant Antoni Maria Claret 81 bis) a càrrec de la parella de narradors Tàándem.

Finalment, com són membres de la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona, ens han adjuntat la invitació per a la Festa de la Infància 2013, que tindrà lloc el diumenge 17 de novembre de 10:30 a 14h a l'Estació del Nord. Es tracta d'una celebració de diferents activitats lúdiques gratuïtes (enguany vinculades al món de l'esport) que té l'objectiu d'apropar els nens i nenes i les seves famílies als drets dels infants.

Esperem que aquestes propostes siguin del vostre interès i us animen a que hi participeu!

Trobada de Tardor
Diumenge 24 de novembre de 2013
Alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar

Benvolgudes famílies,

El proper diumenge 24 de novembre farem la trobada de tardor, serà a l’Alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar. Com sempre ens trobarem entre les 11 i les 12 del matí, dinarem plegats i a la tarda hi haurà alguna activitat amb monitors per als nens, mentre els grans farem una reunió en què es parlarà de la situació de les kafales i de les àrees d’activitat que IMA vol potenciar amb la incorporació de noves persones.

Pel que fa al dinar, els adults tindrien un preu unitari d’11 euros i els nens fins a 8 anys de 5,10 euros. Si voleu portar-vos el dinar de casa el preu unitari sortiria per 5,50 euros, per la utilització de l’espai.

Per apuntar-vos, utilitzeu el link de sota, i no oblideu-vos fer el pagament per transferència al nostre número de compte: 0081-0028-63-0001317832 del Banc de Sabadell.

Us hi esperem a tots!!

Ja ens hem registrat:

 • Adults i nens majors de 8 anys (11 euros): 34
 • Nens menors de 8 anys (5,10 euros): 13
 • Assistents sense menjar (5,50 euros): 0
Presentació de la Mostra de Cinema Àrab de Barcelona
4 de setembre de 2013
APTIC, C/ Llull 63-69, 2n, 7a

APTIC (Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya) us convida a assistir a la presentació de la mostra de cinema àrab de Barcelona. L'activitat se celebrarà el proper divendres dia 4 de octubre a les 18:30 h a la seu d'APTIC (C. Llull, 63-69, 2n 7a de Barcelona. Més informació a: http://www.aptic.cat/noticia/presentacio-de-la-mostra-de-cinema-arab-de-barcelona

Bon Ramadà
9 juliol 2013

L'associació IMA us desitja que aquest mes del ramadà us porti salut i prosperitat.

IMA pensa especialment en totes les famílies que es troben amb els seus processos de kafala bloquejats. Desitgem que tots els nens que han començat aquest ramadà lluny de les seves famílies puguin celebrar el final del ramadà amb els seus kafils.

Visita del Rei al Marroc
17 juliol 2013
"El Pais"

Estimades famílies, us passem la notícia publicada a "El País" per Ignacio Cembrero sobre la visita del rei al Marroc " Desaire islamista a Gallardón en Rabat ".

Com podeu imaginar, les famílies encara estan molt amoïnades, especialment les d'Agadir, on encara no s'ha concedit ni una kafala. Des d'IMA volem oferir-los tot el nostre ànim, esperant que aquesta visita del rei i del ministre Gallardón posi punt final a tot aquest drama.

Fantàstiques Notícies
20 Juny 2013

Estimades famílies, tenim una noticia fantàstica que comunicar-vos:

Avui han donat la kafala a 10 de les famílies estrangeres bloquejades, la majoria espanyoles.

Des d'IMA volem felicitar a totes les famílies, que amb la seva voluntat i decisió, ho han fet possible. Sabem que ha estat una espera dura, duríssima, amb moments de gran desesperació. També esperem que aquesta espera no s'allargui gaire per la resta de famílies bloquejades.

També volem agrair l'ajuda a totes les persones que han contribuït a que els dos Ministres de Justicia, Alberto Ruiz Gallardón i Mustafa Ramid, hagin arribat a un acord. En especial, a ses Majestats el Rei Joan Carles I i el Rei Mohamed VI, i la Princesa Lalla Zineb.

Podeu llegir la notícia a "El Pais".

Conseqüències del Bloqueig de les Adopcions a Romania
16 juny 2012
Mujer Hoy

El 2001, Romania va interrompre més de mil procediments d'adopció. Un drama per a aquests orfes que pensaven trobar la felicitat d'una nova família. Una dècada després, reclamen justícia.

Podeu llegir la notícia aquí.

Assemblea Anual d'IMA
Dissabte 1 de juny de 2013, 10:30h (11h segona convocatòria)
Local d'IMA (av. Diagonal 365, 2, 1)

Us convoquem a l'assemblea ordinària d'enguany, que se celebrarà el proper dissabte 1 de juny a la seu d'IMA, a les 10:30h en primera convocatòria i a les 11:00h en segona.

Ordre del dia:

 • Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta de l'última assemblea
 • Presentació de l'estat de comptes del 2012.
 • Presentació, i aprovació si s'escau, del presupost d'enguany.
 • Informació sobre l'estat de les famílies bloquejades.
 • Informació sobre l'intent de re-obrir les kafales per famílies mixtes hispano-marroquines.
 • Discusió sobre el futur d'IMA en el cas d'aprovar-se el projecte modificació de la llei de la kafala.
 • Projectes de col.laboració amb les creches.
 • Precs i preguntes.

Esperem l'assistència de tots els socis, una abraçada.

NOTA: Si sou socis, i no heu rebut la convocatòria de l'assemblea per mail, apunteu-vos aquí abaix amb la vostra adreça de mail correcte.

Ja ens hem registrat:

 • Asistent:
La Llei de la Kafala s'Endureix
6 de maig de 2013

Com sabeu, la situació de la kafala per a estrangers al Marroc passa per un mal moment. Després de la circular del Ministeri de Justícia donant instruccions als fiscals, i que a la pràctica va suposar la paralització de tots els processos de kafala ja iniciats, ara el PJD prepara un canvi de legislació.

Podeu consultar el nou projecte de llei (en àrab) aquí. Tan aviat com tinguem la traducció, la publicarem.

La traducció aproximada del projecte seria:
Art 2 - La kafala consisteix en l'acollida d'un nen abandonat i l'obligació de mantenir-lo, educar-lo, vestir-lo, i tenir cura de la seva salut, així com de protegir els seus arrelaments , com faria un pare amb el seu fill biològic. No inclou l'obligació de donar-li cap herència.
Art 9 - Els matrimonis musulmans que fan una kafala estan obligats a que un d'ells tingui la nacionalitat marroquina, i que tots dos siguin residents al Marroc o tinguin feina amb una antiguitat de 5 anys. A més, han de tenir una edat adequada per acollir al menor, recursos econòmics adequats, no tenir antecedents penals, especialment de maltractaments a menors, i no patir malalties que els impossibiliten per a la seva responsabilitat, especialment malalties contagioses.
Art 17 - El jutge de menors és l'encarregat en tots els aspectes del menor, qui verifica la validesa a la documentació aportada, i decideix sobre l'aptitud per realitzar la kafala. Art 22 - Una vegada autoritzada la kafala, els tutors estan obligats a protegir el menor acollit en tots els aspectes físics i psicològics. (Els altres punts d'aquest article queden sense canvis).
Art 24 - Els tutors (els de nacionalitat marroquina) podran viatjar amb el menor acollit, després d'obtenir el certificat de kafala, i sempre que el jutge així ho autoritzi.

També podeu llegir una primera notícia (en francès) a http://www.lemag.ma/La-kafala-se-durcit_a70623.html.

Cimera bilateral i famílies atrapades
4 d'octubre de 2012

Estimades famílies, coincidint amb la cimera bilateral hispano-marroquina, han aparegut diferents notícies als mitjans de comunicació sobre com s'ha tractat el tema de la solució al problema de les families atrapades en processos de kafala bloquejats. Us fem una llista d'alguns dels articles:

No sense el meu fill: 25 famílies catalanes atrapades al Marroc. Diari Ara.

Las "kafalas" de niños marroquíes se resolverán individualmente dice ministro. EFE.

Marruecos se compromete a no paralizar los 44 procesos abiertos por españoles para el acogimiento conocido como 'kafala'. Europa Press.

3er Saló de la Infància i de la Kafala
6 i 7 d'octubre de 2012
Casablanca

Els dies 6 i 7 d’octubre, es va celebrar a Casablanca la tercera edició del Saló de la Infància i la Kafala, organitzat per Bébés du Maroc.

Una delegació d'IMA vam assistir en representació de la junta i de totes les famílies.

Com podeu veure en el programa, la darrera conferència es va dedicar específicament al testimoni de les famílies kafils estrangeres.

Programme Scientifique de la 3ème édition du Salon de la Petite Enfance et de la Kafala Année 2012

Samedi 6 Octobre 2012

09H30 – 10H00 : Séance D’ouverture

 • Mme Bassima Hakkaoui, Ministre de la Solidarité, de la femme, de la famille et du Développement Social. (à confirmer)
 • Mot d’ouverture de Mme Asmaa Benslimane, Présidente Fondatrice de l’Association « Bébés Du Maroc » et Coordinatrice Générale du Salon de la Petite Enfance et de la Kafala.
 • Projection d’une vidéo

10H15 – 13H00 : Conférence «Enfants abandonnés : Etat des lieux du phénomène au Maroc»

 • Mme Nadia Cherkaoui, Psychologue et consultante au Cabinet Amers Directions
 • Un représentant de l’Association Insaf
 • Pr Chafik Chraibi : Président de l’Association Marocaine de Lutte contre l’avortement Clandestin
 • Mme Khadija El Madmad : Professeur de Droit, Avocate et Consultante internationale. Titulaire de la Chaire UNESCO « Migration et Droits Humains
 • Mme Saida Serghini, responsable de l’Unité de Protection de l’Enfance de Casablanca

14H30 – 18H30 : Conférence «Présentation des recommandations du Collectif Kafala Maroc»

 • Mme latifa Taoufik, Juge et collaboratrice du Secrétaire Général du Ministère de la Justice
 • Mme Alami Fatima Zohra : Porte parole du Collectif Kafala Maroc et présidente de l’association Osraty
 • Mme Beatrice Beloubad : Directrice Nationale de l’Association SOS Villages d’enfants
 • Mme Nadia Bennis Taleb, Présidente de Dar Al Atfal Al Ouafaa
 • Mme Malika Bouziane, Présidente de l’association APAERK – France

Dimanche 7 Octobre 2012

09H30 – 12H30 : Conférence «Procédure de la Kafala : entre le texte et la pratique»

 • Mme latifa Taoufik, Juge et collaboratrice du Secrétaire Général du Ministère de la Justice
 • Mme Nadia Mouhir : Avocate spécialiste de la Kafala
 • M. Aziz El Fath, Docteur en Droit, Profésseur à l’Université Mohamed V
 • Un représentant de la Fondation Rita Zniber (à confirmer)
 • M. Jamil, Président de l’Association Kafala.fr – France

14H30 – 18H30 : Conférence «Témoiganges des familles Kafils installés à l’étranger»

 • un représentant du Ministère la Solidarité, de la femme, de la famille et Du Développement Social (à confirmer)
 • Mme Nadia Mouhir : Avocate spécialiste de la Kafala
 • M. Stéphane Vaucher Président de l’Association Attoffoula El Baria
 • M.Michelle Jordan, Avocate Américaine spécialisée en adoption internationale
 • Mme Eliane Trabalon Leiga, Psycho Pédagogue (Bélgique)
 • Mot de clôture : Asmaa Benslimane, Présidente Fondatrice de l’Association «Bébés Du Maroc» et Coordinatrice Générale du Salon de la Petite Enfance et de la Kafala
Xerrada Informativa Introductòria
Dimarts, 4 de setembre de 2012 a les 19:00 h. (dies abans mireu a la web per si hi ha canvis)
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2)

En aquesta sessió introductòria parlarem sobre les característiques de la kafala i intentarem respondre a les preguntes més habituals que ens fan les famílies. Està pensada per a les famílies que contacteu amb IMA per primera vegada, i que esteu en procés d'obtenir el CI. Utilitzarem el document 23 preguntes sobre la kafala, que ens podeu sol.licitar abans, com a guió de la xerrada.

Malgrat ara mateix no recomanem que s'inicíi cap nou procès de kafala, a les persones interesades us informarem sobre com pensem que pot evolucionar la situació de les kafales al Marroc en el futur.

Demanem a les famílies interessades que confirmeu la vostra assistència al link que apareix a continuació.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 10
Mails d'IMA

Quan us enviem mails des d'IMA informant sobre trobades o actes és possible que el vostre lector els desvïi cap a la carpeta de spam. Moveu-los des d'allà a la vostra carpeta normal, i és possible que ja no us torni a passar.

Xerrada Informativa Avançada
Dimecres 25 de juliol de 2012, 19:00h.
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2)

En aquesta sessió avançada parlarem bàsicament de la situació en cadascuna de les ciutats on es pot fer una kafala. Està pensada bàsicament per a les famílies que ja teniu el CI, o esteu molt pròximes a obtenir-lo (ja que la situació a les ciutats pot canviar amb relativa rapidesa).

Preguem a les famílies interessades que confirmeu la vostra assistència al link que apareix a continuació. També us agrairíem que omplíssiu l' enquesta, si no ho heu fet ja, i que us baixéssiu el document 23 preguntes sobre la kafala que teniu disponible a documents.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 5
Xerrada Informativa Introductòria
Dimecres 11 de juliol de 2012, 19:00h.
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2)

En aquesta sessió introductòria parlarem sobre les característiques de la kafala i intentarem respondre a les preguntes més habituals que ens fan les famílies. Està pensada per a les famílies que contacteu amb IMA per primera vegada, i que esteu en procés d'obtenir el CI. Utilitzarem el document 23 preguntes sobre la kafala, que teniu disponible a documents, com a guió de la xerrada.

Demanem a les famílies interessades que confirmeu la vostra assistència al link que apareix a continuació. També us agrairíem que omplíssiu la enquesta a les famílies i que, si us decidiu a continuar amb la kafala, mantingueu aquesta enquesta actualitzada.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 10
Xerrada Informativa Avançada
Dimecres, 27 de Juny de 2012, 19:00h.
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2)

En aquesta sessió avançada parlarem bàsicament de la situació en cadascuna de les ciutats on es pot fer una kafala. Està pensada bàsicament per a les famílies que ja teniu el CI, o esteu molt pròximes a obtenir-lo (ja que la situació a les ciutats pot canviar amb relativa rapidesa).

Preguem a les famílies interessades que confirmeu la vostra assistència al link que apareix a continuació. També us agrairíem que omplíssiu la enquesta, si no ho heu fet ja, i que us baixesiu el document 23 preguntes sobre la kafala que teniu disponible a documents.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 21
Documents per a les Famílies

A l'apartat Documents del menú podeu accedir a alguns documents que us poden ser útils a les famílies que inicieu el procés de kafala. Entre ells hi ha un titulat 23 preguntes sobre la kafala que utilitzem de guió a les nostres xerrades informatives.

.

.

BiblioIMA
Dissabte, 4 de Febrer de 2012, 11:00h.
Biblioteca Santa Pau-Santa Creu. C/Hospital, 56, B

Tal i com ja us vam avançar al butlletí de desembre, estem preparant a la seu d'IMA una petita biblioteca amb imprescindibles de la literatura marroquina, amb mapes, revistes i guies de viatge del país, però també amb textos legals sobre la kafala i altres llibres i guies sobre l'adopció i la post-adopció. També volem tenir una petita ludoteca amb jocs i contes per qui vulgui venir acompanyat...

Hem pensat per això organitzar un acte de presentació per a totes les famílies kafaleres el dissabte 4 de febrer a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu (c/Hospital, 56-Barcelona). Participaràn també tres CONTACONTES, que ens portaràn històries originàries del Marroc...

Aquest és el programa:

 • 11:00. Arribada i breu presentació del projecte. L'Imma Solé, directora de la biblioteca de Sant Pau-Santa Creu, ens proporcionarà un recull bibliogràfic fet per l'equip de la biblioteca, amb títols imprescindibles sobre el Marroc: guies, mapes, història, cultura, gastronomia, literatura, etc.
 • 11:15. Contes del Marroc.
 • 12:30. Finalització de l'acte.

Podeu confirmar la vostra assistència i la dels vostres fills envieu-nos un correu electrònic.

Xerrada Informativa Introductoria
Dimecres, 11 de Abril de 2012, 19:00h.
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2)

Estimades families, com ja hem comentat, en el nostre intent de millorar la informació que us donem, hem decidit desdoplar les sessions informatives sobre la kafala.

Aquesta sessió "introductoria" està pensada per les families que contacten per primera vegada amb IMA, que encara no tenen decidit el pais on faran la seva adopció, i que volen coneixer les particularitats del procès de kafala.

Us demanem que us inscribiu i us enviarem un guió de la xerrada per que us el llegiu abans. Intentarem fer la xerrada al nostre local social, que te una cabuda molt limitada, pel que tornem a insistir sobre la necessitat d'inscriure's. Si el nombre d'assistents fos massa elevat, buscariem un local alternatiu, pel que us demanem que consulteu aquesta web per si hi ha canvis de darrera hora.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 22
Sessió Informativa
Dimarts, 22 de maig de 2012, 19,00h
IMA. Diagonal, 365, 1er 2a Barcelona

El proper dimarts 22 de maig de 2012, a les 19,00h, farem una xerrada informativa sobre la situació de les kafales al Marroc. Preguem a les persones interessades que us apunteu al link de més avall. També us agrairíem que dediquéssiu uns minuts a emplenar l'enquesta que apareix al menú de l'esquerra, per conèixer en quina part del procés us trobeu.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 13
Canvis al Web

Estem fent canvis a les nostres planes web. Per això és possible que en algun moment no funcionin correctament.

Si quan us apunteu a algun acte teniu problemes, intenteu-ho un altre cop passats uns minuts, o envieu-nos un mail.

Els usuaris d'Explorrer teníeu problemes per apuntar-vos als actes. Ara ja s'han solucionat.

Disculpeu les molèsties.

Trobada de Primavera
Diumenge, 20 de maig de 2012 No espereu a l'ultim minut per apuntar-vos!!!
Parc del Mil·lenari, Sant Just Desvern Atenció al canvi d'ubicació

ATENCIÓ: En cas de pluja montaríem les taules a la residència d'avis del Mil·lenari, que està al costat del parc i amb accés directe des d'ell. En tot cas, esperem que no plogui gaire estona i que els nens puguin jugar al parc.

Preparem una trobada de primavera amb un format "anticrisi" diferent de l'habitual. Ens trobarem a un parc en comptes de les tradicionals cases de colònies. Problemes de darrer moment ens obliguen a canviar d'ubicació. El lloc de la trobada serà el Parc del Mil·lenari a Sant Just Desvern (http://www.santjust.cat/zonesverdes/017.htm) i l’horari de 11,00 a 18,00 hores.

 • Entre 11 i 12 h. migdia Benvinguda a les famílies.
 • 13,15 h. migdia Foto de grup.
 • 13,30 h. migdia Dinar.
 • 15,30 h. tarda Activitats amb monitors per als menuts i xerrada entre els grans.
 • 18,00 h. tarda Cloenda de la Trobada i acomiadaments.

IMA posarà de forma gratuïta (tant per socis com no socis) les taules, les cadires, els plats, les begudes, el berenar i els monitors per als nens i nenes. També hem contactat amb una empresa de catering per al dinar. Les famílies podreu optar per portar-vos un picnic de casa o bé apuntar-vos al catering (amb opció de menú complet o de mig menú).

Apunteu-vos al link del final fins i tot en el cas de que opteu pel picnic.

Escriviu a "comentaris":

 • L'edat dels vostres fills, per l'activitat de la tarda amb els monitors.
 • Els plats escollits del menú (complet o mig) si opteu al catering.

MENÚ

Primers

Assortit de croquetes casolanes 6 unitats
Raviolis de ceps amb salsa de bolets
Graellada de verdures

Segons

Llagostins cruixents al curry
Hamburguesa de vedella, 130gr amb salsa de xampinyons
Pollastre rostit al forn

Postres

Amanida de fruita fresca
Brownie
Tiramisú (suprimit)
Coulant de xocolata (suprimit)

Menú individual amb pa: 13 €
Mig menú amb pa (2 plats o plat i postres): 8 €

És precís fer l’ingrés abans del 18 de maig al número de compte 2100-3017-05-2200655742 de la Caixa. (recordeu posar el vostre nom a la transferència).

COM ARRIBAR-HI

Amb cotxe, seguiu el següent mapa, o pregunteu pel Mercat Municipal (el parc està al darrere).

Cliqueu al mapa. El parc és al centre del mapa.

Amb transport públic: agafeu el bus 63 (comença a Pl. Universitat) o el 157 (comença a Pl. Espanya) i baixeu a la parada Rambla de Sant Just-Marquès de Monistrol (coneguda com a "parador"). Pugeu pel C/ Josep Anselm Clavé (conegut com C/ de la Sala), pel C/ Badó i pel C/ Freixes i gireu pel C/ del Mercat. Si us perdeu, pregunteu pel Mercat Municipal (el parc és just al darrere).

Ja ens hem registrat:

 • Adults: 38
 • Nens: 26
 • Menús Catering: 14
 • Mig Menús Catering: 9
Xerrada Informativa
Dimecres, 14 d'Octubre de 2009, 19h.
Local d'IMA

El proper dimecres dia 14 d'Octubre, a les 19 hores, farem una xerrada informativa sobre la kafala, les seves característiques i l'actual situació al Marroc per a dur-la a terme. Ens trobarem al local d'IMA, Av. Diagonal 365, 1,2 de Barcelona. Agrairem a les persones interessades que confirmin la seva assistència mitjançant correu a: ima@amicsinfantsmarroc.org

Conferència sobre Problemàtiques Post-adoptives
Dimarts, 6 d'Octubre de 2009
Local d'IMA

Us convidem a la conferència

PROBLEMÀTIQUES POST-ADOPTIVES
DIA: DIMARTS 6 D'OCTUBRE DE 2009
HORA : 19:15 h
LLOC: AV. DIAGONAL 365, 1r 2ª BARCELONA (IMA)
A CÀRREC DE: Carles Benet i Domingo

Carles Benet és responsable de la supervisió de les institucions col·laboradores d'integració familiar d'adopció internacional, i membre de la Comissió Tècnica del Servei d'Atenció Post-adoptiva de l'ICAA.

Amb aquest acte ens proposem presentar el Servei d'Atenció Post-adoptiva de l'ICAA i donar a conèixer el suport que poden facilitar a les famílies, així com tenir coneixement de quines són les casuístiques més habituals de demanda del Servei per part de les mateixes.

Degut a la limitació de l'espai us agrairem la confirmació d'assistència a: ima@amicsinfantsmarroc.org

Xerrada Informativa
Dimecres, 1 de Juliol de 2009, 19h.
Local d'IMA

El proper dimecres dia 1 de Juliol, a les 19 hores, farem una xerrada informativa sobre la kafala, les seves característiques i l'actual situació al Marroc per a dur-la a terme. Ens trobarem al local d'IMA, Av. Diagonal 365, 1,2 de Barcelona. Agrairem a les persones interessades que confirmin la seva assistència mitjançant correu a: ima@amicsinfantsmarroc.org

Conferència sobre Adopció i Escola
Dimarts, 16 de Juny de 2009
Local d'IMA

Us convidem a la conferència:

ADOPCIÓ I ESCOLA
DIA: DIMARTS 16 DE JUNY DE 2009
HORA : 19:15 h
LLOC: AV. DIAGONAL 365, 1r 2ª BARCELONA (IMA)
A CÀRREC DE: Beatriz San Román Sobrino

Membre de CORA i de l'associació AFIN (Adopciones, Infancias, Familias). Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universidad Complutense de Madrid i especialitzada en temes de comunicació, família i assumptes socials.

Autora de dos llibres sobre l'adopció: La aventura de convertirse en familia i Adopción y Escuela, ambdós editats per Blur Ediciones. És mare d'una nena nascuda a Haití.

Degut a la limitació de l'espai us agrairem la confirmació d'assistència : ima@amicsinfantsmarroc.org

Disposarem d'alguns exemplars del seu llibre Adopción y Escuela, per a aquells assistents interessats en la seva adquisició (15 euros)

Xerrada Informativa
Dimecres, 29 d'Abril de 2009, 19h.
Local d'IMA

El proper dimecres dia 29 d'Abril, a les 19 hores, farem una xerrada informativa sobre la kafala, les seves característiques i l'actual situació al Marroc per a dur-la a terme. Ens trobarem al local d'IMA, Av. Diagonal 365, 1,2 de Barcelona. Agrairem a les persones interessades que confirmin la seva assistència mitjançant correu a: ima@amicsinfantsmarroc.org

Xerrada AFAC
Dimarts, 3 de Febrer de 2009, 19h.
Centre Cívic Estació de La Magoria Moianès

Us convidem a tots a participar en una nova xerrada debat, a carreg de Beatriz San Román, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universidad Complutense de Madrid, especialitzada en temes de comunicació, família i assumptes socials, autora de dos llibres sobre l'adopció: "La aventura de convertirse en familia" i "Adopción y Escuela", mare d'una nena nascuda a Haití.

La xerrada tindrà per títol Adopciones que fracasan, un tabú del que debemos hablar para aprender, prevenir y reparar. A continuació tindrà lloc un petit debat en el que podreu participar.

Donat que l'aforament es limitat, agrairíem que confirméssiu la vostra assistència omplint el següent formulari.

Us esperem!

SMAP EXPO
23,24 i 25 de Gener
Palau Sant Jordi

Saló del Marroc a Barcelona.

Més informació a www.smapexpo.es

Visita Guiada al Museu Etnològic
Dissabte, 17 de Gener de 2009, 11:00h
Museu Etnològic

Us proposem una visita al Museu Etnològic de Barcelona, per al dissabte dia 17 de gener. La intenció és poder visitar l'exposició

Àfriques (viatge a l'altra riba)

La visita la farem en grup i serà guiada, prestant especial rellevància a l'apartat del Marroc. Nos ens han posat pegues per assistir amb els nostres fills, independentment de la seva edat, fent-se càrrec del que això comporta. Intentaran fer les explicacions adaptades a l'interès de públic tan selecte.

La visita serà a les 11 del matí i la durada estimada és d'una hora i mitja. L'adreça del Museu és Pg. de Santa Madrona, 16-22 de Barcelona (www.museuetnologic@bcn.cat).

Ja que les places són limitades i s'ha de reservar amb temps, us agrairem que ens confirmeu per correu electrònic la vostra intenció d'assistir abans del proper dia 20 de desembre, indicant número d'adults i de petits.

Agraïm a la Noelia la seva gestió per tal de dur a terme aquesta activitat.

Xerrada Informativa
Dimecres, 1 d'Octubre de 2008, 19h.
Local de FADA

El proper dimecres dia 1 d'Octubre , a les 19 hores, farem una xerrada informativa sobre la kafala, les seves característiques i l'actual situació al Marroc per a dur-la a terme. Ens trobarem al local de FADA, Av. Diagonal 365, 1,2 de Barcelona. Agrairem a les persones interessades que confirmin la seva assistència mitjançant correu a: ima@federacioadopcio.org

Xerrada d'AFAC
Dijous, 18 de Setembre, 19:00h.

Relatos en 1ª persona.

AFAC nos invita a asistir a la charla que bajo el título "Hilos que tejen familias" pretende mostrar la realidad de varias familias en diferentes puntos del proceso adoptivo.
 
Intervendrán:

* Toni Moreno. "Mi espera".
Toni es una de tantas personas que están a la espera de asignación y explicará cómo sobrevive a tan larga esper a y lo que este tiempo ha supuesto para él.

* Sandra Cuadrat. "Soy monoparental y aún espero".

A la larga espera, Sandra debe añadirle su condición de monoparental, nos explicará las diferencias que ésto le ha supuesto con relación al resto de familias.

* Francesc Betoret. "Adopción en verde".

Francesc es padre a través del Pasaje Verde y nos contará sus experiencias en esta vía.

* Manel Marín. "Anna".

Muchos tenemos una visión bastante idealizada de la adopción pero, al igual que en la vía biológica, a veces surgen problemas inesperados.

* Laura Solana. "De New York a la China".
EEUU es el país que, en números absolutos, mas adopta en China. Como se entiende la adopción desde Estados Unidos, como se tramita y se organiza el proceso para adoptar en China.

La charla será moderada por Teresina Fons de Addif.
Habrá una pequeña exposición de los ponentes y a continuación un pequeño coloquio en el que podréis participar.

18 de Septiembre
A las 19.00 horas
Lugar:
Centro Cívico de la Antigua Estación de La Magoria
C/ Moianès, 1
08014 Barcelona

 
Dado que el aforo es limitado, agradecemos que confirméis vuestra asistencia escribiendo a fina@afac.info.
 
Para los que no podáis asistir, os recordamos que, si no hay problemas técnicos, la charla será grabada y puesta a vuestra disposición en AfacTV.

¡Os esperamos!

Celebració del 10è aniversari de FADA
Dissabte, 7 de juny de 2008, 11h
Centre Cívic Antiga Estació de Magoria

Dia: dissabte 7 de juny
Hora: a les 11h.
Lloc: Centre Cívic Antiga Estació de Magoria
Adreça: C/ Moyanès nº1 (cantonada Gran Via)

Ja tenim 10 anys d'existència i ho volem celebrar fent una taula rodona amb el títol:

"CAP A ON ANEM EN L'ADOPCIÓ"

Amb la participació de:

 • Vinyet Mirabent ( ICIF Vidal i Barraquer)
 • Xavi Garcia (ICIF Cel Obert)
 • Sílvia Caselles (directora de l'ICAA)
 • Mercè Vilaseca (presidenta de FADA)
 • ECAI (per determinar)
 • Presentació: Teresina Font (Addif)

Hi haurà tallers i activitats per als nens i nenes. Podeu venir amb la família!!!

Trobada de Primavera
Diumenge, 1 de juny de 2008
Casa de Colònies "El Pinar" a Canyelles

Dia: Diumenge, 1 de juny de 2008
Lloc: Casa de Colònies "El Pinar" a Canyelles (El Garraf), a uns 50 km. al sud de Barcelona. Mapa per arribar-hi. Us adjuntem indicacions per arribar.

 • 11:00 - 12:00h. Benvinguda a les famílies.
 • 13:15h. Foto de grup.
 • 13:30 h. Dinar
 • 15:00 h. Activitats amb monitors per als menuts.
 • 18:00 h. Cloenda de la Trobada i acomiadaments

Si el temps acompanya i la sequera no ho impedeix, podrem gaudir de la piscina de la casa durant el matí.

Per fer la inscripció, cal que ompliu la butlleta que us adjuntem i ens l~envieu. És precís fer l'ingrés abans del 22 de maig al número de compte 2100 3017 05 2200655742 de la Caixa.

 • 12€ infants menors de 10 anys
 • 20€ adults famílies sòcies
 • 22€ no socis

L'organització us demana:

 • Que no feu l'ingrés al darrer moment!
 • Que ningú es presenti directament sense haver fet la inscripció
 • Que envieu la butlleta abans del 22 de maig

Col·labora-hi!

CONFINAMENT O FAM: EL DILEMA DE LES MARES SOLTERES AL MARROC
Ajuda d’emergència per a mantenir les accions de suport a les mares solteres i els seus infants en temps de la COVID-19
#ConfinamentMaresSolteresMarroc

Zeyna, mare soltera de 29 anys, viu en una habitació de lloguer de Casablanca amb el seu fill de 12 anys. Quan es van detectar els primers casos de Covid-19 al Marroc, va perdre la feina i va decidir fer feines de neteja en cases particulars, desafiant cada dia la prohibició de sortir sense autorització.

El dilema és terrible: “Morir de coronavirus o morir de fam”. Davant aquesta elecció, Zeyna pren necessàriament la primera opció. Per a ella el confinament no és possible: “M’arrisco a posar-me malalta per salvar el meu fill, perquè si no el mantinc, morirà.”

Les relacions sexuals fora del matrimoni al Marroc estan condemnades per la llei i són rebutjades per la societat. Al Marroc hi ha cada any 30.000 noves mares solteres. Moltes d’elles es veuen abocades a la vida al carrer i a la precarietat. Les entitats socials són les úniques que els ofereixen suport.

L’Associació Solidarité Féminine (ASF) atén cada any 1.500 dones en situació de vulnerabilitat, principalment mares solteres i dones víctimes de violències de gènere, i integra 50 mares i els seus infants en els seus programes d’inserció social.

Les mesures de confinament han comportat el tancament de les activitats generadores d’ingressos (restaurants, pastisseria i hammam oberts al públic, on les mares solteres realitzaven pràctiques laborals). Aquestes activitats permetien el finançament dels programes d’acollida i formació i el pagament dels sous a les mares integrades en els programes. En aquests moments, ASF manté un servei d’atenció telefònica a dones en situació vulnerable i la remuneració de les mares integrades, que passen el confinament amb llurs infants en pisos de lloguer. A més, els dona una cistella setmanal amb productes d’alimentació i higiene.

Per a garantir aquests serveis durant el confinament i que aquestes dones no es trobin en la situació de Zeyna, és necessari dotar ASF d’una ajuda econòmica d’emergència. Per això, Amics dels Infants del Marroc posa en marxa un nou repte, #ConfinamentMaresSolteresMarroc, a través del Matchfunding #T2M 2020.

Ajudar les mares solteres i els seus infants al Marroc és ara més necessari que mai. “La crisi actual demostra que la solidaritat i la cooperació global tenen com a finalitat la supervivència de tots i cada un de nosaltres” (Slavoj Zizek, filòsof).

Vols ajudar-nos a seguir protegint les dones i els infants més vulnerables del Marroc? Si pots, FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

MOLTES GRÀCIES!

Els dos primers paràgrafs han estat extrets de: Ghalia Kadiri (6 abril 2020). Coronavirus: au Maroc, la double peine de Zeyna, mère célibataire. Le Monde. https://www.lemonde.fr/

Demà, 3 de desembre, és el #GivingTuesday, el gran moviment global de la solidaritat. No t'ho pensis més: la teva solidaritat pot ajudar a trencar el silenci per les mares solteres al Marroc!

Testimoni de R., 20 anys, mare soltera: “El meu pare va morir fa 8 anys. Soc la més gran de tots els germans. Quan vaig quedar embarassada, vaig acabar dient-li a la meva mare. Em va dir que avortés, em va fer beure infusions d’herbes que no tenien cap efecte, em va donar quitrà, però no hi havia res a fer. Vaig quedar molt traumatitzada..., però això ho deixo per a mi.”

Amics dels Infants del Marroc col·labora un any més amb l’Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les mares solteres i els seus infants i prevenir l’abandonament infantil a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Dona! Fes que les mares solteres puguin parlar alt i clar!

Ajuda'ns a difondre aquest missatge!

Ens sap molt greu anunciar-vos que ens hem vist obligats a anul·lar la trobada de famílies d'estiu, que teníem programada junt amb l'assemblea general de l'associació, per al dia 29 de juny al Casal Font d'en Fargues.

Com no hem obtingut el mínim de persones requerit, hem decidit posposar ambdues coses per a després de l'estiu, la data serà o bé el 28 o el 29 de setembre, ja us ho anunciarem amb temps.

Disculpeu les molèsties.

Classes de darija
setembre 2018

La setmana vinent comença el nou curs de darija a IMA i com a novetat tindrem una classe nova de nivell inicial que començarà a principis d'octubre perquè encara no tenim els suficients alumnes per crear el grup.

En Mohcin, el professor, utilitza una metodologia molt comunicativa que fa que des del primer moment et vegis capaç d'expressar-te en l'idioma i tenir moltes ganes de viatjar al país, a més d'aprendre tot d'aspectes de la cultura marroquina en un ambient molt familiar.

Horaris:

 • Dimecres de 16.30 a 18.30 h: grup inicial avançat
 • Dijous de 18.00 a 20.00 h: grup inicial NOU!!
 • Divendres de 18.00 a 20.00 h: grup intermig.

Preus:

 • Nous alumnes no socis: 60 euros/mes (els socis només pagarien 32 euros/mes)
 • Queden tres places subvencionables* al 25%, és a dir, als alumnes que primer s'apuntin els sortirà per 45 euros/mes i els 15 euros restants els pagaria l'associació.
  (L'únic que se'ls demanaria per poder accedir a la subvenció, en el cas de no ser socis de l'entitat, seria una contribució als projectes de l'associació amb una quota de 50 euros anuals que haurien de pagar al començament del curs).
 • Tant en les places que són subvencionables com en les que no ho són, se li demana a l'alumne que faci una aportació de 15 euros per al material del curs.

  Així que tant si no n'heu fet mai com si ja teniu un nivell, no dubteu en apuntar-vos-hi via correu electrònic (ima@amicsinfantsmarroc.org) o bé truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores. Us hi esperem!!

  *Com a associació només podem subvencionar 9 alumnes i en aquests moments només ens queden tres places subvencionables al 25% que cobrirem per ordre d'arribada. Les següents ja hauran de pagar l'import total.

Bones vacances de Setmana Santa!
març-abril 2018

Des d'IMA us desitgem tot el millor per aquests propers dies de festa!

Bones vacances de Setmana Santa!
març-abril 2024

Des d'IMA us desitgem que tingueu uns molt bons dies de vacances.

Ramadà 2024
març 2024

Autoria imatge: Thirdman by Pexels.
Feliç dia internacional de la dona!
#8M

Autoria imatge: Stock_Snap by Pixabay
ACTE DE PRESENTACIÓ
Document PROPOSTES PER A LA MILLORA DE LA RESPOSTA EDUCATIVA A L'ALUMNAT ADOPTAT/ACOLLIT.
1 de febrer a les 18 h (Centre Cívic Urgell)

Recordeu d'inscriure-us a l'acte de presentació del document "PROPOSTES PER A LA MILLORA DE LA RESPOSTA EDUCATIVA A L'ALUMNAT ADOPTAT/ACOLLIT" escrivint al mail: guiainclusio@gmail.com.

Quan serà? El proper dia 1 de febrer a les 18.00 h.

A on? Al Centre Cívic Urgell (c. Comte Urgell, 145 de Barcelona).

TALLERS DE FORMACIÓ I ACOMPANYAMENT EN LA POSTADOPCIÓ I L'ACOLLIMENT FAMILIAR 2024
gener, febrer i març
en línia

Atès l’interès que desperten els Tallers de formació i acompanyament en la postadopció i l’acolliment familiar, ja tenim a punt l'edició de 2024.

L’objectiu dels tallers és oferir a les famílies un espai on poder compartir preocupacions, angoixes i recursos en relació a temes sobre la postadopció o l’acolliment familiar. Els tallers estan pensats per parlar i tractar amb sensibilitat tots aquests temes, combinant les experiències personals de les famílies presents amb l’explicació de conceptes i coneixements teòrics. Es tracta de sessions obertes a totes les persones interessades per a compartir dubtes, obtenir eines de gestió emocional i treballar en els recursos personals i familiars.

Seran conduïts per la Nerea Larumbe, psicòloga infantil i juvenil especialitzada en traumateràpia infantil sistèmica.

En aquesta edició de 2024 els tallers seguiran sent en línia, ja que ens permet arribar a més famílies. 

L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal fer inscripció prèvia.

Els tallers es realitzaran en castellà. Trobareu l’enllaç a continuació per a inscriure-us: https://bit.ly/2024Tallers.

Organitzem els tallers d’enguany conjuntament amb AFNE (Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia) i  Adopcolombia (Asociación de Familias Adoptantes en Colombia) i comptem amb el suport de l’ICAA (Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció).

Els socis i sòcies de les tres associacions organitzadores tenen exclusivitat fins al 17 de gener en la inscripció, així que si ho sou afanyeu-vos perquè hi ha molta gent que hi està interessada.

Nou curs de dialecte marroquí presencial!
Octubre 2023

A l'octubre comencem un nou curs de dàrija inicial de manera presencial! T'hi animes?

Les classes s'impartiran a la Casa del Mar (c. Albareda 1-13, Barcelona) i els horaris disponibles són:

 • Dilluns tarda de 18:30 a 20:30 h.
 • Dimarts tarda de 18:30 a 20:30 h.

Si no t'encaixen, comunica’ns la teva màxima disponibilitat i mirarem de buscar-te un altre horari. Pots contactar amb nosaltres a través del nostre correu (ima@amicsinfantsmarroc.org) o el nostre WhatsApp (mòbil 613046340).

PREUS:

 • Preu subvencionat per als socis de l’entitat: 32 euros/mes.
 • Preu no subvencionat per als no socis de l’entitat: 65 euros/mes.

Així que no t’ho pensis més, i apunta’t en aquest anunci dient-nos en l’apartat "comentaris" com ens has conegut.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 2
Ramadà 2023
març 2023

Feliç dia internacional de la dona!
#8M

Autoria imatge: Antonio_Cansino by Pixabay

Hi hem arribat! Moltíssimes gràcies!

Hem superat l'objectiu del repte EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC que havíem obert a la plataforma migranodearena!! Ens havíem proposat aconseguir 3.500 euros i hem recaptat 3.510 € (*).

Gràcies a totes i tots vosaltres podem donar continuïtat al nostre projecte de cooperació amb l'Association Solidarité Féminine un any més i així contribuir a que el compromís amb les mares soles i els seus infants sigui cada vegada més ferm.

Gràcies per facilitar que aquestes dones valentes creguin més en elles i tinguin més a prop l'oportunitat de fer camí a la vida conjuntament amb els seus fills.

Shukran bzzaf i una forta abraçada!

(*) Recordeu que les vostres donacions poden ser desgravades fiscalment.
NOMÉS QUEDA UN DIA DE CROWFUNDING!
30 de gener

Mireu com està el marcador de la nostra campanya de crowfunding d'enguany!! A veure si podem arribar al nostre objectiu. Quins nervis!!

Encara queda tot el dia d'avui i tot el dia de demà perquè es pugui completar la quantitat. Us hi animeu?

Aportacions 👇👇 https://www.migranodearena.org/ca/repte/empoderament-de-les-mares-solteres-al-marroc

Ajudeu-nos amb el vostre gra de sorra, per petit que sigui, a empoderar les mares solteres al Marroc i a lluitar per la derogació de l’article 490 del Codi Penal! Perquè no volem més por, només volem dones lliures.

FEU UNA APORTACIÓ I DIFONEU AQUEST MISSATGE!

Moltes gràcies!

Queden pocs dies per tancar la campanya de recollida solidària de fons
gener 2023

Us recordem que queden 6 dies per finalitzar la nostra campanya anual de recollida solidària de fons EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC, que es tanca el proper dimarts 31 de gener. Fins ara hem recaptat 2.375 €, però encara ens falta força per arribar al nostre objectiu. Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a empoderar les mares solteres al Marroc i a lluitar per la derogació de l’article 490 del Codi Penal! Perquè no volem més por, només volem dones lliures.

Aprofitem l’ocasió per agrair a totes les persones que estan col·laborant en la campanya. Gràcies a la Karin, el Luis, l'Ana, l'Ariadna, la Ruth, la María Mercedes, la Núria, la Mercè, la Silvia, el Jorge, el Toni, la Fidència, l'Anna, la Inmaculada, la Paula, la Nuria, l'Annabel, l'Oscar, la Yolanda i 11 anònims podrem aconseguir que el nostre projecte amb l’Association Solidarité Féminine a Casablanca es faci realitat.

FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

Moltes gràcies!

Bon Nadal i Feliç Any Nou!

Des d’Amics del Infants del Marroc us desitgem que tingueu unes molt bones festes de Nadal i un feliç any nou 2023 i enguany ho fem amb la imatge dels nens i nenes del Taller de videoclip 2022 que estan mirant el mar tots plens d'il·lusió.

Us recordem que continua activa la nostra campanya anual de recollida solidària de fons EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC a la plataforma migranodearena.

Així mateix, volem agrair a totes les persones que ja hi estan col·laborant. Ja tenim el 36 % recaptat, però encara ens falta. Ajuda'ns amb la teva aportació, per petita que sigui, a donar suport a les mares soles i la infància vulnerable del Marroc, perquè els seus drets siguin respectats. La teva ajuda els fa avançar cap a la igualtat!

Que descanseu i gaudiu d’aquestes festes tan com pugueu i que mantinguem l’alegria de compartir!

Una abraçada ben forta i un agraïment immens!

Shukran bzzaf!!
20 de desembre de 2022

Avui, #diainternacionaldelasolidaritathumana, volem donar les gràcies a totes les persones que estan col·laborant en la nostra campanya anual de recollida solidària de fons EMPODERAMENT DE LES MARES SOLTERES AL MARROC en la plataforma migranodearena. Gràcies a la Karin, el Luis, l'Ana, l'Ariadna, la Ruth, la María Mercedes, la Núria, la Mercè, la Silvia, el Jorge, el Toni, la Fidència, l'Ana i 5 anònims podrem aconseguir que el projecte es faci realitat.

Ja tenim el 36% recaptat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a empoderar les mares solteres al Marroc i a lluitar per la derogació de l’article 490 del Codi Penal! Perquè no volem més por, només volem dones lliures.

FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

Moltes gràcies!

Expo d'IMA Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc
octubre-novembre 2022
Diverses biblioteques de districte de Terrassa

A partir del dia 24 d'octubre podreu visitar l’exposició Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc a Terrassa. Serà una exposició itinerant que passarà per quatre biblioteques de districte de la ciutat. Començarà per la biblioteca de Sant Pere Nord i després per ordre cronològic, anirà passant per les biblioteques dels barris de Can Palet, La Maurina i Ca n'Anglada.

Aquestes seran les dates en què hi serà a cada biblioteca:

 • Biblioteca districte 6 (Sant Pere Nord): del 24 al 29 d'octubre.
 • Biblioteca districte 3 (Can Palet): del 2 al 5 de novembre.
 • Biblioteca districte 4 (La Maurina): del 7 al 12 de novembre.
 • Biblioteca districte 2 (Ca n'Anglada): del 14 al 19 de novembre.
Es tracta d’una exposició amb fotografies de tres autores que han centrat la seva mirada sobre la realitat de les mares solteres al Marroc (Laura Puech, Nathalie Vigini i Zoe Vincenti), vídeos d’associacions marroquines (Association 100% Mamans, Plateforme CDE, MRA Mobilising for Rights Associates i Droits&Justice) i àudios gravats per tres actrius catalanes (Anna Barrachina, Ariadna Gil i Chantal Aimée) amb testimonis de mares solteres i persones que han estat abandonades al Marroc.

Es podrà veure del 24 d'octubre al 19 de novembre i l’entrada és gratuïta. L’horari d’obertura és dilluns de 16.00 a 20.00 h, de dimarts a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h i dissabte de 10.00 a 14.00 h.

Us hi esperem!

Taller vivencial COACHING PER A FAMÍLIES
Reconcilia't amb les dificultats dels teus infants
18 de juny a IMA

Com a mare o pare adoptiu del teu infant —tant si és nen o nena o adolescent— probablement has dedicat els teus esforços, recursos... i molt més, per a ajudar-lo/la.

Però és possible que hagis deixat molt més de banda un element molt important...

Potser t'has deixat de banda a tu!

I, potser, hi ha moments en què perds la paciència i l'alegria i, fins i tot, les ganes de bregar amb les dificultats.

Et proposem un espai per a pensar en tu, per agafar aire i aprendre eines per a gaudir de ser mare/pare.

Et convidem al taller de Coaching per a famílies, on podràs començar a:

 • Explorar la teva trajectòria com a mare o pare, que t’ha portat fins aquí com a primer pas per transformar-te.
 • Ser conscient de quines són les teves necessitats per a poder cobrir-les internament.
 • Obrir-te a la teva realitat, tot i les dificultats, i descobrir-ne les oportunitats.
 • Reconciliar-te amb el passat i la culpa, per prendre les regnes de la teva vida.
 • Prendre consciència de la importància del respecte propi i augmentar l’empatia.
 • Disposar d’eines per connectar amb el benestar interior, per relacionar-se des de la serenor i l’alegria.

Tot això en un taller de quatre hores de durada, on compartir amb altres mares i pares d'IMA, i on nodrir-te per aquest camí de maternitat/paternitat dels nostres infants que vius cada dia.

Un taller realitzat per l'Anna Rosa Martínez, coach i mare adoptiva de dos infants, avui joves, que han manifestat necessitats especials imprevistes i que compartirà amb els participants els seus principals aprenentatges.

T’hi esperem!

Per participar-hi incriu-te en aquest anunci.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 8
Feliç dia internacional de la dona!
#8M

Autoria imatge: alberto68a by Pixabay

La kafala. Nueva vida en la Península
Programa Mediterráneo Radio 3
16 de gener (9:00 - 10:00 h)

Ja tenim el podcast del programa Mediterráneo de Radio 3 d'aquest darrer diumenge dia 16 de gener titulat "La kafala. Nueva vida en la Península".

La periodista Pilar Sampietro parla de la kafala amb el coordinador d'IMA i una de les primeres sòcies de l'associació.

No us el perdeu!

Tallers AFNE-IMA 2022

Atès l’interès que desperten els Tallers de formació i acompanyament en la postadopció i l’acolliment familiar, ja tenim a punt l’edició de 2022.

L’objectiu dels tallers és oferir a les famílies un espai on poder compartir preocupacions, angoixes i recursos en relació a temes sobre la postadopció o l’acolliment familiar. Els tallers estan pensats per parlar i tractar amb sensibilitat tots aquests temes, combinant les experiències personals de les famílies presents amb l’explicació de conceptes i coneixements teòrics. Es tracta de sessions obertes a totes les persones interessades per a compartir dubtes, obtenir eines de gestió emocional i treballar en els recursos personals i familiars.

Seran conduïts per la Nerea Larumbe, psicòloga infantil i juvenil especialitzada en traumateràpia infantil sistèmica.

Aquest any els tallers seguiran sent en línia, a través de la plataforma Zoom, com a conseqüència de la situació sanitària, però això ens permet també arribar a moltes més famílies. Cada taller es dividirà en 3 sessions d’uns 90 minuts de durada cada una. Us recordem que, per a poder mantenir una bona dinàmica, és imprescindible haver fet el taller "Les emocions, aprenent a gestionar-les" (14, 15 i 28 de gener) per a participar a la resta de tallers.

L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal fer inscripció prèvia. Els tallers es realitzaran en català. Trobareu l’enllaç a continuació:

https://bit.ly/Tallers2022AfneIma

Organitzem els tallers d’enguany conjuntament amb AFNE (Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia) i comptem amb el suport de l’ICAA (Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció).

Us hi esperem!

Taller 1: Les emocions, aprenent a gestionar-les.

 • Divendres 14 de gener de 18:30 a 20:00 h.
 • Dissabte 15 de gener de 10:30h a 12:00 h.
 • Divendres 28 de gener de 18:30h a 20:00 h.

Taller 2: Adopció i acolliment, el repte a l’escola.

 • Dissabte 29 de gener de 10:30 h a 12:00 h.
 • Divendres 11 de febrer de 18:30 h a 20:00 h.
 • Dissabte 12 de febrer de 10:30h a 12:00 h.

Taller 3: Adoptat/da, acollit/da i adolescent alhora.

 • Divendres 25 de febrer de 18:30h a 20:00 h.
 • Dissabte 26 de febrer de 10:30h a 12:00 h.
 • Divendres 11 de març de 18:30h a 20:00 h.

Cloenda: Dissabte 12 de març de 10:30h a 12:00 h.

Realització de la taula rodona África té nom de dona
Campanya Àfrica en positiu
28 d'octubre a l'Auditori de la Unida de Terrassa

D'esquerra a dreta, la Mainouna Jallow, la Laila Faten, la Laida Memba i la Marta Begué en una instantània de la taula rodona del 28 d'octubre a l'Auditori de la Unida de Terrassa. Imatge: Josep Sanllehí.

Ahir dijous dia 28 d'octubre va tenir lloc la taula rodona "Àfrica té nom de dona" a l'Auditori de la Unida, en el marc de la campanya "Àfrica en positiu" que està tenint lloc a Terrassa del 16 al 30 d'octubre, organitzat per 12 entitats entre les quals està IMA.

Volem felicitar les participants de la taula: la Maimouna Jallow, la Laila Faten i la Laida Memba, que ens van apropar les realitats de les dones empoderades a Kenya, Marroc i Guinea Equatorial respectivament. I també la moderadora, la Marta Begué, que va conduir la taula d'una manera molt dinàmica.

Si una cosa ens va quedar clara és que hem de deixar de parlar de micromasclismes i microracismes i anomenar-los directament masclimes i racismes. Gràcies, Maimouna, per aclarir-nos que a un acte masclista o racista que afecta l'essència d'una persona mai se'l pot titllar de micro.

Des d'IMA només volem afegir que espais d'aquesta mena haurien de ser molt més habituals i ens sentim molt contentes d'haver participat en aquesta gran experiència conjunta que ens ha enriquit moltíssim tant a nivell personal, com a nivell d'entitat. Gràcies, entitats companyes, per la vostra implicació!

Classes de dàrija a distància
novembre 2021

Al novembre comencem el nou curs de dàrija inicial a distància! T’hi animes?

I si ja tens alguns coneixements, tenim més horaris disponibles. Contacta amb nosaltres a través del nostre correu (ima@amicsinfantsmarroc.org) i et farem un test per saber en quin grup encaixaries.

PREUS:

 • Preu subvencionat per als socis de l’entitat: 32 euros/mes.
 • Preu per als nous alumnes no socis: 65 euros/mes.

Així que no t'ho pensis més, i apunta't en aquest anunci dient-nos en l'apartat comentaris si estàs interessat en l'horari inicial dels dimarts o bé si vols fer el test per accedir a un altre horari que no comenci de zero.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 5
Eid Mubarak!
12 de maig de 2021

Feliç #Eid a totes les persones que demà celebren el final del #Ramadà!

Prou amb l'homofòbia vers l'alcalde de Terrassa
25 de març

Font: Observatori contra l'homofòbia.

L'alcalde de terrassa, Jordi Ballart, ha rebut insults homòfobs a les xarxes socials i l’Observatori contra l’homofòbia ha fet arribar una denúncia a la Generalitat i al Síndic de Greuges.

Ens adherim a l'Observatori en la denúncia i condemna de les contínues agressions homòfobes que pateix l'alcalde.

Estem d'acord amb aquesta entitat en l'activació de tots els mecanismes legals i protocols per frenar la #LGTBIfòbia.

Celebració del dia internacional de la dona

Associació de dones marroquines a Catalunya

L'Associació de Dones Marroquines a Catalunya celebra el dia internacional de la dona demà 📆 dia 9 de març de 18.00 a 20.00 h a 📍 l'Hospital de Campanya Santa Anna (C/ Santa Anna, 29 de Barcelona).

Feliç dia internacional de la dona
#8M

Classes de darija on line

Comencem el nou any amb més horaris de darija on line disponibles per començar a partir d'abril tan aviat arribem al mínim d'alumnes necessari:

 • Dimarts de 9.00 a 11.00 h
 • Dimecres de 19.00 a 21.00 h

I si ja tens alguns coneixements, tenim dos horaris més. Contacta amb nosaltres i el professor et farà un test per saber en quin grup encaixaries.

PREUS:

 • Preu subvencionat per als socis de l'entitat: 32 euros/mes.
 • Preu per als nous alumnes no socis: 65 euros/mes.

*Aportació per al material del curs: 15 euros que es paguen a l'inici del curs i serveixen per als cursos posteriors. (Aquesta aportació és tant per a les places que son subvencionades com per a les que no ho son).

Així que no t'ho pensis més, i apunta't en aquest anunci dient-nos en l'apartat comentaris quin horari t'aniria millor o bé si vols fer el test.

Ja ens hem registrat:

 • Alumnes: 5
Estem a punt de finalitzar la nostra campanya!
Ajuda d’emergència per a mantenir les accions de suport a les mares solteres i els seus infants en temps de la COVID-19
#ConfinamentMaresSolteresMarroc

Us recordem que queden 5 dies per finalitzar la nostra campanya anual de micromecenatge, CONFINAMENT O FAM: EL DILEMA DE LES MARES SOLTERES AL MARROC

Fins al dia d’avui hem recaptat 2.315 €, als quals cal afegir la donació de 1.500 € que ja tenim garantida per haver arribat al mínim de 2.000 € mitjançant aportacions ciutadanes. Aquests 1.500 € addicionals seran aportats per diferents empreses que col·laboren en la iniciativa Matchfunding #T2M 2020 de la plataforma migranodearena.

Per tant, la recaptació total aconseguida fins avui és de 3.815 €, el 95% de l’objectiu que ens vam fixar. Ens falten només 193 €! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a poder mantenir les accions de suport a les mares solteres i els seus infants que l’Associació Solidarité Féminine realitza durant el període d’emergència sanitària provocat per la COVID-19.

Testimoni d’una dona de 20 anys, filla de mare soltera:

“M’entristeix veure la meva mare cansada, esgotada, amb l’aspecte d’una persona deu anys més gran del que és en realitat. Sé tot el que ha hagut d’aguantar, conec les privacions que ha patit, els sacrificis que ha fet en els seus intents per pal·liar les carències. Em faig gran i cada cop tinc més consciència de tot això. Quant esforç per aconseguir que portéssim una vida decent en aquell ambient hostil i miserable! Si ella no hagués estat aquí, al meu costat, avui jo no estaria aquí. Vés a saber on em trobaria: en un orfenat, en una família d'adopció, de minyona en una casa, o al carrer...

Desitjo que la meva mare, a través del meu testimoni, sàpiga que li estic infinitament agraïda. També voldria dir a la societat, a totes les mares, que el patiment no ha estat en va. Tant de bo amb això aquestes mares puguin portar una vida millor i vegin que van encertar quan van decidir quedar-se al costat dels seus fills. Qui pot ocupar-se millor d'un fill que la seva pròpia mare?”

Cada dia neixen al Marroc 196 infants fills de mares solteres i 13 d’ells són abandonats. Ajuda’ns a seguir protegint les dones i els infants més vulnerables del Marroc!

Si pots, FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

MOLTES GRÀCIES!

Ajuda d'emergència per a l'Associació Solidarité Féminine
#ConfinamentMaresSolteresMarroc

La nostra campanya anual de micromecenatge, CONFINAMENT O FAM: EL DILEMA DE LES MARES SOLTERES AL MARROC, continua oberta a migranodearena.

Aquest any Amics dels Infants del Marroc destinarà els fons recaptats a enviar una ajuda d’emergència a l’Associació Solidarité Féminine, a fi que pugui mantenir les accions de suport a les mares solteres i els seus infants durant el confinament provocat per la COVID-19.

La història de Zeyna, mare soltera, 29 anys

Zeyna va començar a treballar de criada als 8 anys i va ser violada pel seu patró durant anys: “Vaig quedar embarassada als 13 anys y vaig perdre el bebè. L’any següent vaig tornar a avortar.” Als 16 anys coneix en Mohamed. “Estàvem molt enamorats. Havia promès demanar la meva mà en matrimoni”, explica. Però quan ell s’assabenta de l’embaràs, deixa de donar senyals de vida. “He viscut un malson durant anys, però al final ho he superat.”

Originària d’un poble de l’Atles, Zeyna fuig de la seva família per estalviar-se la vergonya d’un embaràs fora del matrimoni. El seu fill neix en un apartament a Casablanca, lluny de l’hospital i sense registre civil. Ella està a punt d’abandonar-lo “més d’un cop”, reconeix amb llàgrimes als ulls. Gràcies a l’ajuda d’una associació, troba una feina sense contracte en una perruqueria. Quan es declara l’estat d’emergència sanitària, la perruqueria tanca les portes i Zeyna es queda sense ingressos de la nit al dia. “En el moment en què finalment m’estava recuperant, aquesta crisi ens cau a sobre!”. Per a mantenir el seu infant, decideix fer tasques de neteja a cases particulars. La policia patrulla pel barri. Sense autorització per anar a treballar t’exposes a una pena de presó i a una multa. “Tinc por que em passi alguna cosa perquè el meu fill no té ningú més. A més, he de deixar-lo sol a casa. Temo que surti al carrer”, diu angoixada.

“En temps de crisi, al Marroc sempre pots confiar en la família. Els veïns s’ajuden entre ells. El meu fill no té pare ni papers, així que ningú vol acostar-se a nosaltres. Vaig poder escapar de la presó, però no de l’estigma social. Avui n’estic pagant el preu: el botiguer no vol donar-me crèdit, la família no vol saber res de mi i els veïns no volen quedar-se amb el meu fill. Li diuen Ould el Hram (bastard).”

Extracte de l’entrevista a Zeyna: Ghalia Kadiri (6 abril 2020). Coronavirus: au Maroc, la double peine de Zeyna, mère célibataire. Le Monde. https://www.lemonde.fr/

Segons l’Organització Internacional del Treball (OIT), el Marroc té una taxa d’ocupació informal del 79,9%. Milers de mares solteres es trobaven en aquesta situació abans del confinament i han perdut la feina. Elles i els seus infants corren un risc molt elevat de caure en la pobresa extrema, ja que no disposen de cap ajuda ni tenen accés als serveis de salut pública.

Ajuda’ns a seguir protegint les dones i els infants més vulnerables del Marroc!

Si pots, FES UNA APORTACIÓ I DIFON AQUEST MISSATGE!

MOLTES GRÀCIES!

Des d'IMA volem desitjar un feliç Ramadà a tothom tot esperant que esteu bé.

Us desitgem un molt bon Sant Jordi en aquestes circumstàncies tan diferents a qualsevol altre any tot esperant que tant vosaltres com la gent que estimeu esteu bé.

Crida de Solidarité Féminine
abril de 2020

Hola amigues i amics,

Esperem que totes i tots estigueu bé de salut i que estigueu passant el millor possible aquest dies difícils de confinament.

Com bé sabeu, IMA participa des de l’any 2015 en el projecte de suport a les mares solteres que desenvolupa l’associació Solidarité Féminine (ASF) a Casablanca. La coordinadora de l’associació ens ha explicat les mesures que ha posat en marxa ASF per fer front a l’actual situació, anticipant-se fins i tot a la declaració de l’estat d’urgència sanitària que va decretar el govern marroquí el 20 de març.

Des del 9 de març ASF va reduir la presència de persones als seus locals i va posar en marxa tallers de prevenció del contagi per COVID-19 i de cures sanitàries dirigits per metges i adreçats a les mares solteres.

El 20 de març va aturar les activitats formatives amb les mares, va tancar el centre d’atenció a dones víctimes de violència i les guarderies i va cessar totes les activitats generadores d’ingressos, com els restaurants, la pastisseria i el hammam oberts al públic.

Des d’aquest dia les mares integrades en els programes de l’associació passen el confinament a casa seva amb llurs infants i se’ls dona una cistella setmanal amb productes d’alimentació i higiene.

La manca d’ingressos propis (les activitats generadores d’ingressos suposen per a ASF més del 60% del seu pressupost), juntament amb la disminució de les donacions de particulars i d’entitats socials col·laboradores que pateixen també una situació econòmica difícil en aquests moments, han fet necessària una reducció dels equips professionals de l’associació i una reestructuració del pressupost per fer front a l’increment de despeses en conceptes no previstos.

Tot i que l’estat marroquí ha previst mesures econòmiques d’ajuda a les empreses afectades per la crisi, es desconeix en aquests moments si les associacions com ASF hi podran accedir.

Per aquesta raó, ASF fa una crida a la solidaritat a fi de poder continuar ajudant el col·lectiu de mares solteres i els seus infants, un col·lectiu extremadament vulnerable en aquests moments tan difícils.

En resposta a aquesta crida, IMA ha avançat el 50% de l’aportació de 5.500 € que havia de fer efectiva el mes de juliol per fer front a les despeses del projecte conjunt durant el segon semestre de 2020.

Us adjuntem el post que ASF ha penjat al Facebook amb les seves dades de contacte per si voleu contribuir a la seva crida o bé fer-ne difusió.

Moltes gràcies en nom de tot l’equip d’IMA i cuideu-vos molt!

Després d’un magnífic taller de rap 2019 volem fer-ne una segona edició el 2020.

Volem tornar a crear un espai on els vostres fills i filles adolescents puguin trobar-se, parlar, sabent que ho fan amb persones amb les que poden compartir preocupacions, alegries i inquietuds i que tot això passi mentre es diverteixen.

En aquest TALLER DE RAP poden expressar, cantant rimes, tot allò que els agradaria dir al món o als amics o a la noia o al noi que els agrada, cantar la canya als que els fan la vida difícil, exigir millores al barri, solidaritzar-se amb una causa. En definitiva descobrir les possibilitats expressives de les rimes amb en Pol Bassols a Rimant rumors. Generar autoconfiança, ajudar a ser capaç d’expressar els sentiments, els desitjos, les inquietuds i fortificar l’autoestima.

Tot això tindrà lloc durant el primer trimestre de 2020 i en un principi volem crear un grup entre 9 i 14 anys que és l’edat amb més demanda.

La nostra proposta és fer un taller de tres sessions que cauran els dissabtes 22 de febrer, 7 i 21 de març d’11 a 13 h al Centre Cívic Urgell, arribant a la gravació d’una maqueta amb els textos realizados pels vostres fills i filles. L’activitat inclou la redacció dels textos, la seva interpretació, en cant, i la gravació d’una maqueta amb el resultat final.

Si esteu interessats, contacteu si us plau amb nosaltres a través del nostre correu electrònic: ima@amicsinfantsmarroc.org.

Bones festes i feliç any nou!

Dibuix d’un infant acollit en una guarderia de la Ligue Marocaine pour la Protection de l’Enfance

!!عيد سعيد

Des d’Amics del Infants del Marroc-IMA us volem desitjar unes molt bones festes i un molt bon any 2020.

A totes i tots vosaltres i als milers de mares solteres del Marroc que fan un gran esforç per a tirar endavant la seva vida mantenint unida la seva petita família. Algunes d’elles han començat a alçar la seva veu, com mostra el següent testimoni:

“Quan era a l’hospital on vaig parir, la dona de la neteja va venir i em va dir “Hi ha una dona que és rica, es pot quedar el teu fill, educar-lo bé, tu ves-te’n tranquil·la i viu la teva vida. Ella et donarà diners”. Això és el que diuen totes, perquè els deixis el teu fill, et diuen que visquis la teva vida. Però jo vull viure la meva vida amb el meu fill. Per què sinó he patit tant? Per què he deixat la meva família? És per estar amb ell, no per donar-lo.”

El coratge d’aquestes dones ens emociona i mereix la nostra solidaritat. Per això us recordem que durant aquests dies estem fent una recollida de fons per donar suport al projecte TRENQUEM EL SILENCI PER LES MARES SOLTERES AL MARROC que IMA desenvolupa juntament amb l’Association Solidarité Féminine a Casablanca.

Queden ja pocs dies per a aconseguir l’objectiu que ens vam fixar; per aquesta raó us demanem que ens ajudeu a reeixir en el nostre repte!! El vostre gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge als vostres contactes.

Gràcies per la vostra col·laboració i interès i per ajudar-nos a acabar amb la discriminació i el menyspreu que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc!!!

SHUKRAN BZZAF!
desembre 2019

Gràcies al Josep, la Mercedes, l'Imma, la María Enriqueta, el Toni, la Verònica, el Jorge, l'Ana, la Yolanda, l'Oscar, la Sonia, la Joana, Aranow Packagin Machinery SL, la Meritxell, la Noelia, la Rosa, la Lucía, la Susana, la Maria, la Diane, la Mercè, la Núria, el Josep Maria, la Marisol, la Isabel, la Silvia, la Marisa, el Macari, la María Ángeles, l'Anna i 6 anònims podrem aconseguir que el projecte amb l’Association Solidarité Féminine es faci realitat.

Fa tres setmanes que vam llançar la campanya i ja tenim el 63% recaptat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a trencar el silenci per les mares solteres al Marroc.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Testimoni d’una mare soltera:

“Jo vaig ser violada als dotze anys, al costat de casa els meus pares. Va ser un veí, quasi de l’edat del meu pare. Però jo no vaig dir res, m’ho vaig quedar per a mi, tenia molta por, de la meva mare sobretot, és molt dura. Estava segura que em diria que era culpa meva. Així doncs, quan vaig créixer vaig pensar: tu no tens cap futur, has perdut el teu honor, no et casaràs mai, cap marroquí acceptarà una noia que no és verge.”

Canvi d'ubicació xerrada-debat «El viatge als orígens»
10 de desembre

Us recordem que dimarts dia 10 de desembre a les 17.00 hores hi haurà la xerrada-debat "El viatge als orígens" a càrrec de l'advocada Anna M. Vidal.

Com l'activitat està tenint molt d'èxit hem decidit canviar d'ubicació: es farà al Centre Cívic Cotxeres Borrell (C/ Viladomat, 2, de Barcelona). Si hi veniu amb transport públic ho podeu fer amb metro (L3 Poble Sec o bé L2 Sant Antoni) o bé amb els busos 24, 37, 91, 120, 121, D20, V11, H14.

Us agrairíem que ens confirméssiu la vostra assistència a través de l'anunci de la xerrada-debat.

Hi haurà servei de canguratge a petició.

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona
25 de novembre

Avui, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, des d’Amics dels Infants del Marroc fem una crida per aconseguir una vida lliure d’agressions contra les dones i per a que tota forma de violència contra les dones sigui reconeguda.

Totes les dones arreu del món poden patir violència de gènere, però alguns col·lectius són particularment vulnerables, com les mares solteres al Marroc. Per aquesta raó us recordem que durant aquests dies estem fent una recollida de fons per donar suport al projecte TRENQUEM EL SILENCI PER LES MARES SOLTERES AL MARROC que IMA desenvolupa juntament amb l’Association Solidarité Féminine. Mitjançant aquest projecte més de 700 dones víctimes de violència i discriminació rebran orientació i acompanyament l’any 2019 a Casablanca (Marroc), dones com la que mostra aquest testimoni:

“Jo vaig viure amb la meva família fins els 11 anys. Anava a l’escola, però un dia vaig haver de posar-me a treballar i vaig deixar l’escola. Va ser el meu pare qui ho va voler així. He treballat molt a casa d’altres. Hi ha hagut gent bona i gent que no ho era. Alguns em pegaven, m’explotaven. Avui, quan recordo tot això, encara tinc mal de cap. La meva infància ha estat molt dura... i després he tingut el problema.

També hi havia molts problemes entre el meu pare i la meva mare. Ell la pegava molt, cops forts amb tot el que tenia a mà. Una vegada li va trencar el braç, un altre cop la va pegar al cap i la meva mare va haver d’anar a l’hospital. També em pegava a mi, tenia molta por d’ell. Un dia, quan ja treballava, els vaig anar a veure. Vaig portar al meu pare 500 dirhams (47 euros), però ell me’ls va tirar a la cara. Em va dir “si és per portar això, et quedes aquí.” Em va pegar, així que em vaig anar a refugiar a casa el meu oncle. El meu pare va venir i em va dir “si la gent per a qui treballes s’han convertit en els teus pares, llavors queda’t amb ells, no tornis més.” No ho vaig suportar. Vaig anar a treballar a Casablanca. Vaig estalviar diners i després vaig tornar a casa el meu pare, li vaig dir “aquí tens els teus diners, soc la teva filla i no tens dret a dir-me això, vaig deixar l’escola per tu, he treballat dur per tu i tu em fas fora de casa. No tornaré més, adeu...”

Quan vaig dir al meu promès que estava embarassada, ell estava fora de feina. Llavors em va dir “A sí? Estàs segura que és meu?” Això no ho vaig suportar. Va fer el mateix que el meu pare, li vaig obrir el meu cor i ell em va rebutjar.”

AJUDA’NS A ATURAR LA DISCRIMINACIÓ DE LES MARES SOLTERES I ELS SEUS INFANTS AL MARROC!

NO ET QUEDIS PARADA! FES QUE LES MARES SOLTERES PUGUIN PARLAR ALT I CLAR!

Molt bona castanyada amics i amigues!!

Us convidem a la trobada de famílies de tardor que farem, junt amb l'assemblea general de l'associació per als socis, al barri del Guinardó de Barcelona. Guardeu-vos el dia 27 d'octubre a la vostra agenda perquè ens ho passarem de meravella.

Mireu quin programa tenim:

 • 11.00 h: Punt de trobada davant del Casal Font d'en Fargues (C/Pedrell, 67 de Barcelona).
 • 11.15 h: Petita excursió des del casal fins al carrer Maurici Vilomara per a conèixer el mural que han pintat els nens i nenes que es van apuntar al taller.
 • 11.45 h: Des del carrer Maurici Vilomara anirem cap al parc del Guinardó per a fer una petita passejada i que de pas els nens hi puguin jugar una mica.
 • 13.00 h: Concert a càrrec del grup YACINE a l'escola Font d'en Fargas. Amb el YACINE BELAHCENE (veus i darbuka); el MASSINISSA AÏT-AHMED (baix) i el GABRIEL FLETCHER (guitarra). Aquí teniu l'enllaç a un dels seus darrers temes: Fatho el Biban.
 • 14.30 h: Dinar de carmanyola al pati de l'escola Font d'en Fargas.
 • 16.00 h: Assemblea per als socis en els porxos de l'escola i, per als nens, jocs amb monitors al pati.
 • 18.00 h: Hora aproximada de finalització de la jornada.

Els socis aviat rebreu l'ordre del dia de l'assemblea i els documents econòmics (estat de comptes de 2018 i l'avançament del pressupost de 2019, junt amb la memòria de projectes de 2018).

Apunteu-vos-hi en aquest anunci, tant si veniu tan sols a l'assemblea com si us apunteu al concert i/o al dinar.

Us hi esperem!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents excursió: 11
 • Assistents concert i/o dinar: 21
 • Assistents assemblea: 10
 • Nens i nenes amb canguratge: 6

Des d'IMA només us volem desitjar que passeu unes molt bones vacances esteu on esteu, viatgeu o no...En definitiva, desconnecteu de la rutina i prepareu-vos per una tornada plena d'activitats que de ben segur us agradaran.

Us convidem a la trobada de famílies d'estiu que farem junt amb l'assemblea general de l'associació al barri del Guinardó de Barcelona. Guardeu-vos el dia 29 de juny a la vostra agenda perquè ens ho passarem de meravella.

Mireu quin programa tenim:

Us esperem al Centre Cívic Cotxeres Borrell el dia 21 de maig per a aquesta xerrada tan interessant que ens té preparada la psicòloga Rosa Mora del centre d'atenció psicològica CRIA.

Si hi esteu interessats, només cal que us apunteu directament en aquest anunci.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 42

Des d'IMA us desitgem tot el millor per aquests propers dies de festa!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents de 10 a 13 anys: 12
 • Assistents de 14 a 17 anys: 3

Donant continuïtat al darrer espai de trobada, “Els nostres fills pateixen racisme a l’escola?”, us presentem el primer espai de l’any 2019 perquè conegueu què fer davant d’una situació de discriminació:

Els tècnics de la Direcció de Drets de Ciutadania i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona seran amb nosaltres dimarts dia 29 de gener a les 17.30 hores a la seu d'IMA per a presentar-nos els serveis de l'Oficina per la no discriminació (OND).

L’OND és un mecanisme de garantia de drets humans a escala local dirigit a atendre les vulneracions de drets humans relacionades amb l'àmbit de la discriminació.

Potser vosaltres o els vostres fills heu patit algun tipus de discriminació o bé sabeu d'algú proper que sí que n'ha patit.

Els tècnics de l'oficina ens parlaran de com afrontar aquest tipus de situacions per poder posar-hi remei i de pas trobar maneres d'empoderar els vostres fills davant de moments desagradables que puguin viure.

Us hi apunteu? No trigueu massa en fer-ho perquè l'aforament és limitat. Només cal que pitgeu en el botó d'aquest anunci.

Hi haurà servei de canguratge a petició.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 8
 • Canguratge: 1
Ens falta poquet per a arribar-hi...
28 de desembre

Ens falten tan sols tres dies per a arribar al cim de la nostra campanya de migranodearena. Que ens vols acompanyar per a assolir el nostre repte?

Ho pots fer o bé amb una petita ajuda o fent-ne difusió. Les mares solteres de l'Association Solidarité Féminine de Casablanca t'estaran molt agraïdes. SHUKRAN!!

Bones festes i feliç any nou!

!!عيد سعيد

Des d’Amics del Infants del Marroc-IMA us volem desitjar unes molt bones festes i un molt bon any 2019.

A tots vosaltres i als milers de mares solteres del Marroc que fan un gran esforç per a tirar endavant la seva vida mantenint unida la seva petita família. I també a les associacions que els donen suport, com Solidarité Féminine a Casablanca.

El coratge d'aquestes dones ens emociona i mereix la nostra solidaritat. Per això, us recordem que durant aquests dies estem fent una recollida de fons per donar suport al  projecte Mares solteres al Marroc.

Queden ja pocs dies per a aconseguir l’objectiu que ens vam fixar (es poden fer aportacions fins al 31 de desembre), per això us demanem que ens ajudeu a reeixir en el nostre repte!! El vostre gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge als vostres contactes.

Gràcies per la vostra col·laboració i interès i per ajudar-nos a acabar amb la discriminació i el menyspreu que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc!!!

Avui, 27 de novembre, és el #GivingTuesday, el gran moviment global de la solidaritat. No t'ho pensis més: la teva solidaritat pot vèncer l'exclusió social de les mares solteres al Marroc i, a més, pot tenir premi, si participes al concurs #JoDonoPerquè, tot explicant les raons de la teva donació.

Amics dels Infants del Marroc col·labora un any més amb Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les dones i els infants i prevenir l'abandonament dels fills i filles a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Dona, participa al concurs i ajuda'ns a difondre aquest missatge!

No t'ho pensis més: dona! El proper dia 27 de novembre és el #GivingTuesday, el gran moviment global de la solidaritat. No t'ho pensis més: la teva solidaritat pot vèncer l'exclusió social de les mares solteres al Marroc!

Amics dels Infants del Marroc col·labora un any més amb Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les dones i els infants i prevenir l'abandonament dels fills i filles a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres. Les actuacions del projecte, es focalitzen en un grup de 12 mares i els seus fills (guarderia per als infants, alfabetització funcional i jurídica i formació professional en cuina i restauració per a les mares), però abasten també l'acolliment, l'escolta i l'orientació de qualsevol dona en dificultats, la sensibilització adreçada a la prevenció d'embarassos no desitjats entre les joves i adolescents i l'impuls de plataformes associatives o d'autoocupació per a les dones formades laboralment a l'associació.

Dona i ajuda'ns a difondre aquest missatge!

Una trobada de tardor diferent
11 de novembre

PASSEJADA SOLIDÀRIA A LA TARDOR

Com ja sabeu, a causa del mal temps que vam patir fa uns dies, la passejada solidària al massís de Sant Llorenç de Munt l'hem hagut d'aplaçar al dia 11 de novembre.

La passejada prevista és una passejada suau i tranquil·la, amb bones vistes i apta per a tots els públics. Aquí en teniu alguns detalls:

Hora d'arribada al punt de trobada: les 11.00 del matí al Centre d’informació del Coll d’Estenalles.

Aparcament: al Coll d’Estenalles a tocar del Centre d’Interpretació del Parc (DIBA).

Itinerari: 2 km escassos a peu des del Coll d'Estenalles (870 m.) a Coll d’Eres (940 m.).

Dinar: al mateix Coll d’Eres a l’ombra de l’alzinar o en qualsevol altre indret del recorregut, que és tota l’estona enquitranat.

Com és el camí?: Pràcticament pla, llevat de la rampa inicial una mica costeruda. Per als més valents hi ha l’opció de fer una marrada fins al Montcau (1.056 m) que a tot estirar suposa encara no una hora entre anar, tornar i fer-hi un bufet. Com el seu nom indica és un petit pic pelat i arrodonit al cim, però que dona una sensació d’alçada i de triomf increïble.

Recomanacions: caldrà portar-se menjar i beguda. La font més propera cau una mica lluny, si fem excepció de les aixetes del centre d’interpretació.

Tot el que es recapti anirà destinat al projecte d'ajuda a les mares solteres de l'associació Solidarité Féminine.

Ja us podeu anar apuntant en aquest anunci. Com més siguem, més bé ens ho passarem. No hi faltis!!

Amb el suport de:

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 11
Taula de cooperació, solidaritat, pau i drets humans
10 de juliol de 2018
Caldes de Montbui

Dimarts dia 10 de juliol vam estar presents a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de l'ajuntament de Caldes de Montbui on vam presentar el nostre projecte Aïn Sebaâ. Acompanyament de mares solteres i llurs infants, i inserció sociolaboral, Casablanca per optar a la subvenció d'enguany per a cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles més desfavorits.

En el Marroc, els infants nascuts fora del matrimoni i les seves mares són la població vulnerable més exposada a la discriminació, l’exclusió, la violència i l’explotació.

El nostre projecte és un projecte de continuïtat de l'anterior convocatòria i vam fer la nostra presentació junt amb dos projectes solidaris més: Centre Catalunya-Mampatim al poble Mampatim, regió de Kolda, Senegal. i WASH (Water, Sanitation and Hygiene) a l’Escola Tabingwa Schoool Luuka District, Uganda.

MADRES INVISIBLES A LA FILMO
19 de març
Filmoteca de Catalunya

Volem agrair des d'IMA a la #Filmoteca la seva amabilitat en tot moment en la projecció del documental #Madresinvisibles, d'ahir dia 19 de març, i als assistents del col·loqui –en Lorenzo Benítez (@lorenzoenred), la Lola López(@Lolalopez_bcn) i la Salwa el Gharbi (@salwaElGharbi) – el fer-nos estar sense aixecar-nos de la butaca fins ben tard.

Va ser un dilluns de luxe!!

Nou curs de dialecte marroquí a distància!
febrer 2023

Al febrer comencem el nou curs de dàrija inicial a distància! T'hi animes?

Els horaris disponibles són:

 • Dimarts tarda de 18:30 a 20:30 h.
 • Dijous tarda de 18:30 a 20:30 h.

Si no t'encaixen, digues-nos la teva disponibilitat i mirarem de buscar-te un altre horari.

I si tens nivell intermedi de darija, tenim més horaris disponibles. Contacta amb nosaltres a través del nostre correu (ima@amicsinfantsmarroc.org) i el professor et farà un test per saber en quin grup encaixaries.

PREUS:

 • Preu subvencionat per als socis de l’entitat: 32 euros/mes.
 • Preu per als nous alumnes no socis: 65 euros/mes.

Així que no t’ho pensis més i apunta’t en aquest anunci dient-nos en l’apartat comentaris si estàs interessat en un horari inicial o bé si vols fer el test per accedir a un altre horari que no comenci de zero.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 1

Mireu quina festa tan xula ha preparat l'Associació de dones marroquines a Catalunya per a demà dia 8 de novembre al carrer Lancaster de Barcelona.

IMA a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans
22 de juliol
Caldes de Montbui

Dilluns passat dia 22 de juliol vam estar presents a la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de l'ajuntament de Caldes de Montbui on vam presentar el nostre projecte "Acompanyament i suport a mares solteres i llurs infants i inserció sociolaboral al centre d’acollida d’Aïn Sebaâ (Casablanca, Marroc)" per optar a la subvenció d'enguany per a cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles més desfavorits.

En el Marroc, els infants nascuts fora del matrimoni i les seves mares són la població vulnerable més exposada a la discriminació, l’exclusió, la violència i l’explotació.

El nostre projecte és un projecte de continuïtat de l'anterior convocatòria i vam fer la nostra presentació junt amb quatre projectes solidaris més:

Des d'aquí volem agrair a l'ajuntament que doni la oportunitat a les entitats locals de poder presentar els seus projectes i que faciliti aquest espai de reflexió per a la lluita contra les desigualtats arreu.

Carta de recolzament a Mescladís

COMUNICAT D’AMICS DELS INFANTS DEL MARROC CONTRA EL RACISME I LA XENOFÒBIA
22 de març

Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, que es va celebrar ahir 21 de març, Amics dels Infants del Marroc – IMA condemna fermament les recents agressions racistes contra menors migrants sense referents familiars que han tingut lloc a Canet de Mar, Castelldefels i Barcelona, així com l’atemptat islamofòb de Nova Zelanda.

Aquests actes de violència racista no es poden considerar com a fets aïllats, sinó que són conseqüència de la campanya de criminalització dels col·lectius d’origen estranger que estan duent a terme determinats moviments i partits polítics que defensen la superioritat racial, la discriminació per motius de raça, ètnia o religió i la intolerància. Rebutgem aquestes actituds i demanem l’aplicació de la llei que tipifica els delictes amb motivació racista.

Aquesta campanya es veu sovint recolzada per alguns mitjans de comunicació, que amb el tractament que fan sobre les notícies referents a les persones migrades afavoreixen la seva estigmatització social i fomenten un clima d’hostilitat envers aquests col·lectius. Demanem responsabilitat a aquests mitjans de comunicació.

Reclamem també de les nostres institucions que assumeixin el lideratge en la lluita contra el racisme i la xenofòbia i que posin en marxa programes integrals dotats de recursos suficients per a la lluita contra la discriminació racial i religiosa i per a l’acompanyament a les víctimes d’aquestes situacions, i molt especialment per a l’acollida i la inclusió dels menors migrants sense referents familiars en la nostra societat.

En aquest sentit, Amics dels Infants del Marroc – IMA subscriu els comunicats de condemna emesos per SOS Racisme i per Amnistia Internacional.

Amics dels Infants del Marroc – IMA també dona recolzament a la manifestació contra el feixisme i el racisme que tindrà lloc el proper dissabte 23 de març a les 17 h al passeig de Gràcia de Barcelona, convocada per la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme.

Amics dels Infants del Marroc – IMA aposta per la convivència cívica i la germanor entre els pobles, al marge de diferències racials, ètniques o religioses, com a únic camí per la pau i la solidaritat humanes.

AJUDA’NS A LLUITAR CONTRA EL RACISME!

Reportatge 'Hijos del SAF'
22 de setembre

.

Aquí teniu l'enllaç a un reportatge molt interessant que van donar la setmana passada a rtve:"Hijos del SAF".

MADRES INVISIBLES A CALDES
10 de març
Caldes de Montbui

Dissabte dia 10 de març vam acollir la projecció del documental Madresinvisibles a Caldes de Montbui.

Aquí teniu unes fotos del col·loqui posterior amb l'Helena Madico, l'assessora de gènere del documental, el Juan Jiménez i el Carles Obradors.

Gràcies als companys de Caldes Solidària i a l'ajuntament de Caldes de Montbui per cedir-nos un espai tan acollidor!!

🎨 Exposició de la #MontserratAnguiano a l'arxiu Tobella de Terrassa del 16 al 30 d'octubre en el marc de la campanya "Àfrica en positiu" organitzada per 12 entitats terrassenques entre les quals és IMA.

📸 La imatge és de l'acte d'inauguració de la campanya de dissabte passat dia 16 a l'arxiu Tobella.

D'esquerra a dreta, les persones que hi surten són: la #MariaRosaBoladeras, regidora de Cultura de l'Aj. de Terrassa; la #NúriaMarín, regidora de Polítiques de gènere de l'Aj. de Terrassa; la #MontserratAnguiano, l'artista de l'exposició; la #TeresaCiurana, regidora d'Educació, solidaritat i educació de l'Aj. de Terrassa; la #MontseJorba, secretària de la Fundació Arxiu Tobella; i la #FinaSoler de Microcrèdits Solidaris.

Davant de la incertesa sobre la situació actual dels processos de kafala al Marroc i els rumors que corren, volem aportar dues opinions contrastades per a donar una mica de llum sobre aquest tema. D'una banda, vindrà la Sra. Núria Cañas, responsable de la Unitat de Tramitació Jurídica de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA); i de l'altra, vindrà la Sra. Anna M. Vidal del Bufet Jurídic Internacional Vidal i Cardona, especialitzada en dret de família del Marroc.

Serà el dia 25 de febrer a les 17.30 hores al Centre Cívic Cotxeres Borrell (C/ Viladomat, 2, de Barcelona). Si hi veniu amb transport públic ho podeu fer amb metro (L3 Poble Sec o bé L2 Sant Antoni) o bé amb els busos 24, 37, 91, 120, 121, D20, V11, H14.

Necessitem que ens confirmeu la vostra assistència el més aviat possible. Feu-ho a través d'aquest anunci.

Hi haurà servei de canguratge a petició.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 13
 • Canguratge: 0
Taller de cuscús i dinar de germanor amb l'Associació de Dones Marroquines a Catalunya

Us proposem una activitat que de ben segur us captivarà. En el nostre afany d’establir sinèrgies amb altres associacions dedicades a temes relacionats amb el Marroc i les seves gents, en aquesta ocasió col·laborem amb l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya (ADMC) per oferir-vos un taller de cuscús i una oportunitat de passar una bona estona amb família i amics. Els vostres fills coneixeran els fills de les famílies d’ADCM i aprendrem tots plegats a cuinar un dels àpats més singulars del món àrab, de la mà d’una experta, la Faouzia Chati, presidenta de l'associació. Després compartirem un dinar que de ben segur fomentarà futurs contactes i ampliarà els horitzons.

Us hi esperem a tots i a totes diumenge 17 de febrer a les 10:30 h a l'Escola La Farigola de Vallcarca (carrer Sant Camil, 31 de Barcelona). Si hi veniu amb transport públic teniu les següents opcions: busos V19 i 22 o bé el metro L3 direcció Canyelles parada Vallcarca.

Ho sentim, però les inscripcions ja estan tancades.

El proper dilluns, el documental «Madres invisibles» a la Filmo
19 de març a les 19.00 h
Filmoteca de Catalunya

Després de la projecció de «Madres invisibles» s’efectuarà un debat sobre el documental i les problemàtiques lligades a les desigualtats de gènere existents al Marroc, amb la participació de Lorenzo Benítez (director del documental), Salwa L'Aouaji El Gharbi (experta en immigració i gestió de les diversitats i presidenta de Tamettut - Associació de Dones Amazigues) i Lola López (Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona).

IMA des del 2016 desenvolupa activitats d’informació i sensibilització sobre la greu situació d’exclusió social que pateixen les mares solteres a la societat marroquina, causa principal de l’abandonament d’infants en aquest país. I des de fa quatre anys també porta a terme un projecte de cooperació internacional amb l’associació marroquina Solidarité Féminine en l’àmbit de l’acollida, l’acompanyament, la formació i la inserció laboral de mares solteres a Casablanca.

El documental mostra el cas real d’una mare soltera, rebutjada per la seva família, que és acollida en una associació d’ajuda a mares solteres de Tànger, on acaba treballant com a educadora de salut reproductiva i sexual.

El documental és un fidel reflex de la dramàtica situació d’exclusió social, jurídica i institucional que pateixen les mares solteres al Marroc: són expulsades i rebutjades per la família, repudiades per amics i veïns, acomiadades de la feina, tenen por de ser perseguides per la policia, estan subjectes a tot tipus de maltractaments, explotació sexual i laboral i exclusió social, i no tenen ni tan sols l’autoritat parental legal sobre els seus fills.

No us el perdeu!!

Preparació del viatge al Marroc
24 de febrer, 18.00 h
als «espais de trobada» d'IMA

Els «espais de trobada» tornen a IMA. El proper dissabte 24 de febrer a les 18.00 h a la nostra seu (Av. Diagonal, 365, 1r 2a) parlarem de la "Preparació del viatge al Marroc".

Quantes vegades heu pensat baixar a la ciutat on heu fet la kafala amb els vostres fills i us ha envaït la incertesa?

El dia 24 parlarem d'aquesta incertesa i de tots els dubtes que us puguin sorgir a l'hora de preparar el vostre viatge al Marroc.

Si hi esteu interessats, no dubteu en apuntar-vos en aquest anunci.

Amb el suport de:

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 14
Quan els nostres fills i filles adoptats es fan adolescents
20 de gener de 2018 a les 18.00 h
IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a)

Com continuar sent adults útils en les vides d'adolescents atrapats entre fidelitats diverses, que volen ser plenament adolescents i han de passar comptes amb el seu passat.

A càrrec de Jaume Funes. Psicòleg, educador i autor de llibres com ara "Educar adolescents...sense perdre la calma".

Quan? dissabte dia 20 de gener a les 18:00 hores.

On? a IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona)

Servei de canguratge gratuït. Us agrairíem la vostra confirmació clicant en aquest anunci.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents adults: 27
 • Assistents nens/nenes : 6
Apunteu-vos a darija aquest 2018
gener 2018

Aquest 2018 el comencem amb una oferta de cursos de darija molt econòmics: cursos en grups reduïts de dues hores setmanals per només 32 euros al mes* i sense pagar matrícula (només 15 euros pel material del curs)!!. Tant si no n'heu fet mai com si ja teniu un nivell, no dubteu en apuntar-vos-hi.

Ja sabeu que el nostre professor de darija, en Mohcin, utilitza una metodologia molt comunicativa que fa que des del primer moment et vegis capaç d'expressar-te en l'idioma i tenir moltes ganes de viatjar al país, a més d'aprendre tot d'aspectes de la cultura marroquina en un ambient molt familiar.

Si voleu més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres via correu electrònic (ima@amicsinfantsmarroc.org) o bé truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores. Us hi esperem!!

*La resta del cost fins a 66 euros al mes la paga IMA.

Amb l'any nou aconseguirem el 100% del nostre repte
29 de desembre de 2017

Ens queden tan sols 12 dies per finalitzar la nostra recollida de fons per a les mares solteres de l'associació Solidarité Féminine de Casablanca i voldríem agrair la vostra col·laboració i interès, perquè sense vosaltres hagués estat impossible arribar al 77 % de recaptació.

Ajudeu'nos a arribar al 100 % en aquests 12 dies simplement reenviant aquest missatge a qui penseu que podria col·laborar o bé fent la vostra aportació.

Bon Any Nou!!

!!سنة سعيدة

MOLTÍSSIMES GRÀCIES
10 de desembre de 2017

Gràcies a la Maria Carme, el Ramon, la Gloria, el Mouhcine, el Luis, la Margarita, la Sara, l'Ester, la Maria Carmen, la Sandra, L'Òscar, la Jenny, la Mercè, l'Esteban, el Ferran, el Josep Maria, el Jorge, la Rocío, l'Uri, la Nuria, la Susana, la Bet, el Mario, el Fermín, l'Elisabet, la María Ángeles, la Georgina, la Marta i tretze anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 61 % assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

MADRES INVISIBLES
1 de desembre de 2017

Aquest divendres dia 1 de desembre es realitzarà una sessió de la pel·lícula MADRES INVISIBLES, a càrrec de la nostra associació, dins dels cicle "Violències invisibles", organitzat pel centre EUROARAB.

A on?: Casal Pou de la Figuera (St Pere més Baix, 70).

Hora: 🕢 19.30 h.

Si no vau poder veure-la el mes de maig al Zumzeig, aquesta és una gran oportunitat.

Demà és el dia!
Demà, 28 de novembre, sent la inigualable sensació de donar!
27 de novembre

Per tercer any consecutiu ens unim durant el #GivingTuesday al costat de les mares solteres de Solidarité Féminine. Convertim aquesta inigualable sensació de donar en un acte de solidaritat i retornem la dignitat a les que han estat a punt de perdre-la.

IMA (Amics dels Infants del Marroc) us convida a fer un donatiu al repte Mares solteres de Solidarité Féminine. També podeu aportar el vostre gra de sorra enviant aquest missatge a molta altra gent!

Dia internacional de la infància
20 de novembre

Avui, "dia internacional de la infància", volem pensar en els infants del Marroc que estan tan lluny però a la vegada tan a prop nostre.

Una abraçada per a tots ells des d'aquí i un recolzament a les mares solteres en la seva lluita del dia a dia!

MOLTÍSSIMES GRÀCIES
novembre de 2017

Gràcies a la Maria Carme, el Ramon, la Gloria, el Mouhcine, el Luis, la Margarita, la Sara, l'Ester, la Maria Carmen, la Sandra i cinc anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 15 % assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Trobada de tardor i assemblea
26 de novembre
Alberg Mare de Déu de Montserrat (Barcelona)

La trobada de tardor d'enguany la farem a l'alberg Mare de Déu de Montserrat, així que reserveu-vos el dia 26 de novembre, que cau en un diumenge.

Quedarem a les 11.30 h. del matí en el parc de la Creueta del Coll que queda just a la vora perquè els nens es puguin esbargir. 

Cap a les 13.30 h. anirem a dinar al restaurant de l'alberg, on sempre hem estat molt a gust. El preu del menú és de 10,80 euros o bé de 5,40 euros depenent de si s'és més petit o més gran de 6 anys, socis o no socis d'IMA (això inclou els monitors per la tarda).

Després de dinar mentre els grans fem l'assemblea de l'associació (veureu l'ordre del dia a la fotografia), els nens podran estar jugant amb els monitors.

Per apuntar-vos, feu-ho aquí mateix, i no us oblideu de fer el pagament per transferència al nostre número de compte: ES77 0081-0028-63-0001317832.

Apunteu-vos l'abans possible. Us hi esperem a tots!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 19
 • Menú + de 6 anys: 16
 • Menú - de 6 anys: 1
Nous projectes, nous reptes 2018
octubre 2017

A IMA, Amics dels Infants del Marroc, volem donar la benvinguda a totes les famílies que s'han fet sòcies durant aquest any i les gràcies de nou a totes les que continuen sent sòcies de l'entitat any rere any.

El mes de juny vaig adreçar un escrit de preocupació, perquè, després del tancament de les adopcions al Marroc l'estiu de 2013, teníem cada vegada menys socis i recursos econòmics per tirar endavant i si les coses no canviaven ens vèiem abocats al tancament de l'entitat al 2018.

Quatre mesos després, hem de donar les gràcies a tothom, perquè:

 • Hem augmentat el número de socis: de 90 famílies sòcies hem arribat a 110 famílies sòcies i amb projecció de creixement durant els propers mesos.
 • Hem obert de nou la línia de subvencions i ajuts: hem rebut ajuts dels ajuntaments de Barcelona i Caldes de Montbui i estem pendents del de l'ICAA.
 • Tenim nous projectes de vida associativa: xerrades entre famílies, activitats per als nostres nens i joves, les trobades  i el servei de consultes a les famílies.
 • Seguim treballant amb l'ICAA, el Ministerio de Justicia i el Consolat del Marroc a Barcelona per tal d'anar aplanant el terreny perquè algun dia es puguin engegar de nou les kafales per part de famílies espanyoles.

Però, perquè tot això sigui possible, necessitem noves famílies sòcies i noves incorporacions a l’equip d'IMA per ocupar els següents llocs:

 • Tresorer/a.
 • Una persona de suport amb els projectes de cooperació.
 • Una persona de suport amb la línia de subvencions.
 • Una persona que ens ajudi amb la comunicació per fer els butlletins trimestrals.
 • Una persona que ens ajudi en l'organització de trobades i activitats internes.

No passa res si no viviu a Barcelona perquè moltes vegades les reunions les fem via Skype.

Moltes gràcies de nou, totes les noves propostes i suggerències són molt benvingudes. Seguim treballant per als nens del Marroc!

Juan Jiménez

President d'IMA, Amics dels Infants del Marroc. 

Acte informatiu sobre la Síndrome alcohòlica fetal
Projecció del documental
19 de setembre a les 19:00 h (Terrassa)

Eid al Adha Mubarak!
1 de setembre 2017

Ara que comença l'escola, parlem una estona dels atemptats a Catalunya
8 de setembre de 2017

El 17 d'agost serà una data que no ens serà fàcil d'oblidar, tots, fóssim on fóssim, ens vam quedar glaçats davant dels actes terroristes de Barcelona i Cambrils. Dilluns següent vam participar a la manifestació de la comunitat musulmana contra el terrorisme. No podrem oblidar com se'ns va posar la pell de gallina en veure que la gent que ens mirava no podia contenir les llàgrimes i fins i tot van haver-hi turistes que se'ns hi van afegir. Gent de diferents orígens i creences vam caminar amb l'estendard de la tolerància i del respecte d'uns vers els altres i això ens va donar forces per creure en la unió de la humanitat contra la barbàrie.

Però hi ha una cosa que després dels atemptats ens amoïna molt a tots, i és l'ombra del racisme. No hem de passar per alt que des del mateix dia dels atemptats ha pres molt protagonisme i així ho reflecteixen els titulars de tots els mitjans de comunicació, ja sigui contra la comunitat musulmana en el seu conjunt o bé contra les persones d'origen marroquí. És per això que, ara que els nostres fills comencen el curs escolar, ens agradaria convidar-vos a la propera xerrada d'IMA, Amics del Infants del Marroc, per parlar d'aquest tema, prevenir possibles situacions i comentaris que els puguin fer sentir incòmodes i aportar recursos útils tant per a casa com per a l'escola.

Us hi esperem el proper 8 de setembre a les 19.00 h!! Confirmeu-nos l'assistència a través del botó inferior de la notícia.

I, per a aquells a qui us sigui impossible assistir-hi, hi haurà connexió a través de Skype i mirarem de que hi hagi streaming a través del Facebook, aviat us ho confirmarem.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 14
 • Skype: 1
PROJECTE ÀFRICA PROPERA
Nota de premsa (juliol 2017)

Un any més, i ja en van tres, IMA (Amics dels Infants del Marroc) ha col·laborat econòmicament amb el macro-projecte «Àfrica propera» que l'associació italiana Ai.Bi. (Amici dei Bambini) porta a terme en centres d'acollida d'infants i adolescents sense protecció familiar de diverses ciutats marroquines.

L'aportació d'IMA, destinada al centre «Le Nid» que la Fundació Rita Zniber té a Meknès, s'adreça a uns 42 menors amb discapacitats físiques i/o mentals greus, els quals, gràcies al projecte, participen en activitats educatives-recreatives, com ara escriptura, dibuix, pintura, cant o jocs de grup, que s'organitzen a la ludoteca del centre.

La coordinadora del projecte, Daniela Ciliberti, agraeix a tots els amics i amigues d'IMA la seva fidelitat durant aquests tres anys. La transferència d'enguany es va fer efectiva el passat mes de juny.

Vacances 2017
agost 2017

Molt bones vacances!

Des d'IMA us desitgem que pugueu descansar i desconnectar del ritme quotidià.

Trobada de primavera i assemblea
18 de juny
Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona

La trobada de primavera d'enguany la farem a l'alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona, així que reserveu-vos el dia 18 de juny, que cau en un diumenge.

Quedarem a les 11.30 del matí en el parc de la Creueta que queda just a la vora perquè els nens es puguin esbargir.

Cap a les 13.30 anirem a dinar al restaurant de l'alberg, on sempre hem estat molt a gust. El preu del menú és de 8,75 euros per cap, tant adults com nens, socis o no socis d'IMA (això inclou els monitors per la tarda).

Després de dinar mentre els grans fem l'assemblea de l'associació, els nens podran estar jugant amb els monitors. Aquesta darrera activitat us la concretarem en breu a través de correu electrònic, perquè encara l'estem lligant.

Per apuntar-vos, utilitzeu el link de sota, i no oblideu-vos de fer el pagament per transferència al nostre número de compte: 0081-0028-63-0001317832.

Apunteu-vos l'abans possible. Us hi esperem a tots!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents adults restaurant: 4
 • Assistents nens/nenes restaurant: 1
Feliç Sant Jordi!
23 d'abril de 2017

Des d'IMA us desitgem que passeu un dia fantàstic.

DARIJA 2017
març 2017

El passat 10 de març de 18 a 20.00 h. vam començar les classes de darija d'un nivell una miqueta més avançat que l'inicial.

Encara esteu a temps d'afegir-vos al grup creat o bé formar-ne un de nou de nivell inicial els dissabtes de 10.00 h. a 12.00 h., no us ho penseu i apunteu-vos aquí mateix. Si arribeu a crear un grup de 4 persones, la tarifa mensual seria només de 50 euros !!

Si voleu més detalls, truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores o bé qualsevol tarda de la setmana de 17.30 a 19.00 h. Us hi esperem!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 2
Darija 2017
a IMA

En aquest 2017 us oferim que pugueu fer classes de darija en el nostre local amb el Mohcin, el professor de darija que tots ja coneixeu.

Les classes es reiniciaran quant hi hagi un mínim d'alumnes, seran d'iniciació i haurà dos horaris possibles: divendres de 18 a 20.00 h o bé els dissabtes de 10.00 a 12.00 h.

Així que, si teniu ganes d'aprendre d'una manera molt amena i amb un preu molt ajustat, no us ho penseu i apunteu-vos aquí mateix. Si voleu més detalls, truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores o bé qualsevol tarda de la setmana de 17.30 a 19.00 h. Us hi esperem!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 1
Classes de darija
gener 2017

Volem començar el nou any amb ganes i us oferim que pugueu fer classes de darija en el nostre local amb el Mohcin, el professor de darija que gairebé tots ja coneixeu.

Les classes es reiniciaran al febrer, seran d'iniciació i hi haurà dos horaris possibles: divendres de 18 a 20.00 h o bé els dissabtes de 10.00 a 12.00 hores.

Així que si teniu ganes d'aprendre d'una manera molt amena, no us ho penseu gaire i apunteu-vos aquí mateix i si voleu saber-ne més detalls, truqueu-nos al 93 488 34 45 els dimarts de 17.30 a 21.00 hores o bé qualsevol tarda de la setmana de 17.30 a 19.00 h.

Us hi esperem!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 4
MOLTÍSSIMES GRÀCIES
29 de desembre

Gràcies a l'Òscar, la Carme, el Josep Maria, el Toni, el Jorge, la Glòria, el Carles, el Juan Antonio, el Jordi, l'Arianna, el Javier, el Josep, l'Ariadna, la Karen, el Raúl, la María Eva, l'Alicia, la María Ángeles, l'Oriol, el Fermín, la Carme, el Ramon i la Mercè i setze anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 93% assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Bones festes i bon any nou!
desembre 2016

Des d’Amics del Infants del Marroc-IMA us volem desitjar unes molt bones festes i un molt bon any 2017.

A tots vosaltres i als milers de mares solteres del Marroc que fan un gran esforç per a tirar endavant la seva vida mantenint unida la seva petita família. I també a les associacions que els donen suport, com Solidarité Féminine a Casablanca.

Us recordem que durant aquests dies estem fent una recollida de fons per donar suport al projecte:

Ajudem a la reinserció de les mares solteres d’Association Solidarité Féminine!

Queden ja pocs dies per a aconseguir l’objectiu que ens vam fixar (es poden fer aportacions fins al 5 de gener), per això us demanem que ens ajudeu a reeixir en el nostre repte!! El vostre gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge als vostres contactes!!

Gràcies per la vostra col·laboració i interès i per ajudar-nos a acabar amb la discriminació i el menyspreu que pateixen les mares solteres i els seus infants al Marroc!!!

Bones festes!!

!!عيد سعيد

Giving Tuesday
29 de novembre

El 29 de novembre vas experimentar la inigualable sensació de donar!

El 29 de novembre el món va celebrar el #GivingTuesday, un dia per a les bones accions: donar aliments, diners, temps, objectes de segona mà… o fer una donació al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Un any més amb Solidarité Féminine.També pots aportar el teu gra de sorra enviant aquest missatge a molta altra gent!

Gràcies per aquesta trobada tan maca!
27 de novembre

A la trobada de diumenge passat ens ho vam passar molt bé. Vam tenir moments de tot: vam caminar una miqueta per desconnectar de la rutina de la ciutat, vam veure una petita exposició i un audiovisual sobre el parc de Collserola, vam mirar ocells amb prismàtics, i a l'hora de dinar uns vam fer-ho amb carmanyola i uns altres en un restaurant diferent als que estem acostumats. Aquest lloc va donar la possibilitat que els nens estiguessin al seu aire jugant i va afavorir que els grans poguéssim parlar de l'actualitat de l'associació i del Marroc.

Va ser un dia complert i des d'IMA us convidem a que si teniu idees sobre a on fer la propera trobada, no dubteu en dir-nos-ho.

Una abraçada, famílies!

"La cuina marroquina" amb la Georgina
19 de novembre

Hem d'agrair la bona estona que ens va fer passar la Georgina dissabte passat a la presentació del seu llibre "La cuina marroquina", publicació que és el reflex d'una feina curosa de dos anys que vol arribar fàcilment a la gent encuriosida per aquesta cuina.

Amb les seves paraules ens va fer viatjar al nostre estimat Marroc. Sembla que de sobte estiguéssim en un soc amb les seves olors i colors.

Una vegada la xerrada va acabar, ens va oferir tot de coses bones: fruits, panets farcits, pastes i begudes de tota mena. I abans d'acomiadar-nos ens va obsequiar amb unes petites eines per fer dolços.

L'ambient proper i distès que ella va crear, junt amb la petita Salma, va fer que estiguéssim com en família.

A veure si ens tornem a veure aviat i us animeu a conèixer-la.

El dia en què el món s'uneix per donar. Un any més amb Solidarité Féminine
novembre 2016

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia per a celebrar l’acció de donar: aliments, diners, temps, objectes de segona mà...Aquest gran dia serà el 29 de novembre. Us convidem a que la vostra donació sigui per al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Un any més amb Solidarité Féminine.

Per què per a aquest projecte?

L’article 490 del Codi Penal marroquí castiga les relacions sexuals fora del matrimoni amb penes d’un mes a un any de presó. Tot i que aquest precepte sovint no s’aplica, té un efecte aterridor sobre moltes mares solteres, que són discriminades a nivell jurídic i social: pateixen l’expulsió i el rebuig familiar, són repudiades per amics i veïns, són acomiadades de la feina, tenen por de ser perseguides per la policia, estan subjectes a tot tipus de maltractaments, explotació sexual o laboral i exclusió social, i no tenen ni tan sols autoritat parental sobre els seus fills.

Al Marroc neixen cada any més de 50.000 infants fora del matrimoni, dels quals quasi 9.000 són abandonats (1). És a dir, un infant abandonat cada hora. I aquest nombre tendeix a augmentar.

Wlad ihram (fills del pecat), aquest és el nom que es dóna als fills de les mares solteres. Per acabar amb aquest menyspreu,

Ajudem a la reinserció de les mares solteres de l’associació Solidarité Féminine!

El teu gra de sorra també pot ser enviar aquest missatge a altra gent!!

(1) Dades de l’estudi El Marroc de les mares solteres efectuat per l’associació INSAF l’any 2010, amb el suport del Fons de les Nacions Unides per a la Dona.

Un any més amb Solidarité Féminine
octubre 2016

Ajudem a la reinserció de les mares solteres d’Association Solidarité Féminine: un repte solidari amb sabors a cardamon, canyella, sèsam i comí!

Association Solidarité Féminine treballa des de 1985 a Casablanca per a la promoció dels drets de les dones i els infants sobre la base de la rehabilitació socioeconòmica de les mares solteres i la prevenció de l’abandonament dels fills. La formació que s’ofereix a les mares els permet l’accés a una ocupació amb ingressos dignes. En el centre d’Aïn Sebaâ les beneficiàries reben formació sobre restauració, confecció de menús, proveïment, elaboració dels àpats, higiene, rebuda de la clientela, gestió de caixa… Tot això fa que puguin portar el restaurant del centre.

Un cop la mare s’integra en un dels programes de l’associació, la filla o fill és acollit a la guarderia del centre, la qual se’n fa càrrec durant el dia: alimentació, roba, medicaments, productes d’higiene, joguines… Les educadores li programen activitats i vetllen pel seu desenvolupament psicomotriu alhora que reforcen el vincle mare-infant. La guarderia d’Aïn Sebaâ acull 30 infants de 30 mares solteres en situació de gran vulnerabilitat. El cost dels programes és de 360 € mensuals per a cada mare-infant.

Amics dels Infants del Marroc va signar l’any 2015 un conveni de cooperació de tres anys de durada amb Association Solidarité Féminine per contribuir a donar suport als infants de les mares solteres acollits a la guarderia d’Aïn Sebaâ. A la guarderia hi treballen dues educadores i una alfabetitzadora. L’aportació d’Amics dels Infants del Marroc va destinada a les despeses de contractació d’una de les educadores i a l’alimentació dels infants acollits.

Enguany, el repte d’Amics dels Infants del Marroc és aconseguir 2.500 € per donar continuïtat al projecte de cooperació amb Association Solidarité Féminine.

Fem que molta més gent conegui aquest repte! Moltíssimes gràcies.

Assemblea extraordinària socis i sòcies d'IMA
4 de juliol de 2016

Us convoquem novament a una nova assemblea de caràcter extraordinari el dilluns dia 4 de juliol a les 18.00 h a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a).

De l'assemblea ordinària d'IMA del dia 18 de juny van quedar dos punts pendents de l'ordre del dia (els teniu més avall): el 4 i el 6.

El primer d'aquests, ja que el tresorer no va poder assistir-hi, per causes de força major, i no va poder resoldre alguns dubtes que es van plantejar sobre els documents comptables de l'exercici 2015 i de retruc del pressupost 2016; i el segon, perquè només figuràvem amb la candidatura del nou president sense tenir candidats als altres càrrecs preceptius: vicepresident, secretari i tresorer.

Els punts pendents a resoldre de l'ordre del dia del dia 18 són els que estan marcats en negreta:

 • 1. Recompte i validació de vots delegats i designació de socis/sòcies per signar l’acta de l’assemblea.
 • 2. Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta de l'última assemblea.
 • 3. Presentació de l'estat de comptes del 2015.
 • 4. Presentació, i aprovació si escau, del pressupost d'enguany.
 • 5. Presentació de la memòria, del resum de les activitats postadoptives i dels projectes de col·laboració amb altres associacions al Marroc, de l’any 2015.
 • 6. Discussió sobre el futur d'IMA: renovació de càrrecs.
 • 7. Discussió sobre la situació de les kafales i de la seva possible reobertura als estrangers.
 • 8. Precs i preguntes.

Us hi esperem!

* Pel que fa a aquelles persones sòcies que no puguin assistir-hi poden delegar la seva representació i el seu vot en un altre soci.

Inscripció a la trobada de primavera
5 de juny de 2016

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va ser terra de bandolers ara fa molts anys, però sens dubte el bandoler més popular que actuà en aquests boscos fou l’anomenat Capablanca, conegut arreu del Vallès pel seu enginy. Diuen que vivia al bosc, amagat entre cova i cova, assaltant els traginers.

Tots aquells que haguem vingut en transport públic fins a Terrassa, anirem plegats en autocar des de la ciutat fins a la casa de l'Obac on ens retrobarem amb les famílies que hagin vingut en cotxe. Allà els nens, acompanyats pels pares i per dos monitors, reviuran les aventures dels bandolers durant dues hores, d'11.00 a 13.00 hores.(Tant l'autocar com la ruta són dues activitats gratuïtes).

Una vegada acabada l'aventura, ja haurem agafat prou gana per anar tots plegats a dinar, qui vulgui pot anar al restaurant proper (tenim reservada taula a les 13.30 h) o qui no, treure el que hagi portat de casa. Recordeu que a la sobretaula farem l'assemblea de l'associació.

Per saber amb quants nens hi comptarem per a l'excursió del matí i amb quanta gent per al dinar del restaurant, us demanem que ens ho indiqueu a l'hora d'inscriure-us. També necessitem que ens especifiqueu l'edat dels més petits per facilitar la tasca dels monitors.

Com sempre moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració.

Ja queda poquet, quines ganes!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents a la ruta (adults i nens): 46
 • Assistents al restaurant: 32
 • Assistents amb carmanyola: 18
 • Assistents a l'autocar: 31
Documentamadrid 2016
del 27 d'abril al 8 de maig

En el XIII festival de documentals de Madrid “Documentamadrid 2016”, que tindrà lloc del 27 d’abril al 8 de maig, es projectarà el documental “Madres invisibles” de Lorenzo Benítez.

És un documental que explica la vida de diferents mares solteres al nord del Marroc. Es mostren els conflictes amb les seves famílies i el seu pas per les cases d’acollida i també els punts de vista del personal sanitari i els juristes, les autoritats, els col·lectius de defensa dels drets de les dones…

Si en voleu saber més, podeu mirar la fitxa de la pel·lícula.

Feliç Sant Jordi

Que demà tingueu un molt bon dia de Sant Jordi!

Constel·lacions familiars
dissabte 12 de març
seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a, de Barcelona)

Després de la xerrada que va fer la terapeuta Emma Romeo el passat 1 de febrer sobre teràpia sistèmica i recollint les propostes posteriors de les famílies que van assistir-hi, us suggerim que us apunteu al proper taller de constel·lacions familiars que també portarà ella dissabte 12 de març de 17.00 a 20.00 h. a IMA.

Amb paraules de l'Emma no anem sols, som part de sistemes més amplis que ens protegeixen, però també ens exigeixen, que ens potencien, però també ens lliguen.

Una constel·lació és una eina valuosa per abordar dificultats i problemes amb una mirada que contempla tot el sistema familiar o laboral i la seva xarxa de vincles.

Amb una constel·lació podem veure de forma ràpida com ens movem dins d'aquesta xarxa i això afavoreix o no la nostra salut, les nostres relacions afectives, el nostre benestar i, en general, la disponibilitat per a la vida.

Tant l'experiència de constel·lar com de participar com observador/a o representant enriqueix a un nivell profund la nostra comprensió i compassió sobre nosaltres mateixos i sobre els altres.

Preus:

preu per a qui constel·li 50 € (socis) o 55 € (no socis)

preu participants 15 € (socis) o 20 € (no socis)

Per a qui ho necessiti hi haurà servei de canguratge.

Si ja esteu animats, què us cal fer? Doncs apuntar-vos en aquest anunci per reservar la vostra plaça i indiqueu a comentaris si necessiteu canguratge i quina és l'edat del vostre fill o de la vostra filla.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 4
Xerrada sobre l'adopció des d'una mirada sistèmica
dilluns dia 1 de febrer
seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a, de Barcelona)

Us proposem una xerrada gratuïta sobre l'adopció des d'una mirada sistèmica a càrrec de la terapeuta Emma Romeo el dia 1 de febrer a les 18.00 h a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona). Us anotem la seva web perquè pugueu conèixer la seva feina una mica més: www.rinconesdelalma.com.

L'Emma us donarà unes pinzellades sobre els aspectes fonamentals d'aquesta mirada i us donarà alguns exemples de com evitar alguns problemes habituals amb els quals us podeu trobar.

La xerrada serà una introducció a aquest tipus de teràpia i si us quedeu amb ganes d'aprofundir més en aquesta mirada ho podreu fer de manera particular amb ella en la seva consulta de Barcelona.

Si esteu interessats a assistir-hi, no dubteu en apuntar-vos de cara a saber amb quanta gent comptarem per adequar al màxim la sala.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 18
Moltíssimes gràcies!!
15 de desembre de 2015

Gràcies a la Maria, l'Òscar, l'Anna, la Beatriz, la Mireia, el Carles, el Jordi, el Javier, el Christian, el Josep, la Carme, la Susana, la Inma, la Núria, la Rosa, el Josep Maria, el Toni, la Sara, la Luisa, la Isabel, la María José, l'Ana i catorze anònims podrem aconseguir que el projecte amb Solidarité Féminine es faci realitat.

Ja tenim el 95 % assegurat, però encara no hi som! Ajuda'ns amb el teu gra de sorra, per petit que sigui, a assolir el nostre repte.

També pots ajudar-nos fent difusió del projecte!

Dia 1 de desembre, és el dia
1 de desembre de 2015
Giving Tuesday

El dia 1 de desembre és un dia per pensar en els altres i actuar, és el Giving Tuesday.

La teva donació pot ser per al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Ajuda'ns a ajudar els infants de les mares solteres de Solidarité Féminine.

El teu gra de sorra, compta molt!

Giving Tuesday tan sols a dues setmanes
17 de novembre

Estem a dimarts dia 17 de novembre, recorda que tan sols falten dues setmanes perquè sigui #Undiaparadar.

Mitjançant aquest vídeo podràs veure el moviment global en què participem com a associació.

Us convidem a que aquest any la vostra donació sigui per al projecte d'IMA (Amics dels Infants del Marroc): Ajuda'ns a ajudar els infants de les mares solteres de Solidarité Féminine.

CAMÍ A L'ESCOLA
20 de novembre
Caixaforum Barcelona

Ens ha arribat a la nostra bústia de correu electrònic una comunicació des d’Abordar, una companyia independent especialitzada en la distribució i comercialització de continguts audiovisuals per a tots els medis de comunicació, cinema, televisió, etc.

Van portar al nostre territori el documental “Camí a l’escola”, una obra de Pascal Plisson que ens presenta la història real i extraordinària de quatre nens que han d’afrontar diàriament una multitud d’adversitats i perills per a arribar a l’escola. Una pel·lícula optimista que posa en valor el dret universal a l’educació.

Donat la gran acollida que ha tingut el documental entre el sector educatiu i social, ens volen convidar al visionat de “Camí a l’escola” que ofereixen, amb la col·laboració de l’Obra Social de la Caixa, el dia 20 de novembre de 2015 a les 17.30h al CaixaForum Barcelona amb motiu del Dia universal de la infància, ocasió en la que ens oferiran en exclusiva el tràiler d’ “El gran dia” de Pascal Plisson.

Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb ells a l'email: cblesa@abordar.eu o bé trucant al telèfon: (+34) 93.352.22.13 Condicions: Visionat en versió doblada al català. Es pot venir en grup. És obligatòria la prèvia inscripció a través de l'anteriormente esmentat correu electrònic indicant a l’assumpte “PASSI 20 NOVEMBRE”.

Trobada de tardor molt especial
29 de novembre 2015

Estem preparant una trobada de tardor molt especial, en ella donarem la benvinguda a les famílies que van patir el bloqueig a Agadir durant més de tres anys i a les famílies de Rabat i de Casablanca que també el van patir durant força temps.

Tindrà lloc a les instal·lacions del col·legi públic La Roda de Terrassa que té un fàcil accés amb transport públic: hi podeu accedir amb la RENFE (estació Terrassa) i amb els FGC (estació Terrassa Estació del Nord).

El dia proposat és diumenge 29 de novembre i l'horari aproximat de 12.00 a 18.00 h. No heu de pagar res, només portar-vos la carmanyola i les ganes de gaudir... Ah!, i a aquells que no tingueu temps de preparar-vos-la, teniu al costat de l'escola diferents llocs on fan menús per endur-se.

Què farem de 12.00 a 18.00 h.? Tot un reguitzell d'activitats que no us podeu perdre: actuacions diverses, pastes àrabs, una exposició de fotografies d'un dels projectes de l'associació, temps de joc per a la mainada i conversa per als adults.....Més endavant us farem arribar el programa i tindreu tots els detalls.

Si esteu interessades, apunteu-vos el més aviat possible a l'anunci d'aquesta notícia per tenir una idea de la gent amb la qual comptarem.

Una abraçada.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 76
Curs de dialecte marroquí (dariya)
octubre 2015

Aquest proper divendres dia 16 d'octubre comencen les classes de dialecte marroquí per a adults i per a nens.

Les classes seran impartides cada divendres, de 18.00 a 20.00 h.

Els adults i els nens apuntats faran les classes a la mateixa hora però en espais separats. Tingueu en compte que les persones que siguin sòcies gaudiran de força avantatges.

Si teniu qualsevol dubte, truqueu-nos al 93 488 34 45 dimarts de 17.30 a 21.00 hores o bé qualsevol tarda de la setmana de 17.30 a 19.00 h.

Les famílies que van venir el curs passat ens van comentar que venir a classe tots plegats va ser una experiència molt enriquidora. Així que no us ho penseu gaire, apunteu-vos i indiqueu en l'apartat d'observacions l'edat del nen/a, si es dóna el cas.

Us hi esperem!!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 5
EID AL-ADHA MUBARAK!!
24 de setembre de 2015

Nova mesura implantada pel ministre de l'interior marroquí
agost 2015

El ministre de l'interior marroquí s'erigeix com a tutor legal dels infants adoptats. Ha establert la mesura de prohibició de viatjar sense autorització del jutge de menors als infants adoptats. Podeu llegir l'article, de la notícia, traduït en aquest enllaç.

Vacances
agost 2015

Com ja sabeu, els membres de la junta el mes d'agost estem de vacances. Això fa que ens sigui impossible atendre el telèfon i llegir els correus amb la freqüència desitjada durant el mes d'agost. No obstant, esperem començar el mes de setembre amb les piles carregades per afrontar el "nou curs".

De cara al nou curs, tenim previst fer-vos arribar un nou número del butlletí, reprendre les classes d'àrab, començar a preparar la trobada de tardor, preparar alguna classe de cuina i estem oberts a qualsevol idea que ens vulgueu plantejar en l'anunci de la web "Pluja d'idees de cara al nou curs".

Us desitgem que acabeu de passar un bon estiu i us enviem una abraçada, molt especialment a les famílies que han obtingut la kafala recentment després de 3 anys de bloqueig.

Aïd el-Fitr
17 de juliol de 2015

Moltes felicitats a tothom!

Pluja d'idees de cara al nou curs
29 de juny de 2015

Us volem desitjar unes molt bones vacances a tots i a totes i aprofitem aquests mesos d'estiu per demanar-vos que aporteu idees de cara al curs vinent per començar amb més empenta que mai!

Què us agradaria que IMA pogués organitzar per a vosaltres a partir de setembre?: un taller de cuina, una xerrada sobre un tema que us preocupa, un videofòrum, una sortida cultural...Tots els vostres comentaris seran molt benvinguts.

Que passeu un molt bon estiu!!

Ja ens hem registrat:

 • Idees: 1
Feliç Ramadà!
18 de juny de 2015

Des d'IMA us desitgem un feliç Ramadà a tothom!

Feliç Sant Jordi!
22 d'abril de 2015

Feliç Sant Jordi a totes i tots!!!

Esperem que demà sigui un dia ple de coses bones.

Comença el curs de dialecte marroquí (dariya)
11 d'abril de 2015
Seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1-2 de Barcelona)

Aquest proper dissabte dia 11 d'abril comencen les classes de dialecte marroquí amb una nova professora: la Sabah. Les classes les impartirà cada dissabte fins al 6 de juny, inclòs, de 10.30 a 12.00 h.

Els adults i els nens apuntats faran les classes conjuntament, i per als més petits estem valorant fer una pausa perquè no se'ls faci tan feixuc, en aquest cas hi hauria una persona de l'associació que durant aquesta estona es faria càrrec d'ells. Segur que el poder compartir tots plegats l'espai pot ser una experiència molt enriquidora.

I pel que fa al preu els socis pagaran 10 euros per sessió i els no socis entre 12-13 euros/ sessió.

Encara esteu a temps d'apuntar-vos en el següent link i indiqueu en l'apartat d'observacions l'edat del nen/a, si es dóna el cas. Us hi esperem!!!

Ja ens hem registrat:

 • Assistents:
Banc de roba
juliol de 2015

Us recordem que l'activitat del banc de roba, que va començar l'any passat en aquestes dates, encara segueix.

Us animem a que vingueu durant aquest mes de juliol a veure les coses que han portat les famílies o bé a que n'afegiu més, qualsevol dia de la setmana per la tarda, avisant amb antelació a la Sara per concretar l'hora.

Agrairíem que si us interessa, us apunteu al nostre web i digueu en l'apartat de comentaris quin dia us vindria bé de venir.

Esperem que sigui un banc útil!

Ja ens hem registrat:

 • Famílies interessades: 3
Presentació represa curs de dialecte marroquí (dariya)
16 de març de 2015, 18.00 h.
Seu d'IMA

Ja sabeu tots que des de l'octubre al desembre de 2014 es van impartir classes d'àrab marroquí (dariya) a la nostra seu en dos grups diferents, un grup venia els dilluns de 18.00 a 19.30 h. i un altre els dissabtes de 10.00 a 11.30 h.

Sabem que les famílies estaven molt contentes amb els professors que impartien les classes, però com que era la nostra primera experiència proposant aquest curs no vam tenir en compte que els preus no eren gaire assequibles i la gent es va anar donant de baixa, el que va comportar que IMA no pogués assumir les despeses que va suposar i que al final es decidís d'anul·lar el curs.

Ens va saber molt greu haver de prendre aquesta decisió, perquè sabíem que les famílies estaven molt engrescades i durant aquest temps hem buscat una solució per poder-lo seguir oferint. Us hem de dir que finalment l'hem trobada: una professora que farà classes conjuntes d'adults i nens d'una hora i mitja, i que oferirà una pausa per als més petits perquè no se'ls faci tan feixuc i hi haurà una persona de l'associació que durant aquesta estona es farà càrrec d'ells.

Aquesta professora es diu Sabah Assissal i té experiència donant classes a adults i nens i creu que pot ser una experiència enriquidora el poder compartir tots plegats l'espai.

Hem pensat que un bon dia per fer la presentació de la represa del taller podria ser el dilluns 16 de març a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365, 1r 2a de Barcelona) a les 18:00 h.

En aquesta presentació les famílies interessades es posaran d'acord amb la professora per tal de saber quin dia o dies aniria bé fer les classes i depenent de la gent interessada arribar a saber quin preu s'establirà, tenint en compte que com més gent interessada hi hagi, més econòmic sortirà. Si voleu tenir una orientació sobre el preu, dir-vos que l'hora i mitja de classe no pujarà més de 15 euros per persona i que els socis sempre gaudiran de descomptes.

Us animem a tots a que us apunteu en el següent link i indiqueu en l'apartat d'observacions l'edat del nen/a, si es dóna el cas. Penseu que el fet d'apuntar-vos no us compromet a res, només és a efectes de saber la gent que vindrà a la presentació.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents adults: 3
 • Assistents nens: 0
Trobada d'hivern - Assemblea anual d'IMA
1 de març de 2015
Alberg Mare de Déu de Montserrat, Barcelona

Aquest passat diumenge 1 de març vam fer la trobada d'hivern d'IMA. Va ser a l'alberg Mare de Déu de Montserrat, al Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41 de Barcelona.

Al matí, d'11.00 a 13.30 hores, mentre els adults vam fer l'assemblea anual de l'associació -on vam parlar sobre l'estat de la kafala, el futur de l'associació, etc.-, els nens van tenir una activitat amb monitors.

Ens va fer un dia fantàstic i des d'aquí volem agrair l'assistència de les famílies que van venir.

Trobada d'hivern - Assemblea anual
1 de març de 2015
Alberg Mare de Déu de Montserrat

Aquest és el primer any que no hem organitzat la trobada de tardor i en el seu lloc estem preparant una trobada d'hivern. Hem pensat que estaria bé fer-la després del carnestoltes, així que reserveu-vos el dia 1 de març, que cau en un diumenge.

El lloc és el mateix que el de la darrera trobada de primavera: l'Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona, que és un espai accessible amb transport públic i on els que vingueu en cotxe hi podreu aparcar sense problema.

Aprofitant les dates hem pensat que estaria bé fer-la coincidir amb l'assemblea anual d'IMA que es faria allà mateix abans de dinar. Mentre els adults estiguem reunits a l'assemblea els nens tindrien alguna activitat a fer.

Quan ho tinguem tot concretat us informarem dels preus i tindreu una opció en la web perquè us hi pugueu apuntar.

Davant de qualsevol aclariment ens podeu enviar un email en qualsevol moment o bé trucar-nos els dimarts de 19:00 a 21:00 h.

Cicle de cinema marroquí i drets humans
del 13 al 28 de gener
Filmoteca de Catalunya

Avui comença un cicle de cinema marroquí i drets humans a la Filmoteca de Catalunya, amb presència de directors i altres personalitats , que dura fins el 28 de gener.

Podeu trobar més informació a: http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/despres-de-tanger-cinema-marroqui-i-drets-humans

Circular del Ministeri de Justicia Francès
22 d'Octubre de 2014

El Ministeri de Justícia francès ha publicat una circular que regula la situació legal dels nens kafalats a França. De moment no tenim una traducció, però podeu trobar la versió original aquí .

Fa temps que les autoritats marroquines demanen que a Espanya es faci alguna cosa semblant, per desenvolupar el Conveni de la Haia del 1996 (que el Marroc i Espanya han signat, però no han desenvolupat ni adaptat les seves legislacions en conseqüència). La intenció principal de les autoritats marroquines és impedir que la kafala es converteixi en una adopció plena. Aquest, i el tema dels informes de seguiment, són els dos esculls que impedeixen (per part marroquina) reobrir l'assignació de kafales a famílies espanyoles.

És un tema delicat i que hauríem de discutir en la nostra associació. De moment, podrem veure si aquesta circular obre la possibilitat de kafalar a les famílies franceses.

Pel·lícula Rastres de Sàndal
Estrena 28 de novembre

RASTRES DE SÀNDAL és una pel·lícula basada en el llibre d'Asha Miró i Anna Soler-Pont sobre dues germanes índies, Mina (Nandita Das) i Sita/Paula (Aina Clotet), separades i reunides 30 anys després.

És una pel·lícula que toca diferents àmbits: l'educació, les adopcions, les identitats personals i la fusió de cultures. Està recomanada especialment a pares i educadors, així com a infants, però ja a partir de cicle mitjà.

Us animem a clicar: https://www.facebook.com/rastresdesandal i a animar els vostres contactes a fer-ho

V Edició del Saló de la Petita Infància i la Kafala
Dissabte 13 de desembre de 2014
Complexe Culturel Sidi Belyout, Casablanca

IMA va estar present a la Cinquena edició del Saló de la Petita Infància i la Kafala que va tenir lloc el dissabte 13 de desembre de 2014 al centre cultural Sidi Belyout de Casablanca. Els objectius que s'esperaven assolir amb l'organització d'aquesta cinquena edició del saló creiem que es van aconseguir de sobra:

 • Comunicar històries d'èxit de nens abandonats que han canviat la seva vida a través de la seva kafala, per lluitar contra l'estigma que envolta aquests nens.
 • Encoratjar el màxim nombre de famílies a prendre el pas de fer una kafala mantenint el nen dins de la família d'origen.
 • Presentació de les recomanacions elaborades pel Col·lectiu Associatiu per al Dret de l'Infant a una Atenció Familiar i el Col·lectiu pel Patrocini de Nen en la Seva Família.

Vam aportar dos vídeos amb testimonis de dos nens adolescents kafalats per famílies espanyoles i a part un muntatge de fotos de nens i nenes kafalats que ja teníem de l'any passat i que aquest any junt amb els vídeos vam poder passar per la gran pantalla. Fixeu-vos si van agradar que quan va acabar la projecció va haver-hi un aplaudiment general.

Incondicionalitat i pertinença en les famílies adoptives
5 de novembre de 18:00 a 20:00 hores
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (C/ Ausiàs Marc,40 de Barcelona)

Dins del cicle de xerrades sobre l'adopció que organitza l'Institut Català de l'Adopció tindrà lloc la xerrada "Incondicionalitat i pertinença en les famílies adoptives", que es realitzarà el proper 5 de novembre a Barcelona, de 18:00 a 20:00 hores, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Carrer d'Ausiàs Marc, 40 de Barcelona).

La ponència anirà a càrrec de Rosa Mora i Valls, psicòloga del centre en postadopció CRIA i comptarà també amb la col·laboració de Begoña Pujana Fernández, mare adoptiva.

Aquestes sessions són gratuïtes i van adreçades a totes aquelles famílies que han adoptat un o més infants i que poden estar interessades en compartir aquest espai de reflexió, intercanvi i orientació.

Per tal de poder assistir-hi, és imprescindible que formalitzeu la inscripció trucant al 93 551 77 53 o per correu electrònic a teresa.regordan@gencat.cat tot indicant el nom i cognoms de la persona o parella assistent, el vostre correu electrònic i un telèfon de contacte.

Feliç Ramadà!

El començament del Ramadà va arrencar la matinada del dia 29 de juny, marcat per la posició de la mitja lluna en creixent, i va culminar el dia 27 de juliol quan es va complir el cicle complet en mitja lluna creixent.

És el novè mes del calendari àrab que es regeix per la lluna i el pas a un nou any que és el 1435.

Esperem que hagueu passat un Feliç Ramadà!

II Sessió de Contacontes Infantil
14 de juny a les 17:00 hores
Casa Elizalde

Aquest dissabte 14 de juny a les 17:00 hores se celebra la II Sessió de Contacontes Infantil a la Casa Elizalde (C/ València, 302) de Barcelona, organitzada pel Centre Euro-Àrab de Catalunya.

L'activitat va dirigida a nens d'entre 3 i 8 anys i les llengües que s'utilitzaran seran l'àrab i el francès.

Per a més informació: www.euroarab.cat / info@centre-euroarab.cat / 93 245 49 15

1a xerrada postadopció IMA
10 de juny a les 18:00 hores
Seu d'IMA

Hola!

Volem convocar-vos per al dia 10 de juny a les 18:00 hores a la primera de les xerrades que farem sobre postadopció que anirà sobre "El rebuig a la mare adoptant (Tu no ets la meva mama!)" a la seu d'IMA (Av. Diagonal, 365. 1r 2a de Barcelona). Hem pensat fer el passi de la pel·lícula "Philomena" i després fer un cinefòrum en què inclouríem el tema que hem escollit.

El preu és de 10 euros per als no socis i gratuït per als socis.

Us hi esperem!

Juan, Sara i Judith

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 6
Trobada de Primavera
Diumenge, 15 de juny de 2014, 11:00-18:00 h.
Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona

Estimades famílies,

El proper diumenge 15 de juny farem la trobada de primavera d'IMA. Serà a l'alberg Mare de Déu de Montserrat, al Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41 de Barcelona. Al matí a les 12h. hi haurà un espectacle de titelles (opcional), després dinarem plegats, i per la tarda hi haurà activitats per als nens amb monitors, i reunió d'adults on parlarem sobre l'estat de la kafala, futur de l'associació, etc.

Pel que fa al preu del dinar és:

 • 8 € dinar, tant adults com nens, socis o no socis d'IMA (això inclou els monitors per la tarda, però no les titelles)
 • 4 € l'espectacle de titelles per als nens
 • 6,50 € l'espectacle de titelles per als adults

Per apuntar-vos, utilitzeu el link de sota, i no oblideu-vos de fer el pagament per transferència al nostre número de compte: 0081-0028-63-0001317832.

Apunteu-vos l'abans possible. Us hi esperem a tots!

Ja ens hem registrat:

 • Dinar adults (8 €): 19
 • Dinar nens (8 €): 14
 • Titelles adults (6,50 €): 6
 • Titelles nens (4 €): 8
Sense Ficció a TV3
13 de maig de 2014
TV3

Avui dimarts, dia 13 de maig, a les 22:38 h. TV3 emet el programa "Sense ficció" dedicat a joves adoptats que ja han arribat a la seva majoria d’edat i expliquen la seva experiència.

És un documental interessant i ben fet, presenta l’experiència vital de diferents joves adoptats internacionalment i també a Catalunya, parlen dels seus orígens i de com han viscut l’adopció.

Us informem d’aquesta emissió per si pot ser del vostre interès.

Nou butlletí d'IMA
Maig de 2014

Després de mesos de "silenci", ja tenim el nou butlletí d'IMA. Esperem que ja us hagi arribat a tots, tant socis com simpatitzants d'IMA. Si no és així, i voleu coneixer les novetats sobre la nostra associació, us animem a apuntar-vos al botó de sota. Us enviarem aquest nou butlletí, us mantindrem informats sobre els actes que organitzem i rebreu puntualment els futurs butlletins.

Ja ens hem registrat:

 • Nou simpatitzant d'IMA: 16
 • Voleu modificar l'adreça d'email: 2
Sessions d'atenció individualitzada

Seu d'IMA

Després de la presentació del servei de postadopció que va tenir lloc el dia 2 d'abril, creiem que estaria bé que tinguéssiu presents els dies que la terapeuta Judith López té disponibles per a les consultes individuals:

El calendari que ella proposa és de 2 o 3 dilluns depenent del mes, de 16:00 a 20:00 hores:

 • 7, 14 (excepcionalment 16:00-17:00 i 20:00-21:00) i el 28 d'abril (excepcionalment 16:00-18:00),
 • 5 i 19 de maig,
 • 2, 16, 30 de juny
 • 1, 4, 28 de juliol
 • Agost: en principi, no
 • 1,15 i 29 de setembre
 • 13 i 27 d’octubre
 • 10 i 24 de novembre
 • 1 i 15 de desembre

Si us interessa, apunteu-vos des d'aquest anunci perquè ella pugui planificar el seu horari amb temps.

Si teniu algun dubte o aclariment sobre el servei, ens podeu enviar un email a la bústia d'IMA.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 2
Presentació del nou servei d'assessorament postadoptiu
Dimecres 2 d'abril de 2014, de 19:30 a 20:30 h.
Seu d'IMA, Av. Diagonal 365, 1er, 2ona

Estem preparant una xerrada de presentació d'una terapeuta, la Judith López, que estarà al servei de les famílies que ho necessitin per consultes postadoptives. Us avancem que ella és una persona que treballa en el camp terapèutic i pedagògic des de fa força anys i la seva trajectòria professional està molt vinculada amb l'educació viva (http://educacionviva.com/).

Estem mirant de tenir un servei de guarderia per tal que les famílies que no puguin deixar els nens amb algú es trobin tranquil·les en aquest aspecte.

Si teniu qualsevol dubte o voleu algun aclariment ens podeu trucar els dimarts de 19 a 21 hores o bé escriure'ns un correu electrònic. Us agrairíem que si voleu assistir-hi ens ho feu saber per qüestió d'organitzar-nos l'espai.

Us hi esperem!

Saló de la Kafala
21 i 22 de desembre de 2013
Rabat

El proper 21 i 22 de desembre se celebrarà el quart Saló de la Infància i de la Kafala. Aquest any es farà a Rabat. Aquest saló aplega anualment a tots els agents socials relacionals amb la kafala: associacions de kafils com la nostra, SOS village, advocats, directors de les crêches, testimonis de famílies, representants institucionals, etc. Es fan xerrades sobre l’estat de la kafala al Marroc i es discuteixen mesures per millorar la situació dels nens abandonats.

La nostra associació assistirà i participarà amb dues xerrades i un stand, com l’any passat. Podeu trobar més informació a Facebook del saló de la kafala. També podeu veure al nostre link de “notícies antigues” del nostre web el resum de la celebració de l’any passat.

L'interès superior de l'infant a la pràctica jurídica: dret, principi i norma de procediment
8 de novembre de 2013
Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona

El dia 8 de novembre, IMA va assisti a la jornada "L'interès superior del nen en la pràctica jurídica: dret, principi i procediment" que organitzen Gericó Associates i Círculo Legal, a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (c/ Mallorca, 283, 8a planta de Barcelona) de 10:00 a 12:00 hores per poder estar al costat d'UNICEF per continuar lluitant pels nens i nenes.

Conferència de Pilar Rahola
5 de novembre de 2013, a les 17:00
ICAA, C/ Ausiàs Marc 40

Benvolgudes famílies,

L'ICAA ens convida a la xerrada “La realitat de l’adopció: un compromís de tots” que es realitzarà el proper dia 5 de novembre de 2013, de 17:00 a 19:00 hores i que anirà a càrrec de la senyora Pilar Rahola. L’acte tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, carrer d' Ausiàs Marc, 40 de Barcelona.

Si esteu interessats en assistir-hi cal que formalitzeu la inscripció trucant al 93 551 77 53 o per correu electrònic a teresa.regordan@gencat.cat , indicant:

 • Nom i cognoms de la persona o parella assistent
 • Correu electrònic
 • Telèfon de contacte

Aquesta xerrada igual es podrà seguir des de Girona, Lleida i Tarragona mitjançant la reproducció en línia (streaming).

Desitgem que la proposta que us fem sigui del vostre interès i esperem poder comptar amb la vostra participació.

Atenció a les famílies
2 de setembre de 2013

Estimades famílies, us volem comunicar que, a partir d'aquesta setmana tornarem a tenir disponibilitat de fer atenció telefònica a les famílies els dimarts de 19 a 21 hores. Salutacions de part de tot l'equip d'IMA.

Web de l'ICAA
1 d'agost de 2013

Ens adrecem a vosaltres per tal de comunicar-vos que ja estan disponibles al web de l’ICAA les gravacions de les ponències que es van organitzar des del Servei d’Atenció Postadoptiva els mesos d’abril i juny d’enguany. Trobareu els vídeos de les xerrades, així com les de l’any passat, al següent enllaç: www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/adopcions/postadopcio , en l’apartat Multimèdia. També podreu trobar les presentacions (PowerPoint) de les xerrades realitzades per la Sra. Esther Grau i la Sra. Marta San Martino en la mateixa web, en l’apartat Bibliografia i material de difusió -> Materials de les conferències. Salutacions cordials, L'equip d'IMA

10 Noves Kafales
27 juny 2013

Avui, després de les 10 kafales de la setmana passada, han donat 10 noves kafales a famílies estrangeres bloquejades. De moment, totes les kafales han estat a Rabat, que és on fa més temps que es troben bloquejades, però esperem que la mesura s'estengui aviat a les altres ciutats. Esperem que tots els nens puguin celebrar el ramadà amb les seves noves famílies.

Felicitats als nous kafils!!

Podeu llegir la notícia a "Correo Diplomático".

Notícies Esperançadores
11 juny 2013
"EL Pais"

Hola a tots,

El nostre amic Ignacio Cembrero ens porta notícies esperançadores al seu darrer artícle. Podeu llegir-ho aquí:

Rabat se compromete a emitir sentencias sobre adopción antes de las vacaciones.

Carta Oberta de les Famílies Bloquejades
29 maig 2013

Ja ha passat més d'un any i les 61 famílies espanyoles que realitzaven el seu procés de kafala (acollida) d'un menor al Regne del Marroc continuen bloquejades ... Us fem pública una Carta Oberta de les famílies.

Testimoni de les Famílies
juny 2013
TelQuel

Com sabeu, després de més d'un any d'espera, les 61 famílies espanyoles amb el seu procés de kafala bloquejat al Marroc segueixen igual. Davant la desesperació, moltes famílies han començat a fer pública la seva situació. Us deixem una còpia d'un article publicat a TelQuel on es recullen alguns dels seus testimonis.

Pág. 1, Pàg. 2, Pàg. 3, Pàg. 4, Pàg. 5

Condemna Males Pràctiques
9 de maig de 2013

Com sabeu, un dels objectius d'IMA és "Vetllar per la transparència dels processos i tràmits de kafala". No ens cansarem de repetir que tots els procesos s'han d'ajustar a la legislació, que només es poden kafalar nens acollits en orfenats (creches), que hagin estat declarats "abandonats" per un jutge de menors, etc. Per aquest motiu, davant de noticies com les aparegudes recentment sobre compra/venda de bebes a Melilla en els anys 70 i 80, no podem fer res més que condemnar enèrgicament aquestes pràctiques.

Podeu trobar més informació a El Pais (7-5-2013) i El Pais (8-5-2013).

Resum Xerrada Informativa
26 de febrer de 2013

Com sabeu, el passat dia 26 de febrer vam organitzar una xerrada al Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona amb Anna Maria Vidal i Lluís Sala, advocats especialistes en kafala. Per als que hi estigueu interessats, hem preparat un resum de la xerrada, si voleu que us l’enviem només cal que ens ho demaneu amb un missatge a ima@amicsinfantsmarroc.org.

Xerrada Informativa
26 de febrer de 2013, 19:00 h.
Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) C/ Mallorca 283 ATENCIÓ CANVI UBICACIÓ

Estimades famílies,
Davant del possible canvi de legislació espanyola en matèria de kafala que prepara el Ministeri de Justícia, i dels intents que s'estan fent per tal de desbloquejar el procés de kafala de les 70 famílies estrangeres (la majoria espanyoles), hem cregut oportú organitzar una xerrada informativa.
Comptarem amb la presència de dos advocats, especialistes en adopció internacional, en Lluis Sala i la Anna M. Vidal.
Perdoneu pel poc marge de temps amb què hem avisat, i esperem que sigui d'interès per a tots vosaltres.
Si fos necessari, canviariem el lloc de la xerrada a última hora. Per tant, us demanem que consulteu aquesta web poc abans.

La xerrada és oberta a tots els simpatitzants d'IMA, tant les famílies que ja han kafalat, com les que estan en procés.

Degut al alt nombre de persones que han confirmat la seva assistència, ens veiem obligats a canviar d'ubicació. Es tracta del ICAB, molt proper a la seu d'IMA.

Ja ens hem registrat:

 • Nombre d'assistents: 58
Canvi de dia d'atenció a famílies

A partir d'ara el dia d'atenció a famílies per telèfon passa a ser els dimarts de 19 a 21 hores en lloc dels dimecres com era habitual

España ofrece a Rabat cambiar su ley de adopción
17 de Febrer de 2013
"El Pais"

Estimades famílies,
El nostre amic Ignacio Cembrero ha escrit un artícle sobre les noves accions del Ministeri de Justícia espanyol, encaminades a intentar desbloquejar el procés de kafala de les 70 famílies estranjeres. Podeu llegir l'artícle a http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/02/16/actualidad/1361018352_354233.html.

Carta al Ministeri del Col.lectiu Kafala Marroc
12 d'Octubre de 2012

Estimades famílies, el col·lectiu kafala Marroc format per les associacions OSRATY, APAERK, SOS Villages, BéBés du Maroc, Fondation Rita Zniber, Dar Atfal Al Wafae i Amis des Enfants (Ai.Bi. Maroc) ha escrit una carta al Ministeri de Justícia del Marroc sol.licitant la retirada de la circular que paralitza els processos de kafala d'estrangers. Aquest col.lectiu inclou totes les associacions marroquines relacionades amb el tema de la kafala. IMA manté un estret contacte amb tot el col.lectiu, que ens ha ofert tota la seva ajuda per intentar desbloquejar els processos de kafala de familíes estrangeres.

Us convidem a signar-la electrònicament a: Petició original (en francés), traducció (en español).

Podeu llegir la notícia publicada a El País pel nostre amic Ignacio Cembrero Seis ONG de Marruecos exigen que los españoles puedan de nuevo adoptar.

Us demanem també que consulteu la nostra web i us feu seguidors del nostre blog per poder col.laborar efectivament en les accions futures que prepara IMA.

"Marruecos pone fin a las adopciones internacionales"
28 de Setembre de 2012
"El Periódico" i altre mitjans

Estimades families, us adjuntem el link a una noticia apareguda a diferents mitjans de comunicació, signada per Javier Otazu:
Marruecos pone fin a las adopciones internacionales.

Circular del Ministeri
26 de Setembre de 2012

Benvolgudes famílies, ens acaba d'arribar la circular que preparava el Ministeri de Justicia Marroquí sobre les kafales d'estrangers. Bàsicament, és una circular administrativa (pel que no modifica l'actual llei) dirigida als procuradors del rei (fiscals) exigint a les famílies kafalants que siguin residents habituals al Marroc. Per tant, no n'hi haurà prou amb estar empadronats, com fins ara, si no que s'exigirà aquest nou requisit. No està clar del tot si es refereix a residents habituals o permanents.

Seguiu aquest link per llegir el text complert (en francès) de la circular.

Situació de les kafales
23 agost 2012

Estimades famílies. A dia d'avui hem de dir-vos que la situació de les kafales no ha millorat. La circular que prepara el Ministeri de Justicia encara no ha arribat a cap jutjat, pel que la tramitació de kafales queda a discreció de cada jutge. No obstant, tots els jutjats de què tenim constància han decidit no iniciar nous processos de kafala. Tots els processos ja iniciats de que tenim constancia es troben paralitzats. Per això, per la prudència que requereix la situació us aconsellem no iniciar cap nou tràmit. Us mantindrem informats de qualsevol canvi de situació.

“La kafala només pels musulmans”
28 de Juliol de 2012

Benvolgudes famílies, volem compartir una informació de darrera hora que ens arriba des del Marroc. Sembla ser que el ministre de Justícia del Marroc va enviar una circular als tribunals del Marroc on no s’autoritzaria la sortida dels menors del territori marroquí, si els kafils són estrangers. Aquesta nova circular seria aplicable a finals d’aquest mes de juliol.

Aquesta informació, com us podeu imaginar, l’estem revisant i contrastant amb els contactes que tenim al Marroc. Per tant, amb la major cura i prudència, a falta de confirmar si aquestes notícies són certes, recomanem que no es comenci cap procediment de kafala al Marroc. Quan tinguem més informació la compartirem amb tots vosaltres.

De moment us adjuntem dos articles que tracten sobre tema.

Un del diari marroquí Akhbar Al Youm:

Els estrangers sol·liciten les kafales dels nens marroquins, el ministre: “Les kafales només pels musulmans”

El ministre de Justícia rebutja les dades presentades pel grup parlamentari socialista, segons les quals 25.000 nens van ser venuts als europeus amb fins d’adopció o la prostitució, considerant que aquestes xifres eren inexactes. El ministre també s’ha referit davant del parlament que desenes de famílies riques d’estrangers, sense especificar la seva nacionalitat, volien iniciar els tràmits d’adopció.

El ministre va manifestar la seva oposició categòrica a donar als nens a les famílies que es desplacen fora del Marroc, assenyalant que "ningú té el dret d’autoritzar, la kafala de nens feta per famílies que viuen fora del Marroc", i ha afegit que "la kafala és un sistema establert per a què als nens abandonats puguin gaudir d’una vida millor". El ministre va anunciar que el seu ministeri ha decidit aplicar una nova mesura a finals d’aquest mes, per a què es reservi la kafala a les famílies marroquines o a les famílies estrangeres musulmanes residents al Marroc.

Les fonts de Akhbar Al Youm també han revelat que molts dossiers contenen vicis de procediment, ja que les famílies estrangeres s’allotgen en hotels i no tenen residència al Marroc, o que tenen un certificat de conversió, que no se sap si és vertader o si és una manera per poder realitzar la demanda de kafala.

Un altre article publicat el 27 de juliol de 2012 a ASWAT:

Ara, l’adopció o kafala, seran estrictament controlats. Tota sol·licitud d’adopció d’un nen per una família marroquina estrangera no musulmana serà rebutjada.

El ministre de justícia i llibertat, Mustapha Ramid, va anunciar que ara serà il·legal per a qualsevol persona estrangera que no és musulmana adoptar un nen marroquí. Aquesta decisió va ser ben rebuda pels professionals del dret.

Entrevistat per Tarik Zouhair, advocat de Casablanca, considera que l’adopció d’un nen marroquí musulmà l’ha de fer una parella musulmana casada amb almenys tres anys de matrimoni. Per a ell, aquesta condició és necessaria per assegurar l’estabilitat religiosa del nen.

El Marroc vist des de dins: un viatge de trenta anys
Dijous 7 de Juny, a les 19h.
Biblioteca Mercè Rodoreda, C/Camèlies 76

El proper dijous 7 de juny, a les 19h. a la sala d’actes de la Biblioteca Mercè Rodoreda (el Guinardó), dins el cicle temàtic El viatge al llarg de la vida, tindrà lloc la xerrada Viatge sense retorn. El Marroc vist des de dins: un viatge de trenta anys. A càrrec de Roger Mimó, escriptor resident a Assilah.

Roger Mimó és un gran coneixedor del Marroc, escriptor especialitzat en viatges i en l’arquitectura tradicional del Marroc. En Roger Mimó és originari de Sabadell, on va nèixer el 1962, i viu al Marroc des del 1989.

Més informació al nostre blog.

Xerrada Informativa Introductoria
Dimecres 13 de Juny de 2012, 19:00h.
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2)

En aquesta sessió introductòria parlarem sobre les característiques de la kafala i intentarem respondre a les preguntes més habituals que ens fan les famílies. Està pensada per a les famílies que contacteu amb IMA per primera vegada, i que esteu en procés d'obtenir el CI. Utilitzarem el document 23 preguntes sobre la kafala, que teniu disponible a documents, com a guió de la xerrada.

Preguem a les famílies interessades que confirmeu la vostra assistència al link que apareix a continuació. També us agrairíem que omplíssiu la enquesta a les famílies i que, si us decidiu a continuar amb la kafala, mantingueu aquesta enquesta actualitzada.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 17
Trobada de Primavera
Diumenge, 20 de maig de 2012
Parc del Mil·lenari, Sant Just Desvern

Semblava que aquesta trobada d'IMA tenia tots els elements en contra. La plana web per apuntar-se no acabava de funcionar bé, vàrem haver de canviar d'ubicació dies abans, diluviava,... Tot i així, finalment, va sortir millor del que pensàvem. En temps de crisi, a més, provàvem un format nou. En comptes de les tradicionals cases de colònies, ens trobàvem en un parc públic, amb pic-nic o càtering. IMA posava les begudes, berenar i monitors per als nens, i l'ajuntament de Sant Just les taules i cadires. Ens lliuràvem així dels macarrons amb amanida i pollastre rostit que ens han acompanyat durant 10 anys de trobades d'IMA. Tot això ens obligava a fer un esforç addicional d'organització, però ha valgut la pena. Finalment ens vàrem trobar al voltant de 70 persones, sense por a la pluja, que ens va respectar fins prop de les 6, en que vàrem haver de córrer a refugiar-nos a un casal d'avis. I el més important, els nostres fills varen gaudir de valent fent el pirata.

Podeu llegir-ne més en el següent enllaç.

Viatge al Marroc
26 de Febrer - 2 de Març
Marroc (Marrakech, Agadir, Casablanca, Rabat

Del 26 de Febrer al 2 de Març serem al Marroc per visitar algunes de les creches i jutges de les ciutats on es fan kafales. Passarem per Marrakech, Agadir, Casablanca, Rabat i Meknes.

Per tant, no podrem fer la sessió informativa de finals de febrer el dia 29. Estem intentant concretar una nova data per principis de Març. Ja us avisarem tan aviat la tinguem.

Xerrada Informativa
Divendres, 16 de Març de 2012, 18:30h.
Centre Cultural Font d'en Fargues (Guinardó)

Estimades families, ja de tornada del nostre viatge pel Marroc, podem convocar la propera xerrada informativa. Excepcionalment, no serà el darrer dimecres del mes, si no el proper divendres 16 de març a les 6:30 de la tarde, a:

Centre Cultural Font d'en Fargues
Carrer Pedrell, 67-69.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents:
Xerrada Informativa Avançada
Dimecres, 25 de Abril de 2012, 19:00h.
Local d'IMA (Av. Diagonal 365, 1, 2) (confirmat)

Estimades famílies, en la nostra línia de millorar el servei que oferim a les famílies que s'inicien en aquest procés de la kafala, hem decidit desdoplar en dues sessions les sessions informatives que habitualment feiem mensualment.

Aquesta sessió "avançada" està pensada per a les famílies que ja han vingut a la sessió "introductòria" i que ja tenen o estat a punt d'obtenir el CI. Tractarem bàsicament el tema de la situació de cada ciutat, i de com enfocar el procés.

Intentarem fer les sessions al nostre local, però si el nombre d'assistents fos massa gran, buscaríem un local alternatiu. Per això us demanem que confirmeu la vostra assistència (aviat indicarem com) i que consulteu aquest web per si hi ha canvis d'última hora.

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 30
Enquesta a les Famílies

IMA informa a més d'un centenar de famílies a l'any. Això fa que ens sigui difícil tenir una visió global de la situació de les kafales en cada moment, a cada ciutat, etc. Per això hem elaborat una enquesta per a les famílies, on us preguntem les dades que ens poden resultar més útils.

L'enquesta es pot contestar en diferents dies i es poden modificar les dades posteriorment. De fet, és important que, a mesura que avança el vostre procés (que obteniu el CI, us decidiu per una ciutat, contracteu una advocada, torneu feliçment, etc) aneu actualitzant les vostres respostes. L'enquesta també la podeu contestar les famílies que ja no esteu en procés de kafala. D'aquesta forma podrem tenir una informació més precisa de quants nens, i d'on, han vingut cada any. Podeu veure el resultat de l'enquesta a l'apartat estadístiques del menú.

Per contestar l'enquesta, seleccioneu Enquesta en el menú. Allà us demanarem la vostra adreça de mail i us enviarem un link amb una contrasenya per poder entrar les vostres dades de forma confidencial. Veureu que algunes famílies ja teniu algunes dades entrades, que hem recopilat a partir dels vostres mails. Hem de senyalar que aquestes dades només son visibles per part de la família interessada i que IMA no els ensenya a terceres persones.

Xerrada Informativa
Dimecres, 20 de Gener de 2010, 19h.
Local d'IMA

El proper dimecres dia 20 de Gener, a les 19 hores, farem una xerrada informativa sobre la kafala, les seves característiques i l'actual situació al Marroc per a dur-la a terme. Ens trobarem al local d'IMA, Av. Diagonal 365, 1,2 de Barcelona. Agrairem a les persones interessades que confirmin la seva assistència mitjançant correu a: ima@amicsinfantsmarroc.org

Conferencia-col.loqui sobre Islam i Cultura Marroq
Dilluns 21 de Desembre de 2009, 19:15h.
Local d'IMA

Us convidem a la conferencia-col.loqui

L'ISLAM: RELIGIÓ I CULTURA AL MARROC
DIA: Dilluns 21 de Desembre 2009
HORA : 19:15 h
LLOC: Av. Diagonal 365, 1r 2ª Barcelona (IMA)
A CÀRREC DE:
Mhamed Abdelouahed Allaoui
i
Aziz Khalifi

A Catalunya, l'Islam i la cultura del Marroc són dos temes que, d’entrada, poden semblar molt llunyans. No obstant els motius que els fan propers a la nostra quotidianitat són diversos: els dos àmbits formen part de l’anomenada "Cultura Mediterrània" que compartim, el veïnatge i tot el que comporta en termes de moviments de les persones i el conjunt de vincles i influències humanes en el món actual globalitzat, etc. Aquestes raons de caràcter general afegides a altres més personals fan necessari l’apropament i el coneixement mutu entre les persones de les dues realitats a tots els nivells.

A més, com a pares que som, o que serem, d’infants nascuts al Marroc pensem que, amb més motiu, val la pena tenir una aproximació a la religió i cultura marroquina. L’Abdul i l’Aziz s’han ofert per a compartir amb nosaltres aquest col·loqui. De formació filòleg i economista, respectivament, ambdós són també pares adoptius.

Perdoneu per no fer l'anunci amb més temps.
Us esperem a tots!!

Degut a la limitació de l’espai us agrairem la confirmació d’assistència : ima@amicsinfantsmarroc.org

Trobada de Tardor
Diumenge, 8 de Novembre de 2009
Granja-Escola Can Pere (Sant Pere de Ribes)

La Granja Escola Can Pere està a Sant Pere de Ribes (Garraf), a uns 43 km. al sud de Barcelona. Us adjuntem indicacions per arribar.

Programa:

 • Entre 11 i 12 h. migdia - Benvinguda a les famílies.
 • A les 13:15 del migdia foto de grup.
 • 13:30 h. migdia - Dinar
 • 15:00 h. tarda - Activitats amb monitors per als menuts i xerrada entre els grans
 • 18,00 h. tarda - Cloenda de la Trobada i acomiadaments

Per fer la inscripció, cal fer l'ingrés abans del 24 d'octubre al número de compte 2100 3017 05 2200655742 de la Caixa.

 • 12€ infants menors de 10 anys
 • 20€ adults famílies sòcies
 • 24€ no socis

ADREÇA

Masia Can Pere de la Plana
Codi postal 08810
Sant Pere de Ribes (Barcelona)
Telèfon 93 896 08 27 o 93 896 11 79

INFORMACIÓ WEB

Granja Escola Can Pere

COM ARRIBAR

En cotxe: Sortint de Sant Pere de Ribes (des de Barcelona per la C32) , en direcció a Olivella, a la dreta hi ha un camí indicat como a Can Lloses o Vallès Altos. Seguint-lo i també seguint les indicacions de la Granja Escola Sant Pere, arribareu.
A 43 Km. de Barcelona
A 53 Km. de Tarragona

Us esperem!!!

L'organització us demana:

 • Que no feu l'ingrés al darrer moment!
 • Que ningú es presenti directament sense haver fet la inscripció
 • Que envieu la butlleta abans del 24 de octubre
Vacances a l'Agost
Agost

Com ja sabeu, els membres de la junta som famílies voluntàries, amb nens kafalats que be es mereixen unes vacances. Això fa que ens sigui impossible atendre el telèfon i llegir el mail amb la freqüència desitjada durant el mes d'agost. No obstant, esperem començar el mes de setembre amb les piles carregades per afrontar el "nou curs".

Tenim previst fer-vos arribar un nou butlletí, començar a preparar la trobada de tardor, preparar una nova xerrada informativa i ja us adelantem que el proper 6 d'octubre convocarem una conferència on un responsable del Servei Post-adoptiu de l'ICAA ens presentarà els serveis que ofereixen a les famílies, així com els casos més habituals que se'ls hi plantegen, que pensem que pot ser força interessant. També estem preparant una xerrada-coloqui sobre l'islam.

Us desitgem que acabeu de passar un bon estiu i us enviem una abraçada, molt especialment a les famílies que a hores d'ara estan al Marroc tramitant la kafala dels seus fills.

Trobada de Primavera
Diumenge, 24 de Maig de 2009, 11h.
Torre Ametller, Cabrera de Mar (Maresme)

Lloc: Alberg Torre Ametller a Cabrera de Mar (Maresme), a uns 30 km. al nord de Barcelona. Us adjuntem indicacions per arribar.

 • Entre 11 i 12 h. migdia - Benvinguda a les famílies.
 • A les 13:15 del migdia foto de grup.
 • 13:30 h. migdia - Dinar
 • 15:00 h. tarda - Activitats amb monitors per als menuts i xerrada entre els grans
 • 18:00 h. tarda - Cloenda de la Trobada i acomiadaments

Per fer la inscripció, cal que ompliu la butlleta que us adjuntem i ens l'envieu. És precís fer l'ingrés abans del 15 de maig al número de compte 2100 3017 05 2200655742 de la Caixa.

 • 12 € infants menors de 10 anys
 • 20 € adults famílies sòcies
 • 24 € no socis

L'organització us demana:

 • Que no feu l'ingrés al darrer moment!
 • Que ningú es presenti directament sense haver fet la inscripció
 • Que envieu la butlleta abans del 15 de maig
COM ARRIBAR-HI
Torre Ametller
Veïnat de Santa Elena d'Agell
CABRERA DE MAR (Maresme)

Telèfon 93 759 44 48

http://www.xanascat.cat/showhostel.tjc?id=237&index=2

Amb cotxe: C-31 i C-32 de Barcelona a Palafolls, sortida 94, Vilassar-Cabrera de Mar-Argentona.
Direcció Barcelona: sortida 98, Cabrera de Mar.
Autovia C-60 Granollers-Mataró: sortida 1 Argentona.

Xerrada Informativa
Dimecres, 28 de Gener de 2009, 19h.
Local d'IMA

El proper dimecres dia 28 de Gener, a les 19 hores, farem una xerrada informativa sobre la kafala, les seves característiques i l'actual situació al Marroc per a dur-la a terme. Ens trobarem al local d'IMA, Av. Diagonal 365, 1,2 de Barcelona. Agrairem a les persones interessades que confirmin la seva assistència mitjançant correu a: ima@federacioadopcio.org

Conferència de Vinyet Mirabent
Dimarts, 9 de Desembre de 2008, 19:30h
Local d'IMA

Us convidem a la conferència:

CRIANÇA DELS INFANTS I REVELACIÓ DELS ORÍGENS

DIA: 9 DE DESEMBRE
HORA : 19,30 h
LLOC: AV. DIAGONAL 365, 1r 2ª BARCELONA (IMA)
A CÀRREC DE : Vinyet Mirabent Junyet, Psicòloga clínica i psicoterapeuta.
Coordinadora de la Unitat de Psicologia i Psiquiatria del Nen i del Adolescent del Centre Mèdic Psicològic i de l'Equip d'Adopcions de la Fundació Vidal i Barraquer.
Compiladora i coautora del llibre "Adopción y vínculo familiar. Crianza, escolaridad y adolescencia en adopción internacional". Colección temas de salud mental. Fundació Vidal i Barraquer - Paidós. Barcelona 2005.

Degut a la limitació de l'espai us agrairem la confirmació d'assistència : ima@adopcat.info

Trobada de Tardor
Dissabte, 8 de Novembre de 2008
Casa de Colònies Can Clarens

La casa de colònies Can Clarens (Vallès Oriental) està a uns 45 km al nord de Barcelona. Us adjuntem indicacions per arribar.

 • Entre 11 i 12 h. migdia - Benvinguda a les famílies.
 • A les 13,15 del migdia foto de grup.
 • 13'30 h. migdia - Dinar.
 • 15,00 h. tarda - Activitats amb monitors per als menuts.
 • 18,00 h. tarda - Cloenda de la Trobada i acomiadaments.
Per fer la inscripció, cal que ompliu la butlleta que us adjuntem i ens l'envieu. És precís fer l'ingrés abans del 28 d'octubre al número de compte 2100 3017 05 2200655742 de la Caixa.
 • 12€ infants menors de 10 anys
 • 20€ adults famílies sòcies
 • 22€ no socis
CASA DE COLÒNIES CAN CLARENS Masia Can Clarens s/n 08471 Vallgorguina (Vallès Oriental). Tel. 938679195 - 600585990

Can Clarens està situada al municipi de Vallgorguina, a la comarca del Vallès Oriental, a 600 m del poble. Es troba a 300 m d'altitud sobre el nivell del mar, envoltada de boscos d'alzines i roures, al bell mig del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. A 45 km de Barcelona i Girona, a 6 km de Sant Celoni i a 11 km d'Arenys de Mar. De fàcil accés per Autopista

Trobareu tota la informació sobre la casa a www.canclarens.cat. L'enllaç directe del plànol de situació de la casa és www.canclarens.cat/planol.html

COM ARRIBAR

Tenim dues opcions per arribar a Can Clarens:

Des de Barcelona o Girona Sortida nùm. 11 de l'autopista AP-7, a la sortida del peatge, cal girar a la dreta direcció Vallgorguina - Arenys de Mar. Al entrar a Vallgorguina trobareu un indicador a ma dreta que porta directament a Can Clarens, trobareu un seguit d'indicadors que adrecen a la CASA DE COLÒNIES CAN CLARENS, cal seguir-lo fins arribar a l' aparcament de la casa (600m).  

Des d'Arenys de Mar Cal anar direcció Arenys de Munt i després direcció a Sant Celoni. Abans d'arribar a Sant Celoni trobareu el poble de Vallgorguina, a la mateixa carretera trobareu un semàfor (i únic) cal girar a l'esquerra i al segon carrer que trobareu a la dreta i es un camí sense asfaltar i trobareu un indicador que adreça a la CASA DE COLÒNIES CAN CLARENS, cal agafar aquest camí i seguir-lo fins arribar a l'aparcament de la casa (600m).

Teatre
Dimarts, 22 de Juliol de 2008, 19h.

El 22 de juliol la Fundació Desenvolupament Comunitari presenta l'obra de teatre "ROSELLA", dirigida per Naima Zeitan sobre el Codi de Família al Marroc (Moudawana). L'obra compta la història d'Amina, dona marroquina que viu a Catalunya i que no coneix els seus drets però la vida la porta a què es vulgui divorciar. És que això serà possible? Cóm reacciona el marit? Tindrà algun tipus de suport?

"ROSELLA" es representa en àrab dialectal marroquí (dariya), i ha estat adaptada del text original per Mohamed El Bouhali i Ramzi Maqdisi per tal de mostrar al públic català la producció teatral que l'associació AQUARIUM representa al Marroc per sensibilitzar la població dels canvis en la Moudawana. Alhora, l'obra esdevé una ocasió per donar a conèixer els nous actors del jove teatre catalanomarroquí, futurs valors de la dramatúrgia catalana. El repartiment està format per Laila Biguini, Abdelfateh Damouh, Abdelali El Aziz, Mohamed El Bouhali, i Xènia Blaya, amb la música de Mohamed Mabrouki. L'obra s'ha realitzat com un projecte de la FDC i compta amb la col·laboració de Forn de teatre Pa'tothom, l'Almazén, SODEPAU, RAI. Amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Xarxa ArtiBarri i Departament de Cultura de la Generalitat.

Única funció a Catalunya després de més de 500 representacions al Marroc.

Dimarts 22 de juliol a les 19 hores. A l'Almazén (C/ Guifré 9, Raval, Barcelona). Entrada gratuïta.

Obra en àrab dialectal marroquí, llibrets en català.

Benvinguts a la web d'IMA
Dimarts, 12 febrer de 2008

Benvinguts a la nostra web.
Des de la nova Junta d'IMA us donem la benvinguda a tothom que estigui interessat/da en conèixer la nostra activitat, així com a qui desitgi obtenir informació de com procedir per tal de constituir una kafala al Marroc. Després d'aquesta aturada obligada per les circumstàncies, en breu reprendrem les sessions informatives, en les dates que seran informades a la web.
Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant la següent adreça de correu: ima@federacioadopcio.org i al telèfon 93 488 34 45, des del que us intentarem respondre els dimecres 19h00' – 21h00'.
Moltes gràcies i disculpeu les molèsties.
La Junta d'IMA.

JA A LA VENDA
el llibre “Alcemos la voz” de l’Association Solidarité Féminine

Un recull de testimonis de mares solteres del Marroc i de les seves filles i fills.

Ja ens hem registrat:

 • Nombre d'exemplars: 44
Adéu a l'Imma.
18 de març

Lamentem comunicar-vos que ahir vam perdre la nostra companya Imma Guàrdia.

Feia un any que treballava a la nostra associació donant-nos un cop de mà en tot el que feia falta: confeccionant estadístiques, organitzant activitats, redactant documents, aportant idees per millorar el nostre dia a dia...

No ens sabem avenir encara a la notícia, la recordarem sempre amb el seu amor a la música i a la vida.

Fem arribar tot el suport en aquests moments tan difícils a la família i a tota la gent que estimava.

L'equip d'IMA

Xerrada Vinculació i gestió de les emocions
14 de gener

Comencem l'any amb una xerrada molt interessant:

El proper dia 14 de gener a les 17.00 h en el Centre Cívic Cotxeres Borrell tindrem amb nosaltres a la psicòloga Nerea Larumbe que ens oferirà la xerrada "Vinculació i gestió de les emocions".

Ella ens endinsarà en el món intern dels nostres infants a través d'una mirada comprensiva per tal de poder-los mirar entenent la seva història i les dificultats a les quals s'enfronten diàriament .També ens oferirà eines per a afavorir la gestió de les emocions i ens parlarà de com acompanyar els processos de canvi en els/les adolescents.

Per a inscriure-us a la xerrada, només cal que us apunteu en aquest anunci, tot indicant si necessiteu servei de canguratge.

Fruit de l'aprofundiment de la col·laboració entre IMA i AFNE també us proposem uns Tallers de formació i acompanyament en la postadopció amb la Nerea que tindran lloc els dies 17, 18 i 31 de gener, 1, 14, 15, 28 i 29 de febrer i 13 i 14 de març. IMA correrà a càrrec del servei de canguratge.

Els tallers estan pensats ​​per parlar i tractar amb sensibilitat la postadopció combinant les experiències personals de les famílies presents i l’explicació de conceptes i coneixements teòrics. Es tracta de sessions obertes a totes les persones interessades on compartir dubtes, obtenir eines de gestió emocional i treballar en els recursos personals.

Els tallers estan dividits en 3 sessions cadascun i, per a poder mantenir una bona dinàmica en el seu desenvolupament, és imprescindible haver fet el taller de gestió i regulació emocional (17, 18 i 31 de gener) per a participar a la resta de tallers.

Per a inscriure-us a aquests tallers, cliqueu aquí .

AVUI ÉS EL DIA!!
3 de desembre

Avui, 3 de desembre, és el #GivingTuesday, el gran moviment global de la solidaritat. No t'ho pensis més: la teva solidaritat pot ajudar a trencar el silenci per les mares solteres al Marroc!

Testimoni de F., 27 anys, mare soltera:

“Jo l’estimava, sempre havia volgut estar amb ell. Vam estar junts durant cinc anys. Va ser ell qui em va desvirgar. Després ens vam enfadar... mai no ho he pogut suportat. Vaig començar a anar amb l’un, amb l’altre, sense parar atenció, i després un dia ho vaig haver de pagar ben car, és així. Ara esteu parlant amb una puta, que a sobre té un nen sense pare.”

Amics dels Infants del Marroc col·labora un any més amb l’Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les mares solteres i els seus infants i prevenir l’abandonament infantil a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Dona! Fes que les mares solteres puguin parlar alt i clar!

Ajuda'ns a difondre aquest missatge!

FESTA CULTURAL MARROC

Demà dia 23 de novembre el centre Euroarab proposa una activitat molt interessant.

A on? 🏣 Palau Alòs (C/ Sant Pere Més Baix, 55 de Barcelona)

A quina hora? 🕕 18:00 h

#euroarab #festamarroc #marroc #menorsmigrants

No t'ho pensis més: dona! El proper dia 3 de desembre és el #GivingTuesday, el gran moviment global de la solidaritat. No t'ho pensis més: la teva solidaritat pot vèncer l'exclusió social de les mares solteres al Marroc!

Amics dels Infants del Marroc col·labora un any més amb l’Association Solidarité Féminine en un projecte integral per a promoure els drets de les mares solteres i dels seus infants i prevenir l’abandonament infantil al Marroc a través de la inserció sociolaboral de les mares solteres.

Les actuacions del projecte es focalitzen en un grup de 12 mares i els seus infants (atenció i cura dels infants en les guarderies de l’associació, i alfabetització funcional i jurídica, formació professional en cuina i restauració i pràctiques laborals per a les mares), però abasten també l’acolliment, l’escolta i l’orientació de qualsevol dona en situació vulnerable, el foment de la inserció laboral de les mares solteres a través de la concessió de microcrèdits per a l’autoocupació, l’educació per a la prevenció d’embarassos no desitjats entre les joves i la sensibilització de la població, el sector associatiu i els responsables polítics del Marroc en la defensa dels drets de les mares solteres i els infants, promovent l’aprovació de canvis legislatius que millorin les condicions de vida d’aquests col·lectius.

Dona i ajuda’ns a difondre aquest missatge!

Una trobada de tardor diferent
28 d'octubre

PASSEJADA SOLIDÀRIA A LA TARDOR

Enguany la trobada de tardor serà una passejada solidària que farem al massís de Sant Llorenç de Munt diumenge dia 28 d'octubre.

La passejada prevista és una passejada suau i tranquil·la, amb bones vistes i apta per a tots els públics. Aquí en teniu alguns detalls:

Hora d'arribada al punt de trobada: les 11.00 del matí.

Aparcament: al Coll d’Estenalles a tocar del Centre d’Interpretació del Parc (DIBA).

Itinerari: 2 km escassos a peu des del Coll d'Estenalles (870 m.) a Coll d’Eres (940 m.).

Dinar: al mateix Coll d’Eres a l’ombra de l’alzinar o en qualsevol altre indret del recorregut, que és tota l’estona enquitranat.

Com és el camí?: Pràcticament pla, llevat de la rampa inicial una mica costeruda. Per als més valents hi ha l’opció de fer una marrada fins al Montcau (1.056 m) que a tot estirar suposa encara no una hora entre anar, tornar i fer-hi un bufet. Com el seu nom indica és un petit pic pelat i arrodonit al cim, però que dona una sensació d’alçada i de triomf increïble.

Recomanacions: caldrà portar-se menjar i beguda. La font més propera cau una mica lluny, si fem excepció de les aixetes del centre d’interpretació.

Tot el que es recapti anirà destinat al projecte d'ajuda a les mares solteres de l'associació Solidarité Féminine.

Ja us podeu anar apuntant en aquest anunci. Com més siguem, més bé ens ho passarem. No hi faltis!!

Amb el suport de:

Ja ens hem registrat:

 • Assistents: 25
Xerrada interessant dissabte vinent a Caldes de Montbui
28/04 a les 13.00 hores

L’associació Caldes Solidària ens convida a la xerrada Ser refugiat a l’Europa dels murs avui: el cas d’Espanya, un sistema d’acolliment gens acollidor el dissabte 28/04 a les 13 hores al Centre Cívic de Caldes de Montbui (C/ Buenos Aires, 16-18).

Sant Jordi
23 d'abril de 2018

Tlf: 613 046 340
ima@amicsinfantsmarroc.org
CIF: G62555859